REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cercetări arheologice pentru realizarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila

Cercetări arheologice pentru realizarea Podului peste Dunăre Tulcea – Brăila

Replica API 18 februarie 2019 | 06:23 489

Pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre între Tulcea și Brăila este nevoie de realizarea de săpături, în zona Jijila, pentru realizarea pilonului. Înaintea săpăturilor însă, având în vedere că este vorba despre o zonă cu încărcătură arheologică, este nevoie și de o serie de cercetări arheologice.

Cercetările arheologice din zona Jijila pentru realizarea pilonului Podului peste Dunăre vor fi reluate în luna aprilie a acestui an, potrivit conducerii Institutului de Cercetări Eco Muzeale „Gavrilă Simion“. Lucrările de cercetare, care au fost suspendate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, vor cuprinde și zonele de exploatare a pământului galben.

Recent, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a declarat că nu există niciun fel de probleme privind investiția Pod suspendat peste Dunăre, fiind deja bugetat avansul pentru achiziționarea materialelor necesare.

Ministerul Transporturilor a emis în luna decembrie 2018 autorizația de începere a lucrărilor de construire la infrastructura podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Într-o primă etapă a lucrărilor se vor executa cele două turnuri ale podului, pe malul Dunării (fundații și elevații), în zona județelor Tulcea și Brăila, precum și primele lucrări la zona de ancoraj a podului, situată în județul Tulcea. Acestea reprezintă partea cea mai importantă a infrastructurii podului, de cele două turnuri de susținere legându-se toată suprastructura podului, au transmis reprezentanții CJ Tulcea.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In ce tara am ajuns sa traim, sa fim condusi de HOTI si CONDAMNATI penali! Ce democratie-i asta cand astia care ne conduc fura, isi fac legi sa ramana si cu banii furati si fara sa dea socoteala nimanui! Sa furi cu legea facuta de HOTI, sa fi condus de HOTI si sa-i vezi cum ne ranjesc cand hotiile lor le platim noi si copii copiilor nostri ca datorie publica, pai sa nu-ti bagi p-ula-n ia de democratie si sa-ti aduci aminte de Ceausescu pe care tot naparci ca imbuibatii astia l-au omorat, nu poporul! Poporul, acum chiar ka dat de drakul!
2
0
trebuia realizat acest pod cu multi ani in urma! dar niciodata nu este prea tarziu!
3
0
si aici comenteaza jegurile pesediste
12
2
nu se pot face tronsoanele de pod la braila deoarece nu exista macara capra mare,fincantiei are la tulcea una de 600 tf,tronsoanele necesita intoarcere pentru o realizare mai facila,dar mai necesita si prese ,sudori si operatori ut
4
4
Mai bine nu facem podul asta si o dam tot inainte cu anticoruptia. O punem pe handicapata de koorvesi sa aresteze cativa si aia e cea mai mare realizare. Nici nu mai conteaza ca handicapata a arestat romani iar afacerile lor au fost preluate de ticalosi din Vest.
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108