REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CERTIFICATELE de VACCINARE EXPIRĂ de la 1 februarie, fără DOZA BOOSTER

CERTIFICATELE de VACCINARE EXPIRĂ de la 1 februarie, fără DOZA BOOSTER

Replica API 21 ianuarie 2022 | 11:32 9881

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că de la 1 februarie se va aplica și în România directiva UE care prevede o valabilitate a certificatelor digitale de numai 9 luni de la încheierea vaccinării, care poate fi prelungită cu administrarea dozei booster.

Certificatele celor care au peste 9 luni de la vaccinarea completă vor expira din acel moment și nu vor mai putea fi folosite, de exemplu, la intrarea în mall sau în alte locuri unde sunt cerute pentru acces, scrie stiripesurse.ro

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare, dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune și în România mecanismul european, pe care trebuie sa-l respectăm, o directivă a UE, în care valabilitatea acelui celebru certificat (de vaccinare - n.red.) este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a declarat Alexandrul Rafila, joi, într-un dialog cu Ioana Ene Dogioiu, în direct la Europa FM și preluat apoi de spotmedia.

Aceasta înseamnă că pentru toți cei vaccinați acum un an, de exemplu, la începutul campaniei de vaccinare, certificatele digitale nu vor mai fi valabile de la 1 februarie, dacă nu-și fac doza booster.

„Valabilitatea lor va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la incheierea vaccinării”, a confirmat ministrul Rafila, care spune că Guvernul va adopta un act normativ în acest sens până la 1 februarie.

Sfatul lui Rafila: „Pentru cei la care au trecut 9 luni este recomandat să înceapă de acum să-și facă doza trei (sau a doua, pentru cei cu Johnson&Johnson - n.red.)”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BRAVO ! Subscriu Daca nu erau mallurile, sigur natia murea de foame
7
0
Vaccinativa ca sa intrati in mall sa mancati aripioare , hihihi.......hahaha
19
2
Mueeeeeee mures. Mueeeee
11
2
Pentru prima data in istoria omenirii esti pedepsit daca esti sanatos. Doar o revolutie mai poate electrocuta vampiristii.
27
1
sa fac ceva pe dozele voastre!
30
4
la fel vor zice si cu doza a patra
31
3
Nici nu ma mir ca va injura toti guvernanti de 2 bani. Pe certificatul de vaccinare este trecuta o data de expirare pocnitorilor si nu este 1 februarie, iar certificatul a fost eliberat de vanzatorul de legume?
47
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108