REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cernea şi-a adus aminte de Constanţa şi moare de grija unui castan

Cernea şi-a adus aminte de Constanţa şi moare de grija unui castan

Replica API 7 august 2015 | 18:32 243

Întrucât începe numărătoarea inversă până la viitoarele alegeri parlamentare, o serie de politicieni s-au apucat deja să îşi netezească drumul spre un eventual nou mandat. Unul dintre aceştia este deputatul independent de Constanţa, oraş în care n-a călcat prea des sau cu vreo treabă serioasă în ultimii ani, Remus Cernea. Joi, Cernea şi-a adus aminte de Constanţa şi e foc şi pară pe tăierea unui castan! „Vineri (7 august) dimineaţă, la prima oră (8.00 - 9.00) este anunţată tăierea ilegală, de către reprezentanţi ai primăriei, a unui castan din bulevardul Lăpuşneanu nr. 107, bl. LV40, sc.A (zona Dacia). (…) Uciderea castanului este inacceptabilă şi nejustificată dacă se ţine cont de lege şi de respect pentru spaţiile verzi. În Germania, tăierea unui astfel de copac ar ieşi din discuţie, iar dacă, totuşi, s-ar întâmpla, ea s-ar solda cu pedepse penale pentru autori. În România, probabil prin şpagă dată unor funcţionari iresponsabili din cadrul primăriei Constanţa, există riscul ca acest abuz să se petreacă. (…) Adresez un ultim apel Primăriei Constanţa să stopeze acest abuz şi să cruţe castanul! În cazul în care primăria va insista să comită această ilegalitate, cer Parchetului Constanţa să se autosesizeze şi să îi cerceteze penal pe cei responsabili. Am apelat la Garda de Mediu Constanţa şi am primit numărul de înregistrare pentru sesizare 253 F 05.08.2015 plus promisiunea că vineri dimineaţă, reprezentanţii instituţiei vor fi la faţa locului pentru a preîntâmpina comiterea unui abuz şi a-i sancţiona pe cei responsabili”, a spus Cernea.

UPDATE:

De cealaltă parte, reprezentanţii Serviciului Spaţii Verzi spun că la sediul Direcției Gospodărire Comunală a fost depusă o cerere privind tăierea unui arbore, specia castan, situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu 107, bl. LV40, amplasat aproape de fundația blocului, însă nu va executa copacul. "Deși petenta a prezentat acordul Asociației de Locatari și s-a adresat Agenției pentru Protecția Mediului în vederea obținerii unui acord scris, Primăria Municipiului Constanța nu va da curs acestei sesizării deoarece legat de acest subiect, la verificarea în teren de către inspectorii de specialitate s-a constatat că există neînțelegeri între locatarii imobilului. Menționăm faptul că persoanele fizice sau juridice care fac parte dintr-o Asociație de Locatari și doresc să depună cereri de tăiere a arborilor din perimetrul asociației au obligația să obțină și acordul unanim al proprietarilor din bloc", a declarat George Coman, şeful Serviciului Spaţii Verzi din primăria Constanţa.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108