REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Centrul localității Cogealac urmează a fi modernizat! Iată cum

Centrul localității Cogealac urmează a fi modernizat! Iată cum

Replica API 16 august 2017 | 00:00 387

Proiect de maximă importanță depus de comuna Cogealac la Agenția Națională pentru Protecția Mediului! UAT a depus un memoriu de prezentare privind „amenajarea urbanistică a centrului comunei Cogealac – Județul Constanța – canalizare pluvială aferentă”.

Investiția face parte dintr-un program mai vast de modernizare a comunei, program ce are ca obiectiv în principal creșterea calității vieții și ridicarea nivelului de dotări edilitare. Investițiile propuse țin cont de următorii factori și premize sociale, legale și de mediu: necesitatea eliminării surselor de praf prin îmbunătățirea structurii drumurilor și îndepărtarea apelor meteorice în mod controlat, cu respectarea cerințelor de protecția mediului, dezvoltarea zonelor rurale prin creșterea atractivității și prin crearea unor facilități capabile să creeze oportunități de dezvoltare economică prin investiții private în industrie sau turism.

La realizarea lucrărilor se vor utiliza numai materiale agrementate conform reglementărilor naționale în vigoare, precum și legislației și standardelor naționale cu legislația UE. Aceste materiale trebuie să fie în concordanță cu prevederile legale privind obligativitatea utilizării de materiale agrementate la execuția lucrărilor de investiții edilitare. La lucrările de modernizare se ține seama de cotele proprietăților înconjurătoare – biserică, școală, primărie, proprietăți private.

Lucrările ce fac obiectul prezentului proiect se limitează în zona centrală a localității, în perimetrul străzilor Liceului, Gării și Strada Mare. Ele constau în amplasarea unui număr de 64 de guri de scurgere cu capace din fontă ductilă, cu decantor și cu descărcare cu sifonare în zonele carosabile pentru preluarea apelor meteorice și descărcarea lor în colectoarele din PVC KG SN4 amplasate la adâncime de aproximativ 2.5 metri.

Pe rețeaua de canalizare pluvială se vor amplasa 28 de cămine de intesecție și/sau vizitare. La capătul aval al colectoarelor a fost prevăzut un bazin de colectare ce asigură uniformizarea debitului pe tronsonul final către separatorul de hidrocarburi, care va devărsa totul în pârâul Derea.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fura iar Alexe fura....!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108