REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cele mai bune suplimente pe care să le iei dacă ai ateroscleroză

Cele mai bune suplimente pe care să le iei dacă ai ateroscleroză

Replica API 16 noiembrie 2020 | 00:00 1072

Ateroscleroza este o afecțiune în care colesterolul, calciul și alte substanțe, la care specialiștii se referă, în mod colectiv, folosind termenul de plăci de aterom, îți înfundă arterele.

Aceste depozite de substanțe grase și de colesterol care se depun pe pereții vaselor de sânge blochează fluxul sangvin către organele tale vitale, în special către inimă. Ateroscleroza duce la multe probleme de sănătate, inclusiv la accident vascular cerebral, la infarct miocardic, boli renale și la demență. Din fericire, există un număr mare de suplimente, multe derivate din plante, care ar putea ajută la tratarea aterosclerozei. Majoritatea dintre acestea fac acest lucru prin faptul că afectează valorile colesterolului, scrie doc.ro.

Extractul de anghinare

Acest supliment este denumit, uneori, și "extract de frunze de anghinare". Studiile indică faptul că extractul obținut din frunzele de anghinare pot să ajute la creșterea nivelului colesterolului "bun" (HDL) și la scăderea nivelului colesterolului "rău" (LDL). Extractul de anghinare este disponibil sub formă de capsule, tablete și tincturi. Doză pe care o iei depinde de tipul de preparare a extractului, însă cel mai bine e să ții cont de recomandările medicului tău.

Usturoiul

Usturoiul, așa cum se știe, are calități care ajută în vindecarea multor afecțiuni, însă studiile făcute pe usturoi și beneficiile pentru sănătatea inimii au rezultate mixte. O analiză din 2009 făcută pe mai multe studii medicale a concluzionat că usturoiul nu reduce colesterolul, dar o analiză similară din 2013 a sugerat că prin luarea unor suplimente cu usturoi s-ar putea preveni bolile cardiovasculare. Un studiu publicat în 2012 a arătat că extractul de usturoi îmbătrânit, combinat cu coenzimă Q10, a încetinit progresul aterosclerozei, scrie healthline.com. În orice caz, usturoiul probabil că nu îți va face rău. Mănâncă-l crud sau gătit sau ia-l sub formă de capsule sau tablete, la recomandarea medicului.

Niacina

Cunoscută și sub denumirea de vitamina B3, niacina se găsește în alimente precum ficatul, carnea de pui, tonul și somonul și este vândută, de asemenea, sub formă de supliment. Medicul tău îți poate recomandă să iei suplimente cu niacina pentru că acestea te ajută în ceea ce privește colesterolul, deoarece această vitamina poate crește valorile colesterolului "bun" cu până la o treime și, totodată, poate să scadă nivelul trigliceridelor, un alt tip de lipide sangvine care îți cresc riscul de boli de inima. Cantitatea de niacina recomandată pe zi este de 14 mg, pentru femei, și de 16 mg, pentru bărbați.

Drojdia de orez roșu

Este un produs alimentar care este obținut prin fermentarea orezului alb cu drojdie. Ea este folosită, în mod frecvent, în medicină tradițională chineză. Studiile arată că drojdia de orez roșu poate să reducă semnificativ valorile colesterolului tău. Puterea drojdiei de orez roșu (numită uneori și "drojdie roșie de orez") se află în monacolina K, o substanță care are același tipar că și lovastatina, un medicament pe baza de prescripție medicală din clasa statinelor, folosit pentru scăderea colesterolului.

Păducel

Păducelul este un arbust frecvent întâlnit, în multe zone din lume. Un extract făcut din frunzele de păducel și din fructele sale este vândut sub formă de medicament (pe baza de prescripție) pentru bolile cardiace în Germania. Păducelul conține o substanță chimică numită quercetina, care s-a dovedit că reduce colesterolul. Extractul de păducel este vândut, în mod principal, sub formă de capsule.

Cere sfatul medicului tău înainte să iei orice fel de suplimente, deoarece unele dintre acestea pot să interacționeze cu medicamentele pe care le iei deja pentru afecțiuni cardiovasculare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108