REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Ce spune Protecția Copilului despre eleva care seamănă teroare printre elevii Școlii 40. Video

Ce spune Protecția Copilului despre eleva care seamănă teroare printre elevii Școlii 40. Video

Mirela PASCAL 17 februarie 2023 | 00:00 2729

După ce Replica a semnalat teroarea pe care o semăna o elevă de la Școala Gimnazială nr. 40 Constanța printre colegii ei, pe care-i amenință și adoptă un comportament și un limbaj vulgar, Protecția Copilului a transmis un punct de vedere. Instituția spune că are în vedere situația, copila aflându-se în atenția specialiștilor de mai mult timp. Reamintim că adolescenta provine de la Centrul de Plasament Antonio.

Ce spune Protectia Copilului despre eleva care seamana teroare printre elevii scolii 40. Video
Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța ne-a transmis un punct de vedere, după imaginile publicate în exclusivitate de cotidianul Replica cu adolescenta de la Centrul de Plasament Antonie care terorizează elevii de la Școala 40 din Constanța. ”În legătură cu imaginile apărute în mediul online,  privind incidentul petrecut în data de 14.02.2023, la Școala Gimnazială nr 40 din Constanța, în care ar fi fost implicată o adolescentă care beneficiază de o măsură de protecție specială într-un centru de plasament din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, reprezentanții instituției au avut cunoștință de îndată despre eveniment. Astfel, șeful centrului a purtat, imediat producerii evenimentului, o discuție cu directorul instituției de învățământ, cu minora dar și cu alți colegi ai acesteia. Conform relatărilor despre eveniment, discuțiile au escaladat în urma unor cuvinte ofensatoare pe care un alt coleg a început să i le adreseze, adolescentei. Aceasta a devenit nervoasă și au început să se certe în grupul de elevi. Ulterior aceștia s-au împăcat și și-au reluat activitatea școlară. Totodată reprezentantul centrului a arătat disponibilitate în vederea remedierii situației existente iar în data de 15.02.2023, are loc o nouă întâlnire comună cu reprezentanții instituției  de învățământ, la care să participe și copiii care au asistat la incident, astfel încât acestora să le fie reamintite implicațiile pe care astfel de situații le pot avea!”, ne-au transmis reprezentanții instituției.

Ce spune Protectia Copilului despre eleva care seamana teroare printre elevii scolii 40. Video
Protecția Copilului are în atenție, de mai mult timp, comportamentul de nestăpânit al adolescentei, fiind consiliată psihologic. ”Precizăm de asemenea faptul că, în legătură cu încălcarea anumitor reguli de comportament ce au putut fi observate la minora în cauză, acestea sunt cunoscute de specialiștii centrului, minora fiind  sprijinită moral, evaluată medical și introdusă în program de consiliere psihologică, pentru depășirea unor evenimente traumatice din trecutul său social, motive independente de voința unui copil. Periodic, la întâlnirile de lucru, comune cu instituția de învățământ, educatorii de referință ai copiilor dar și psihologii aduc în atenție necesitatea integrării și acceptării copiilor beneficiari ai unor măsuri de protecție, în grupul de egali, acesta fiind un deziderat important, astfel încât evoluția copiilor să fie una echilibrată și în acord cu nevoile lor,  iar accesul la educație să nu fie îngrădit sub nicio formă.”  

Video:

Video:

 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba ! Da nu s-a gasit cineva sa-i rupa dintii lu' aia!!
4
3
Esti atat de incapabila încât nu stiu cum de stii sa respiri. Cei ca tine ar trebui inchisi pe o insula inconjurata de rechini pentru tot restul vietii tabel amarate.
7
0
Ptr. Ptr Dana : cred că și ție iți trebuie niște negrotei , sau ești mama nesimțitei.
6
2
Sper ca esti castrat/castrată chimic. Pacat ca ai invat sa scrii
11
1
Puși 3 țigănuși pe ea , violată și muită bine și devine model de cumințenie
4
15
DIN CAUZA UNUI POLITICALY CORRECT ACCESUL NEINGRADIT LA EDUCATIE, SA FIM EGALI, EGALITATE,OAMENII NU AU FOST NICIODATA EGALI SI NICI NU VOR FI ATAT TIMP CAT NU VOR FI LOBOTOMIZATI POT EDUCA MINORA AIA IN SCOLI CU REGIM SPECIAL IN CARE SA SE POATA DESFASURA IN VOIE FARA SA DISTRUGA TOTUL IN JUR, SI SA TERORIZEZE GENERATII DE COPII, ASISTAM LA O ODIOASA SI SINISTRA DOMINATIE A MINORITATII IN DEFAVOAREA MAJORITATII ASTA NE VA DISTRUGE INCET INCET DIN INTERIOR
17
1
gigel esti p***t tare
8
2
Este absolut vina părinților.... pai dacă doar mi ar atinge copilul as tundeo cheala în secunda 2. Dar unii nu știu sa își protejeze copii
6
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272