REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce riscă cei care-şi incendiază gunoiul în curte: amenzile sunt usturătoare

Ce riscă cei care-şi incendiază gunoiul în curte: amenzile sunt usturătoare

Replica API 21 mai 2016 | 00:00 20740

Deși se presupune că trăim într-o societate civilizată, se mai întâmplă ca în secolul 21 să existe câteva persoane care nu țin cont de consecințele acțiunilor lor sau de felul în care acestea i-ar putea afecta pe cei din jur. Așa se face că gospodarii care decid să se debaraseze de gunoiul menajer, vegetal sau deșeurile în general, prin incinerare, riscă să fie sancționați de pompieri. Iar amenzile nu sunt deloc mici. Așadar, cei care obișnuiesc să scape de gunoi în acest fel, trebuie să se gândească de două ori înainte, dacă nu cumva vor să fie buni de plată.

Curățenie de primăvară sau nu, unii poate așa o privesc. Motiv pentru care spun că este poate mai rapid și mai eficient să dai foc mormanelor de gunoi decât să îndeși mai mulți saci pe care să-i lași în seama celor de la serviciile de salubrizare din localitate. Pe lângă faptul că oricând se poate întâmpla un incident nedorit, poluarea aerului este și ea o consecință deranjantă. Astfel, fumul poate fi extrem de supărător pentru trecători sau pentru vecinii celor care scapă de deșeuri în acest fel. Însă ceea ce mulți trec cu vederea este faptul că există sancțiuni corespunzătoare acestor cazuri. Astfel, ei pot fi amendați cu sume între 1000 și 2500 de lei. Potrivit articolului 1 din Hotărârea de Guvern nr. 537 din 6 iunie 2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, articolul 3, se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi; amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt dezacord cu incendierea gunoaielor dar nu știu cui sa ma adresez ,mi-a distrus cultura vara trecuta ,pe căldurile acelea mari vecinul a incendiat gunoaie flacără sa ridicat la mai mult de 4m
0
1
Draga societate vreau sa va zic că iau în p u .la toți dobitoci care susțin ideile de căcat inclusiv iau toți guvernanți in p**a . Vă mulțumesc pt înțelegere :)
2
0
Intr-o tara guvernata de dobitoci, logic te astepti la legi facute de dobitoci, in loc sa amendeze pe aia care ard zilnic plasticuri si cauciucuri care chiar polueaza, ei ce fac amendeaza pe astia de ard frunze, cum zice cineva de la un nuc se strange un camion de frunze, pai ce face omu ala asteapta dupa astia, care nici gunoiul nu-l ia la timp. Poluarea vine in primul rand de la rablele de masini, ca am ajuns ghena europei cu ce se importa la noi
7
3
Cineva care sta la casa intr-un cartier din oras. Are gradina, pomi fructiferi, are 12 pomi, vreo 3-4 smochini, vita de vie. Daca pui si o buatica de gradina vei avea resturile vegetale. Ce poti sa faci cu atata cantitate de frunze si resturi? Dai si la gunoi cat poti dar frunzele uscate sau partile bolnave trebuie arse pentru a nu imprastia bolile si mai mult. Vad ca se vorbeste de pubele. Pai la cei 3 nuci cam cate pubele ti-ar trebui ca sa le dai la gunoi? Cred ce acesti comentatori fie locuiesc la bloc, fie si-au betonat curtea ca sa nu-si murdareasca condurii. Cenusa o folosesti.
14
2
Este trist !caci este lege, dar din pacate nimeni nu face nimic, pentru discofortul creat de catre inconstienta unora de a incendia gunoiulin curti. De datoria cui este de a lua masuri ?Cui trebuie sa ne adresam ? La cine trebuie sa sunam ?
25
23
In Sinmihaiul Roman zilnic se da foc la gunoiul din curti si la poarta si in gradini.nu putem tine geamurile deschise.nu putem lasa copii sa se joace afara.seara dupa ora 19.sunt focuri de tabara.multi nu au achizionat pubele de la Retim.nu platesc iar cei lalti suportam mirodul
19
17
Lemnele nefolositoare este mai bine sa fie arse si folosit jarul ca ingrasamant, decat aruncate la gunoi cu alte desuri. Iarna cum iese pe hornuri fum de la casele cu incalzire pe lemne?
16
13
Veniti sa vedeti la 20km de Bucuresti cum se respira. Foc in fiecare zi, pana si magazinul arde gunoiul in strada. Unde traim? Ce aer respiram? La ce numar se poate face reclamatie?
19
14
La efectele asupra sanatatii v-ati gamdit?Din pacate copii sunt cei mai afectati!!Ii imbolnaviti cu buna stiinta.Mai bine am invata sa micsoram gunoiul prin presare sau reciclare...
19
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108