REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce scrie presa internaţională despre ”meetingul” PSD şi despre condamnarea Elenei Udrea

Ce scrie presa internaţională despre ”meetingul” PSD şi despre condamnarea Elenei Udrea

Replica API 8 iunie 2018 | 22:50 385

Mitingul anunțat de PSD în capitală a ajuns inclusiv în presa internațională, care comentează pe marginea acestui subiect, iar jurnaliștii străini, din câte se pare, au cam înțeles ceea ce se petrece pe plan politic și juridic în țara noastră. Aceștia chiar au subliniat dorința lui Liviu Dragnea, președintele PSD, de a ajunge premier, în condițiile în care are deja o condamnare și mai este cercetat în alte două dosare penale, iar de cealaltă parte - ”meetingul” are ca temă „apărarea democraţiei şi a statului de drept”. Iată ce scrie cotidianul Daily Mail pe această temă:

”Partidul de guvernământ al României (Partidul Social Democrat) a anunțat că va organiza un miting uriaș în capitală, pentru a protesta împotriva a ceea ce se numește abuz în sistemul justiției.

Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, a declarat, luni, că partidul va aduna sute de mii de suporteri din toată țara pentru aeastă demonstrația de sâmbătă. De remarcat că Dragnea însuși nu poate fi ocupa funcția de prim-ministru, ca urmare a unei condamnări pentru fraudarea voturilor. El este judecat în alte două cazuri de corupție, însă neagă totul.

Social-democrații spun că procurorii au prea multă putere și au comis abuzuri. Reprezentanții partidului declară că mitingul este destinat stimulării sprijinului pentru democrație. În ceea ce privește justiția din România, anul trecut, Direcția Naținală Anticorupție a soluționat cu succes dosarele a 713 funcționari, inclusiv 28 de primari, 38 de manageri ai instituțiilor publice și un senator”, punctează jurnaliștii britanici de la Daily Mail.

Despre Elena Udrea: ”Unul dintre cei mai puternici politicieni ai României”

Aceeași publicație britanică tranșează și subiectul ”Elena Udrea”, în tot ceea ce înseamnă condamnarea, fuga în Costa Rica și apropierea de fostul președinte Traian Băsescu.

” O instanță din România a condamnat unul dintre cei mai controversați politicieni ai țării, la șase ani de închisoare pentru fapte de corupție. Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat, marți, în dosarul Elenei Udrea, fost ministru al Turismului, susținând o sentință anterioară. Hotărârea este definitivă. Udrea a fugit în Costa Rica anul acesta, în așteptarea apelului și a cerut rejudecarea cauzei.

Procurorii au declarat că Udrea, ministru în perioada 2008-2012, a sponsorizat ilegal o gală între boxerul român-canadian Lucian Bute și Jean-Paul Mendy din Franța, cu fonduri din partea ministerului și s-a primit comision de 10 procente din fiecare contract. Instanța a obligat-o să plătească 3 milioane de euro (3,5 milioane de dolari) cu titlu de despăgubiri. Fostul președinte al Federației de Box din România, Rudel Obreja, a primit de asemenea o sentință de cinci ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Ani buni, Udrea era considerat unul dintre cei mai puternici politicieni ai României, bucurându-se de protecția lui Traian Băsescu, președinte din 2004 până în 2014. După aflarea verdictului, Băsescu i-a vorbit și a sfătuit-o să se apere”, subliniază Daily Mail.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde mama masii cratima aia dintre meet si ing?
0
0
suntem cea mai tare tara...si astia protesteaza impotriva abuzurilor...pai mosilor voi stiati ca miron cozma..liderul minerilor...si alte denumiri...are certificat de victima a mineriadei? stiati? ptr ce plua mea protestati voi? ca dragnea are dosare si merge cu tufa aia sa ii ia cea de 385 ooo de euro?
8
0
ma ingrozeste ca sunt multi, dar si...
6
1
presa scrie dupa comanda , nu dupa adevar !
5
3
Pregatiti pungile cu kk si sticlele cu pp pentru demonstration de sustinere a hotilor si tradatorilor. In-network cuvant psd, pishaneam pa psd !
11
2
Deci cum e mai "europeanule " si mai Gelu ? E bine ca tara e furata , devalizata de niste escroci internationali ? Procurorii sunt de vina ca i a fura , si i au prins cu rata n gura ? Presa internationala spune exact realitatea . Daca voi sunteti redusi mintai , nu o sa puteti sa intelegeti decat atat cat judeca caputul vostru de gasca , de PSD isti cretini care sunteti !
11
2
Presa internationala nu inseamna doar un ziar,un cotidian. Exista si in lumea civilizata ziare de tot felul,ca la noi. Apoi,cei ce scriu articolele sunt sau nu platiti de anumiti beneficiary,sunt mai destepti sau nu. Peste toate,important este ce se simte de fiecare din romani,ca daca presa spune ca e mai bine sa fim sub cizmele imputite ale securistilor si procurorilor odiosi,asta nu inseamna ca da,asa este normal.Presa poate sa spune ca Udrea e zeita si Kovesi sora lui Dumnezeu,noi vedem ca nu e adevarat.
3
7
CE COMENTARII AVETI DOAMNE CAT DE IDIOTI PUTEM FI????PRESA EXTERNA DIRIJATA DE SECU DE ROMANIA SI PLATITA GRAS MIZERABILI DOMLE
5
3
Il achita pe bandit. Romania noapte buna
7
2
Stai sa vedem azi ce condamnare ii da lui Livache. Special a mobilizat oile pentru mitingul de maine. In caz de ii da puscarie sa sara turma si in caz de scapa sa se autoproclame luder suprem al turmei ! Istoria va demonstra .
12
3
Poza de grup cu fanii echipei liverpul
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108