REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Ce zice fostul șef al Poliției Eforie, Coteanu, despre dosarul în care e acuzat că a ascuns probe!

Ce zice fostul șef al Poliției Eforie, Coteanu, despre dosarul în care e acuzat că a ascuns probe!

Mirela PASCAL 8 noiembrie 2023 | 00:00 4101

După ce Replica a semnalat faptul că fostul șef al Poliției Eforie încearcă să scape de acuzația de sustragere sau distrugere de înscrisuri sau probe necesare în vederea efectuării actelor de urmărire penală, dosar disjuns din speța în care e acuzat de luare de mită, acesta a transmis un drept la replică, în care vorbește despre o comandă politică și despre „fabricarea unor probe”. Iată ce spune Coteanu!

Ce zice fostul sef al Politiei Eforie, Coteanu, despre dosarul  in care e acuzat ca a ascuns probe!Gabriel Coteanu

„Prin titlul articolului «Cum încearcă fostul șef al Poliției Eforie, Coteanu, să scape de dosarul în care e acuzat că a ascuns probe!» se acreditează publicului, în mod nereal, ideea că invocarea de cereri sau excepții în procedura de cameră preliminară, care este o etapă preliminară începerii cercetării judecătorești și care face parte din întreg procesul penal, ar fi o modalitate ocultă prin care se urmărește «scăparea» de un dosarul penal, ceea ce este neadevărat. Contrar celor menționate în titlul articolului, în procedura de cameră preliminară au fost semnalate unele aspecte legate de modalitatea în care acuzația a fost construită împotriva mea, acuzația fiind lipsită de probe directe și bazată doar pe deducții ale procurorului”, a transmis Coteanu, în dreptul la replică.

Totodată, acesta a mai precizat că „afirmația cu care începe articolul de presă: Fostul șef al poliției Eforie, «cumințit» de procurori după ce s-a aflat că lua șpagă constituie o încălcare flagrantă a deontologiei profesionale, de către autorul articolului formator de idei și opinii în rândul opiniei publice prin intermediul activității jurnalistice cât și o înfrângere a prezumției de nevinovăție care subzistă în favoarea unei persoane acuzate, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive. Nu puține au cazurile în care abuzurile procurorilor și netemeinicia acuzației acestora, au fost dovedite în cadrul proceselor penale, de către instanțele de judecată. Contrar celor precizate în articol, «nu m-am ales cu un nou dosar», ci este o disjungere din dosarul fabricat la comandă politică de către DNA Constanta, cu privire la o alta pretinsă faptă a fi comisă, cu privire la care DNA Constanța fără nicio explicație pertinentă a ales să o disjungă și să nu o trimită împreună cu rechizitoriul, în care în mod mincinos și prin ticluirea de probe s-a încercat acuzarea mea de comiterea unor pretinse fapte de mită“, a continuat fostul șef al Poliției Eforie. 

Coteanu a mai precizat în dreptul la replică faptul că argumentele care susțin „fabricarea dosarului” sunt susținute atât de declarațiile martorilor care, audiați de către judecător, au arătat o situație total diferită decât cea prezentată de către DNA Constanța, cât și de „filmările negate și ascunse judecătorului, filmări care relevă lipsa oricărei sumei de bani, în portiera mașinii mele, la începutul efectuării percheziției“. La acestea se adaugă, mai spune Coteanu, și consemnarea în mod trunchiat, a unor declarații luate martorilor și a altor suspecți din dosar.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iftimie încă e milițian local în Eforie. Văd că șeful Poliției Eforie, Grosu Nicolae, nu mai e șef. Oare cu ce l- or fi prins și pe acest milițian?Miliția Eforie tot apelează la intimidări. DNA, asculta-le telefoanele acestor milițieni, fiindcă au tupeul de a nu se mai feri de înregistrări. Se cred jupani peste satele Eforii. Și polițistul Miu, din Eforie, se comporta aidoma. Încearcă și el intimidarea cetățeanului. DNA, vezi ce viespi stau în clădirea de miliție. Clădirea aia e cam veche, renovati-o, și până atunci mutați miliția in doua containere: unul in Nord, altul în Sud, adică în cele două sate, unde și primarul Robert amenință cetățenii, fara frica de înregistrări.
1
0
Asta se întâmplă când te crezi zmeu, tot ce mișca în Eforie trebuia să știe el, iar dacă avea impresia ca faci cam mult , mai vroia puțin. Ți-am spus să nu mai razi de alții ca o să te duci după ei? Acum să alegi ce faci , nu merge și interlop și om al legii, dar fata te recomandă ca internațional
2
0
De ani de zile se incearca ingroparea lui....care nu stiti....prin asta se incearca mutarea atentiei de la cei din varf, politicul, din pacate asemenea stiri atrag mai mult atentia opiniei publice decat cele ce se intampla la nivel national, cum miliarde de euro nu se mai gasesc , miliarde imprumutate , pe care le ducem noi in spate
2
2
Omul este ofticat pentru ca la ei politzisti sa iei spaga este ceva normal un lucru generalizat in polizia Romana si daca tozi iau spaga,favorizeaza interlopi si trficantzi de droguri dece sa plateasca numai uni cum spunea si ala care la nume scrie:"abuzuri la comanda"caci pentru polizisti care tozi sunt obishnuitzi cu spaga si restul ilegalitazilor cand unu din ei este luat astuia i se pare ca s-a comis un abuz contra lui tocmai pentru ca el nu a facut decat ce fac si restul colegilor lui,lafel ca si in cazul politicienilor cacre cu toate ca sunt dovedizi infractori ei o tzin sus si tare ca sunt persecutazi politic,ia sa se faca un control al averilor in cazul astora sa vedem unde este dreptatea,de partea alora care spun despre ei ca sunt hotzi si spagari sau de partea lor care traiesc doar din salariile de bugetari.
4
2
Cat tupeu de infracor poti sa ai Cotene,stie toata lumea ce faceai te bateai cu fostu primar Brailoiu sa inpartii Eforiile pentru spagi Mai bine te dai la fund ca daca se extind cercetarile nu te vad bine sa nu ei mai mult
8
3
Majoritatea dosarelor sunt făcute de dna la comanda lui despescu în cârdășie cu sipi. Polițiștii cu vechime și experienta au fost executați cu dosare fabricate. La fel cu banii aruncați in portiera masinii l au arestat șeful garzii de mediu Tulcea. A stat 40 de zile arestat și după a cerut chiar dna eliberarea din lipsa de probe, dar cine plătește pentru aceste abuzuri? Verificați siveti rămâne surprinși cati ofițeri au foste executați de la toate structurile Transporturi Ipj Frontiera etc pe același calapod abuziv.
7
9
Credeti ca este normal ca infractori, interlopi, drogati , sa stea sa chefuiasca impreuna? Eu cred ca nu e.
13
0
MIRCEA BANIAS, pe tine sa te intereseze pucaria din Poarta Alba , iti vine rindul , nu scapi !
7
1
Jurnalism, un fel de trompeta ori amplificator al mafiei procurorilor si celor ce detin forme ale puterii.Cat despre subiectul de fata, cu tot respectul, este o vorba, pe cine nu lasi sa moara, ala te va iubi tot restul vietii.Asa vor descoperi si altii ca intotdeauna este cineva care musca bucati din tine pentru a primi un os mai gros din alta parte. Pentru asta traiesc, de aici sug bani si relatii, asa ca Nu stati niciodata la discutii cu infractorii, acestia au legaturi stranse cu Puterea.
4
1
Nu știm cum ai tupeu să ieși cu drept la replică,când tu stii foarte bine că primeai banii de la Fane de la Techirghiol..ptr țiganii din Caracal, sa vândă pe plaja...știi foarte bine cum incasai 300 RON zilnic.. Știi cum ai procedat cu cu pv-urile alea de la șeful politiei locale. Știi câtă șpagă ai luat de la Ciușcă de-a lungul anilor ,să nu-i deranjezi. Pai cât tupeu ordinar să ai să mai vii tu să ne explici marea cu sarea când tu ești vinovat 10000%.... Du-te la pușcărie i*******r notoriu
12
3
Coteanule,nu o mai da cotita, asumați faptele , ți-ai ai dracu de milițieni, procurori,judecători, a-ți adus șpaga la nivel de artă în toate instituțiile de stat,și vă plângeți cât de oropsiți sunteți voi,dar știți proverbul r*mânesc."Prostul nu e p***t destul,dacă nu e și fudul".
9
2
Offf..DNA-UL ASTA NU MĂ ÎNTREABĂ DE UNDE AM EU ATITA AVERE...am fost doar poltist local
10
1
Sint supărat ca nu mai pot sa iau spagi,cum eram învățat, ce mă fac?
10
1
Suntem doi infractori de drept comun! Numai ca unul a făcut acord de recunoaștere ( sifon) și a rămas în continuare un fel de informator....iar celalalt ,având și stele ,mai are de tras un pic și ajunge un pic la cușcă sau toarnă pe cine trebuie. Tu'va neamu n gat de zdrențe! Ați rupt Eforia și acum va plângeți de mila!
12
3
imi fac casa la munte
5
0
bancul cu ce zice: zice c-ai sa mori
3
0
și el și ieftime doi spagari , jegguri umane asta e politia r*mână asta e imaginea! la pușcarie hoților nu va mai ajungea !
12
2
adevarul e ca avem de-a face cu un iinfractor periculos. Care a fost prea hulpav si judecatorii spagari il asteapta la cotitura. Da destul de mult, fapta nu exista.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468