REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ce mesaje îi transmit portuarii lui Popa: "Ieşi afară, javră ordinară!"

Ce mesaje îi transmit portuarii lui Popa: "Ieşi afară, javră ordinară!"

Replica API 23 martie 2012 | 00:00 106

Ministrul Transporturilor, aşteptat să tranşeze conflictul din Portul Constanţa

Ministrul Transporturilor, aşteptat să tranşeze conflictul din Portul Constanţa

În cea de-a treia săptămână de proteste, lucrătorii portuari îi cer ministrului Transporturilor, Alexandru Nazare, demiterea lui Andrei Aurelian Popa din funcţia de director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CN APMC). Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portului Constanţa au astăzi o întrevedere cu ministrul Alexandru Nazare, la sediul Ministerului Transporturilor. Membrii de sindicat din Port spun că ministrul Transporturilor este singura persoană care îl poate demite pe Aurelian Popa.

Circa 300 de lucrători portuari au protestat şi ieri în faţa fostei Gări Maritime din Port, cerând demisia lui Andrei Aurelian Popa din funcţia de director al CN APMC. Protestatarii, care nu au avut ocazia să discute ori să negocieze cu directorul general decât la Prefectură, pe tema modificărilor din contractul colectiv de muncă, au strigat: "Ieşi afară, javră ordinară". Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portului Constanţa, Costel Petre, protestul de ieri a fost unul mai amplu, deoarece la mitingul de ieri au participat şi 40 de jucători din grupa de copii a echipei de fotbal Portul Constanţa. Jucătorii s-au alăturat ieri celor 300 de protestatari din Port, alături de antrenorul lor Doru Lupu, pentru a-şi manifesta nemulţumirea privind faptul că Andrei Aurelian Popa nu le mai permite accesul, din data de 8 martie 2012,pe stadionul Portul din zona Gării. "De 20 de ani, de când activez în club, nu am mai trecut printr-o asemenea situaţie. Nu ni se mai permite accesul pe terenul unde ne antrenam, aflat în administrarea CN APMC. La 22 ianuarie, în cadrul antrenamentelor, am constatat că ni s-au oprit utilităţile. Ulterior, cei de la CN APMC au dat drumul din nou la utilităţi. Din data de 8 martie, nu ni s-a mai permis accesul pe terenul de fotbal. Cred că actuala conducere de la CN APM are ceva cu noi. În 2009 ne-au retras din liga a 3-a în a 4-a. Iar acum nu ne mai lasă să ne desfăşurăm activitatea. Din această echipă fac parte 100 de jucători de la grupa de copii, iar Clubul Sportiv Portul Constanţa a fost înfiinţat în anul 1930", ne-a declarat antrenorul Doru Lupu. Cât despre jucători, acesta ne-a precizat că în prezent fac antrenamente pe plaja din Eforie.

Sindicaliştii şi Popa s-au văzut o singură dată, dar nu s-au înţeles

Revenind la protestatarii seniori, aceştia au fost dotaţi cu pancarte inscripţionate cu diverse mesaje, ca de exemplu "Stop abuzurilor!", dar şi vuvuzele. "Cerem demiterea lui Aurelian Andrei Popa, de către ministrul Alexandru Nazare. În cadrul întrevederii pe care o vom avea mâine (n.r.-azi), cu ministrul Transporturilor, îi vom aduce acestuia la cunoştinţă toate problemele noastre", a declarat Costel Petre. Prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz s-a întâlnit miercuri cu sindicaliştii din Port, pentru a discuta problemele acestora. Tot în cadrul protestelor de ieri, lucrătorii portuari ne-au declarat că la întrevederea de miercuri, cu prefectul Claudiu Palaz şi membrii din comisia judeţeană de dialog social, s-au străduit fără nici un rezultat să tempereze conflicul care s-a iscat în acel moment între sindicalişti şi Aurelian Popa. De faţă cu prefectul, la masa tratativelor, sindicaliştii i-au reclamat lui Popa că nu s-ar fi ajuns să se discute despre acest conflict în comisia de dialog social, dacă din 27 februarie şi până acum, şi-ar fi făcut timp să se întâlnească cu sindicatele. Reamintim că lucrătorii portuari protestează de trei săptămâni pentru că li s-au adus modificări pe contractul colectiv de muncă (programul de lucru a fost mărit cu o oră, concediul de odihnă îl pot lua doar fragmentat etc.), la care s-a adăugat taxa de acces în port.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108