REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce medicamente se folosesc în România pentru tratarea Covid-19?

Ce medicamente se folosesc în România pentru tratarea Covid-19?

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 1207

FOTO: Getty Images

Sunt mai multe medicamente care se folosesc în combaterea coronavirusului în România. Tratamentul se aplică și în funcție de stadiul bolii, și în funcție de simptomatologie, a explicat ministrul sănătății, Nelu Tătaru, marți seara, la Digi24.

„Noi nu trebuie să uităm că lucrăm cu un tratament nespecific, off-label, nu avem un tratament specific pentru această infecție, ne adaptăm simptomatologiei și evoluției în timp”, a explicat Nelu Tătaru.

El a arătat că toate tratamentele folosite în străinătate, despre care s-a scris în presa străină, se folosesc deja și în România, însă fiecare medic are libertatea de a alege medicamentele pe care le consideră cele mai bune pentru pacienții săi.

Tratamente pentru Covid-19

„De exemplu, sunt asimptomatici cărora nu li se dă nimic; sunt simptome ușoare la care merge cu un paracetamol, dar sunt și, în funcție de simptomatologie, tratamente care includ antivirale care se folosesc în HIV, medicamente - hidroxoclorochina - care se folosește în tot ce înseamnă malarie, care se folosesc în poliartrita reumatoidă. Sunt antibiotice, cu scop de imunomodulatoare pe care le folosim, că-i azitromicina, că este claritomicina, că avem tucilizumab, care este un imunomodulator, că avem ce folosesc cei din Statele Unite, remdesivirul, care a ajuns în țară și care este în acest moment medicament folosit în clinicile noastre, favipiravirul, care se folosește foarte mult în Rusia sau în țările sud-est asiatice, le avem. Ele rămâne să fie adaptate și adoptate de fiecare clinică în parte, în funcție de necesitate. Este libertatea fiecărui profesionist”, a spus ministrul sănătății.

„Se vorbea foarte mult săptămâna trecută de anticoagulante. Se folosesc de mult. Când am observat în Statele Unite că se discuta foarte mult de corticoterapie, s-a folosit, că a fost dexametazonă...; când s-a discutat în Franța de anticoagulante, s-a folosit, se folosesc în schemele noastre”, a completat Nelu Tătaru.

„Noi obișnuim să spunem că nu este boală, este bolnav. Fiecare bolnav își are tratamentul lui. Eu sunt încrezător și știu că tot ce înseamnă corp medical a făcut tot posibilul pentru fiecare pacient în parte și a beneficiat de tot tratamentul care se făcea la nivel mondial în acest moment”, a dat asigurări ministrul sănătății.

Nelu Tătaru a spus că în cazul unor pacienți s-a ajuns și la circulație extracorporeală, ECMO, foarte mulți dintre pacienții din terapie intensivă au fost pe ventilație mecanică, suportul cardiovascular a existat, însă au fost și pacienți cu anumită patologie conexă sau coexistentă, cu comorbidități, de multe ori la limită.

Citeste mai mult pe: digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
poate, poate se potriveste ceva! cacealmaua e in jocul de carti!concret e in laborator, in studii aprofundate de catre specialisti, apolitici!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108