REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cezar Preda, despre dosarul DNA deschis lui Costel Alexe: Doar dacă ești nebun faci așa ceva

Cezar Preda, despre dosarul DNA deschis lui Costel Alexe: Doar dacă ești nebun faci așa ceva

Replica API 5 ianuarie 2021 | 00:00 1644

Fostul deputat PNL Cezar Preda a declarat luni, la Antena 3, că speră ca fostul ministru liberal Costel Alexe, pentru care DNA cere urmărirea penală, să fie nevinovat și a apreciat că „doar dacă ești nebun” te poți gândi la fapte de corupție în actualul context epidemiologic. Cezar Preda a adăugat că procurorii ar trebui „sa aibă curaj să vadă și ce s-a făcut în domeniul sănătății, ce s-a furat acolo”.

Cezar Preda

„Să știți că procurorii, ANI și o parte din societatea civilă îmi cunosc colegii mai bine decât îi cunosc eu. Când ne uităm unii la alții în partid avem părerea că toți suntem cinstiți, corecți și am venit să facem treaba. Doar să fii nebun în perioada asta când țară este dată peste cap să faci așa ceva. Eu cred că procurorii trebuie să aibă curaj să vadă și ce s-a făcut în domeniul sănătății, ce s-a furat acolo. Asta (anchetă în cazul Costel Alexe, n.red.) e modestă treaba. Eu aș dori că acest coleg al meu să fie nevinovat”, a declarat Cezar Preda.

Fostul deputat PNL s-a declarat „ferm convins” că președintele Klaus Iohannis va accepta urmărirea penală a lui Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului.

Procurorii DNA îl acuză pe Costel Alexe că în perioada martie-aprilie 2020, când era ministru al Mediului, ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă. "Foloasele respective, în cantitate de 22 de tone (aproximativ 103.000 lei), ar fi fost primite, în datele de 23 aprilie 2020 şi 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale administrată de o rudă de-a sa", menţionează anchetatorii.

Astfel, Direcţia Naţională Anticorupţie cere Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor Costel Alexe pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia sunt oamenii care conduc tara!Au venit la guvernare cu gandul sa se imbogateasca cu orice pret!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108