REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cheltuieli de protocol la Oil Terminal: 6 mii de euro bijuterii, 750 de milioane - vinuri de colecţie

Cheltuieli de protocol la Oil Terminal: 6 mii de euro bijuterii, 750 de milioane - vinuri de colecţie

Replica API 24 august 2012 | 00:00 134

Dacă e război, să fie război!

Dacă e război, să fie război!

Fost director general al Oil Terminal în timpul guvernării PDL, Silviu Wagner nu se mai poate înscrie în competiţia pentru preluarea managementului privat al companiei petroliere. Motivul: fostul director general este în instanţă cu Ministerul Economiei, contestând raţiunile care au stat la baza înlocuirii sale din funcţie. Concomitent, liberalii au scos pe piaţă raportul controlului ANAF de anul trecut, efectuat la Oil Terminal. Conform documentului în cauză, care este însă contestat în instanţă, Silviu Wagner a exagerat cu cheltuielile din fondul de protocol.

Wagner, de cealaltă parte, spune că banii cheltuiţi pe cadouri cu diferite ocazii - sărbători, protocoale cu diverşi posibili parteneri de afaceri ai companiei - s-au încadrat în limita impusă de lege, adică un anumit procent din profitul societăţii. Având în vedere aceste declaraţii, s-au găsit, desigur, şi "binevoitori" care să dezvăluie că lista de cadouri este specială. Amintim, în acest context, că ministrul Economiei, liberalul Daniel Chiţoiu, a prezentat pe scurt că la Oil Terminal s-au cumpărat butoni, inele, un ceas din aur. În afară de această prezentare "pe scurt", iată ce spun şi "binevoitorii" amintiţi-mai sus: în mandatul lui Wagner au fost cumpărate bijuterii în valoare de 6.000 de euro şi vinuri de colecţie, în valoare de 750 de mii de lei. Conform surselor care ne-au dezvăluit aceste detalii, la baza achiziţiilor au fost ataşate şi note explicative, însă ele ar fi "succinte", prin urmare ele nu indică dacă acele cheltuieli se justificau cu adevărat. Că e sau nu aşa, "războiul" continuă. Wagner se luptă în instanţă, asta în timp ce actuala conducere a companiei petroliere a "operat" şi următoarea schimbare: soţia fostului director general, angajată şi ea la Oil Terminal, nu mai este la contabilitate, fiind mutată la un alt serviciu. Iar dacă lovitura asta nu era de ajuns, se pare că actualul director general, Sorin Ciutureanu, are mari şanse să obţină ce şi-a dorit, dar nu mai poate Silviu Wagner: managementul privat al companiei. Totul depinde de ordonanţa 109, care urmează să intre în vigoare în curând, şi care reglementează managementul privat la nivelul companiilor cu capital majoritar de stat. Conducerea Oil Terminal a dat deja avizul pentru firma de recrutare a personalului care va face parte din conducerea managementului privat.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108