REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chesoi a iniţiat un proiect de hotărâre privind desfiinţarea RADET

Chesoi a iniţiat un proiect de hotărâre privind desfiinţarea RADET

Replica API 20 aprilie 2016 | 23:38 362

Ţinând cont că în municipiul Constanţa se plăteşte una dintre cele mai mari gigacalorii din ţară şi de numărul mare al constănţenilor care au solicitat şi solicită debranşarea de la sistemul de alimentare centralizată de energie termică, consilierul local Tudorel Chesoi a iniţiat un proiect de hotărăre prin care a cerut administraţiei locale transformarea punctelor termice din municipiul Constanţa în centrale termice pe bază de gaz. „Am iniţiat acest proiect cu gândul la cetăţeni. Mereu m-am gândit că facturile sunt foarte mari. De aceea am iniţiat acest proiect de hotărâre, care, sper eu să ajungă cât mai repede pe ordinea de zi a unei şedinţe de consiliu”, a declarat consilierul Tudorel Chesoi. Totodată, acesta a mai afirmat că acest proiect dă bătăi de cap conducerii RADET. „Am avut o corespondenţă cu domnul director al RADET, Liviu Popa, care mi-a spus că trebuie să avem în vedere şi faptul că la blocurile unde sunt centrale de apartamente, conform unui studiu, mulţi cetăţeni se îmbolnăvesc de cancer, comparativ cu blocurile unde nu sunt centrale termice”, a mai adăugat consilierul.

„Stimate domnule consilier, vă pun la dispoziţie un studiu care ar trebui să ne pună pe toţi în situaţia de a găsi urgent soluţii pentru evitarea îmbolnăvirii cetăţenilor, datorită necunoaşterii efectelor nocive la care sunt supuşi. Creşterea accentuată a numărului de bolnavi de cancer în oraş o puteţi solicita la Direcţia Sanitară, unde veţi vedea pe cifre evoluţia îngrijorătoare a numărului îmbolnăvirilor din ultimii patru ani. Se poate eventual studia câţi bolnavi de cancer sunt în blocurile cu centrale de apartament, faţă de celelalte blocuri în care nu sunt centrale montate.” se arată în prima parte a conversaţiei dintre consilier şi director. În legătura cu această situaţie, consilierul Tudorel Chesoi spune că s-a gândit şi la o soluţie şi anume montarea centralelor pe gaz în punctele termice şi nu în apartamente. „Am să mizez pentru montarea de centrale termice pe fiecare scară a blocului sau una singură pentru un bloc întreg, după caz. Acest lucru ar desfinţa RADET-ul, pentru că nu mai este nevoie de el. Acest lucru se poate face numai cu voinţa oamenilor, deci a asociaţiilor.” a mai afirmat consilierul. Pe lângă acest proiec amplu, consilierul a mai iniţiat un proiect prin care cere achiziţionarea şi montarea de mobilier stradal în Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108