REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce vitamine NU ar trebui să iei cu antidepresive

Ce vitamine NU ar trebui să iei cu antidepresive

Replica API 22 septembrie 2020 | 00:00 2651

În tratarea depresiei, se recomandă atât adoptarea unei diete sănătoase, cât și suplimentarea aportului de vitamine și minerale, pe lângă tratamentul cu antidepresive. Însă trebuie să fim foarte atenți, întrucât unele vitamine pot interacționa cu antidepresivele, așa că ar fi bine să le evităm pe perioada tratamentului.

Antidepresivele sunt medicamente folosite în tratarea mai multor tulburări psihice, începând de la depresie și până la anxietate generalizată, tulburare obsesiv-compulsivă, tulburări de panică, sindrom de stres post-traumatic și nu numai, scrie doc.ro.

Cu toate că există mai multe tipuri de antidepresive, studiile nu au reușit să dovedească dacă unele sunt mai eficiente decât celelalte sau nu.

Antidepresivele se administrează întotdeauna la recomandarea medicului, acestea nefiind medicamente ce pot fi luate fără rețeta. Acestea trebuie utilizate în dozele prescrise de medic, întrucât prezintă risc mare de dependență. Și întreruperea tratamentului cu antidepresive se face într-un anumit fel, după o schemă făcută de medic, pentru a se reduce riscul de instalare a sevrajului.

Medicamentele antidepresive pot interacționa cu o serie de medicamente, însă medicul psihiatru care le prescrie te va pune în tema. Ceea ce nu știai, însă, e că acestea pot interacționa chiar și cu unele vitamine pe care tu le poți lua fie pentru a trata un deficit, fie pentru a-ți susține organismul.

Vitamina K – această vitamina este renumită pentru efectul coagulant pe care îl are asupra sângelui. Din această cauza însă, această vitamina poate reduce rată de absorbție a antidepresivelor în sânge. Poți ajută organismul să obțînă necesarul de vitamina K prin consumul de alimente precum spanacul sau varză Kale.

Vitaminele din complexul B – acestea produc substanțe chimice care influențează modul în care funcționează creierul. Așadar, ele pot interacționa cu antidepresivele dacă sunt administrate în doze mari, sub formă de supliment alimentar. Poți consumă mai mult peste, mai multă carne de pui, dar și ouă pentru a oferi organismului aportul necesar de vitamina B în timpul tratamentului medicamentos pentru depresie.

Vitamina E – această vitamina poate împiedică absorbția substanțelor active din antidepresive, de aceea este contraindicată asocierea să cu medicamentele din această clasa. Nu toate antidepresivele interacționează cu vitamina E – de aceea este important să citești prospectul medicamentelor pe care le iei pentru tratarea depresiei.

Ce poți face, în paralel cu tratamentul pe baza de antidepresive, pentru a-ți îmbunătăți starea și pentru a grăbi vindecarea

Stabilește-ți o rutină zilnică – depresia te poate face să trăiești fără un plan anume, pur și simplu. Iar această trecere fără sens a timpului nu face altceva decât să adâncească gândurile depresive ale pacientului. Așadar, fă-ți un program zilnic de la care să nu te abați. Stabilește o ora de somn pe care o vei respectă zilnic, dar și una de culcare, fă-ți timp pentru 30 de minute, poate chiar o ora de sport, dar nu uită de orele de masă, care trebuie să fie, de asemenea, aceleași zilnic.

Apoi, pe această structura fixă, vei adaugă lucruri pe care trebuie să le faci în funcție de zi – mergi la serviciu, mergi la coafor, la terapeut sau fă-ți programare la medic. Important este să îți structurezi foarte bine rutină zilnică, astfel încât să simți treptat că lucrurile capătă sens și că tu deții controlul.

Stabilește-ți obiective – depresia te face să nu vrei să faci nimic, nici măcar să te ridici din pat. De aceea este foarte important să îți stabilești niște obiective, care să te motiveze zilnic. Nu trebuie să începi cu ceva măreț – de pildă, îți poți propune să gătești în fiecare seară. În acest fel, vei reuși să te aduni pentru a reuși să îndeplinești acest task zilnic. Pe măsură ce te vei simți mai bine, vei adaugă încă un obiectiv și tot așa până când îți vei reintră în ritm.

Practică sport – știi deja că sportul eliberează hormoni ai fericirii în creier, așa că e esențial să practici sport în fiecare zi. Dacă ai posibilitatea, alege să faci sport în aer liber, pentru a beneficia și de o doză benefică de vitamina D.

Adopta o dietă sănătoasă și echilibrată – cu cât mănânci mai sănătos, cu atât te vei simți mai bine. Adopta o dietă bogată în fructe și legume, care asigura organismului vitaminele și mineralele necesare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108