REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cele mai populare 10 fructe exotice: ce beneficii au, cum le alegi și cum le consumi

Cele mai populare 10 fructe exotice: ce beneficii au, cum le alegi și cum le consumi

Replica API 7 aprilie 2021 | 00:00 1441

În supermarketuri sunt din ce în ce mai căutate fructele exotice, care de multe ori înlocuiesc merele sau perele din coșul de cumpărături al românilor. Iată care sunt beneficiile celor mai populare fructe exotice pe care le găsești în magazine, dar și cum le consumi!

Sursă foto: Shutterstock

Avocado – în ultimii ani, avocado pare să fi câștigat inimile românilor, mai ales pe cele ale adepților unei alimentaii sănătoase. Acesta este bogat în conținutul de grăsimi sănătoase și, cu toate că are destul de multe calorii, acesta este preferat pentru că e și foarte sățios, scrie doc.ro.

Avocado se consumă fie ca atare, alături de legume, condimente ori pâine, fie sub formă de sos guacamole – adică pasat, cu ceapă tocată, zeamă de lămâie, pătrunjel și poate chiar și roșii. Pentru a putea consumă avocado, acesta trebuie să fie copt, iar asta înseamnă că textura să este moale – împinge ușor cu degetele în coajă fructului, dacă observi că degetele par să se afunde, înseamnă că avocado-ul din mâna ta e tocmai bun de mâncat.

Rodia – considerată superfruct, rodia are o mulțime de proprietăți benefice, datorită conținutului mare de vitamine, minerale și antioxidanți. Această reduce riscul de cancer, de boli cardiovasculare și totodată susține detoxifierea organismului. Rodia este consumată prin îndepărtarea cojii și scoaterea boabelor (semințelor). Bobițele de rodie pot fi mâncate că atare, dar pot fi consumate și în smoothie-uri, deserturi sau sucuri naturale.

Ananasul – consumat mai ales în curele de slăbire, ananasul este de mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus. Acesta conține vitamine, minerale și nutrienți din belșug. Enzimele din ananas stimulează digestia.

Ananasul este consumat după îndepărtarea cojii și a cotorului de pe mijloc. Acesta poate fi feliat sau tăiat cubulețe, în funcție de preferințele fiecăruia.

Kiwi – bogat în vitamina C, kiwi susține activitatea sistemului imunitar. Totodată, acesta este o sursă excelență de fibre dietetice, asigura un somn odihnitor și totodată este benefic pentru pielea ta.

Pentru a fi mâncat, kiwi trebuie să fie copt. Se poate verifică prin palparea fructului – dacă este ușor moale, e copt. Se îndepărtează coajă cu un cuțit, apoi se consumă fructul.

Banana – acest fruct este atât de popular printre români, încât de multe ori uităm că este un fruct exotic. Banană este foarte hrănitoare, reglează nivelul de zahăr din sânge, îmbunătățește digestia și totodată îmbunătățește sănătatea rinichilor.

Mango – conține vitamine, minerale și antioxidanți de preț și totodată îmbunătățește sănătatea ochilor. Mango reduce riscul de cancer și este extrem de sănătos.

Poate fi dificil să cureți mango din cauza că are o coajă foarte groasă. Îți va fi mai ușor să tăi mango pe jumătate, apoi să crestezi pulpă acestuia cu un cuțit, formând mici cubulețe, și să o scoți apoi cu ajutorul unei linguri. Trebuie să te asiguri însă că fructul este foarte copt.

Curmale – acestea se consumă deshidratate, însă tot fructe sunt. Conținutul mare de fibre fac din acestea un bun aliat al sistemului digestiv. Curmalele conțin o cantitate mare de antioxidanți de preț, precum flavonoidele, carotenoidele ori acidul fenolic. Mare atenție însă la cantitatea de curmale consumată, întrucât acestea au o densitate calorică mare.

Acestea se mănâncă fără sâmburele din mijloc, care va fi îndepărtat.

Smochine – dacă am menționat curmalele, nu puteam omite smochinele. Smochinele sunt cele mai vechi fructe, rămășițe ale acestora care datează de peste 5000 de ani fiind descoperite. Acestea combat constipația, pot reduce colesterolul din sânge, dar mențin totodată și tensiunea arterială. Smochinele se consumă că atare.

Litchi – fructele litchi au apărut și în magazinele din România de câțiva ani. Acestea sunt extrem de sănătoase, fiind printre fructele cu cea mai mare concentrație de polifenoli.

Pentru a consuma fructul litchi, trebuie să crestezi ușor coajă acestuia în vârf, pentru a putea ajunge la miez. Sâmburele nu se va consumă.

Fructul pasiunii – plin de vitamine și minerale, fructul pasiunii susține activitatea sistemului imunitar, stimulează digestia și reduce tensiunea arterială.

Pentru a consuma acest fruct, îl vei tăia în două, după care vei scoate interiorul cu ajutorul unei linguri și îi vei mânca semințele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108