REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CERŞETORII de pe litoral FOLOSESC ANIMALE de companie pentru a-şi maximiza ÎNCASĂRILE

CERŞETORII de pe litoral FOLOSESC ANIMALE de companie pentru a-şi maximiza ÎNCASĂRILE

Replica API 21 august 2020 | 00:00 2186

Cerşetorii din Constanţa au trecut de la exploatarea minorilor în scopul obţinerii foloaselor băneşti, la expunerea câinilor flămânzi pentru a înduioșa trecătorii. Fie că sunt animale adunate de pe stradă sau furate de la stăpâni, cerşetorii apelează la acest truc pentru că este mai profitabil.

În staţiunea Mamaia, turiştii sunt adesea întâmpinaţi de astfel de persoane care ţin câte un animal de companie în braţe, cu scopul de a stârni mila trecătorilor care ar putea să le ofere bani. O astfel de persoană a fost văzută recent, pe podeţul din Satul de Vacanţă, aşteptând bani de la cei mai avuţi.

Animalele de companie înduioşează trecătorii

Un bărbat în vârstă de aproximativ 45 de ani s-a aflat serile trecute la cerşit printre turiştii aflaţi în Satul de Vacanţă. În imagine se observă cum acesta ţine în braţe un căţel care moţăie. Lângă el sunt aşezate, în ordine, mancarea căţelului şi cutia în care adună banii oferiţi de oamenii cu suflet mare. Ceea ce i-a revoltat mai tare pe turişti a fost faptul că bărbatul a preferat să stea “mână întinsă” la ceilalţi, deşi este apt de muncă. Cea care a sesizat această problemă este o tânără care, în urmă cu un an, a salvat din mainile bărbatului un alt căţel pe care îl folosea pentru a cerşi, exact în acelaşi loc din staţiune.

Poliţia Locală atenţionează cetăţenii să nu mai dea curs unor astfel de solicitări pentru a asigura un climat public civilizat.

Conform Codului Penal, “fapta persoanei care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 ani”.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Inima mea Betty , am salvat-o din mâinile unui cerșetor acum 5 ani. Iubiți și ocrotiți animalele
0
0
Ehe si in Autobuze Cersitul Al Tiganiilor Pustani e Interzis ca vede Soferul de Autobuz si il scoate afara in suturi din Autobuz! Pff
1
0
o lege impotriva cersitului este interzisa?
1
1
Nu cei mai avuti dau bani cersetorilor,ci cei mai naivi ori chiar prosti. Banii aia,adunati zilnic fac cat un salariu de informatician bine cotat la o companie straina si de multe ori chiar mai mult de atat. Niste ciori isi cumpara masini tari din banii fraierilor,adunati de la sclavetii pusi sa cerseasca si se fac chefuri cu bauturi scumpe si manele.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108