REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cercetările continuă la restaurantul unde au ars de vii trei fete

Cercetările continuă la restaurantul unde au ars de vii trei fete

Replica API 28 noiembrie 2014 | 00:24 163

Cercetările continuă cu privire la tragedia ce s-a produs la restaurantul Beirut din centrul Constanţei. În cursul zilei de joi, 27 noiembrie, atât procurorii, dar şi un un expert în explozii din Petroşani au fost la faţa locului şi au efectuat măsurători. În plus, la ordinul procurorului de caz, a fost solicitată şi o autospecială ISU Dobrogea. Între timp, la Mangalia, în faţa Casei de Cutură, cele trei fete ce au decedat în cumplitul incendiu vor fi comemorate. Menţionăm că oamenii legii din Bucureşti, de la Investigaţii Criminale, au fost prezenţi la Constanţa,şi în cursul zilei de vineri, 4 iulie.

Aceştia au căutat noi probe dar l-au chemat la faţa locului şi pe patron, respectiv George Karam. Oamenii legii au menţionat că este vorba de noi acţiuni prevăzute în dosarul de cercetare, ei făcând măsurători în zona unde s-a prăbuşit mansarda. Totodată, anchetatorii au ridicat probe şi pe 10 şi 14 aprilie, atunci când au găsit cel de-al doilea telefon mobil, care se presupune că ar aparţine uneia dintre fetele decedate în teribilul incendiu şi tot atunci Karam a declarat că nu va mai spune nimic până la finele anchetei.

Potrivit procurorilor, din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, în lipsa oricăror proiecte, avize, autorizaţii, fără respectarea reglementărilor privind stabilitatea şi rezistenţa în construcţii, George Karam - în calitate de administrator şi asociat majoritar al firmei SC Middle East Partners SRL, precum şi Constantin Pavel, în calitate administrator şi asociat unic al SC Tinel Cristi SRL, au modificat prin supraetajare (mansardare) o construcţie din lemn - ridicată anterior în curtea unui imobil din Constanţa - şi au amenajat Restaurantul Beirut, folosind soluţii şi metode de construire adoptate de către cei doi administratori (care nu aveau studii şi cunoştinţe temeinice de specialitate), cu consecinţa decesului a trei persoane, a vătămării corporale a altor două şi distrugerea imobilului modificat, în urma incendiului produs. Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului s-a constatat că imobilul în cauză a suferit prăbuşiri şi deplasări de 400 ale structurii de rezistenţă, respectiv prăbuşiri ale acoperişului construcţiei şi podelei mansardei. La acea dată, pe 2 iulie, cei doi inculpaţi au fost puşi sub control judiciar. Reamintim că nenorocire s-a produs în luna aprilie a acestui an, când restaurantul Beirut a fost cuprins de un incendiu violent, atunci când trei fete şi-au pierdut viaţa, arzând de vii. Pe pagina de Facebook dedicată Nicoletei Cengher, a fost postat următorul anunţ: “Veniţi pentru a ne ruga împreună pentru prietenele noastre care ne-au părăsit în incendiul din Beirut (Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă, Nicoleta Vasiliteanu). Evenimentul va avea loc în data de 28 decembrie, orele 14.00, în faţă Casei de Cultură din Mangalia”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108