REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chesoi vrea să stopeze apucăturile imobiliare ale lui Pavelescu. Liderul PNŢ, baricadat în sediu

Chesoi vrea să stopeze apucăturile imobiliare ale lui Pavelescu. Liderul PNŢ, baricadat în sediu

Replica API 5 decembrie 2014 | 22:42 225

Prea mult timp a trecut de la ultima circotecă „ţărănistă”, dar dorul a luat sfârşit, întrucât preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a fost, joi, personajul principal al unei scenete demnă de tot amuzamentul.

Acesta s-a baricadat în sediul central din str. Clemenceau, Bucureşti, într-o încercare disperată de a evita discuţiile cu "ţărăniştii" veniţi să-l scoată "la tablă".

Pavelescu intenţionează să vândă clădirea în care a funcţionat partidul în perioada interbelică, iar preţul de vânzare vehiculat ar fi de 400.000 de euro. Pavelescu ar fi convocat şedinţa CNC, pentru joi, la ora 12.00, pentru a cere aprobarea prin vot a acestei vânzări, însă "vechea gardă" a partidului a venit să-i ceară socoteală.

Pavelescu a devenit ţinta ironiilor fostului consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, care s-a amuzat de situaţia liderului "ţărănist".

"Aurelian Pavelescu s a baricadat în sediul PNŢCD. Vor să-i fure ştampila. Nişte oameni răi", a spus Lăzăroiu.

Sediu istoric, evaluat la peste 2 milioane euro, vândut pe 400.000 euro

Agitaţia de la sediul central al PNŢ s-a transformat într-un protest în toată regula. Aripa contestatară a lui Pavelescu, condusă de Vasile Lupu, a strâns rândurile şi s-au dus să-l tragă “de urechi” pe colegul lor căruia, de mai mult timp, nu-i recunosc funcţia în partid. Printre aceştia s-a numărat şi liderul “ţărănist” constănţean, Tudorel Chesoi.

“Noi am aflat de ieri (miercuri – n.r.) că Aurelian Pavelescu a convocat un aşa-zis CNC pentru azi, prin care dorea să obţină o aprobare pentru a vinde sediul din str. Clemenceau. Menţionez că sediul este proprietatea PNŢCD, este un sediu istoric, unde au lucrat Ion Mihalache, Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Ion Raţiu şi alţi înaintaşi de seamă ai partidului şi că acest sediu este de fapt un patrimoniu naţional, cu o greutate istorică şi patrimonială. Din punctul nostru de vedere, al Biroului Naţional ales şi înscris în registrul partidelor politice nu trebuie vândut. Ceea ce a făcut Pavelescu astăzi este în afara statutului şi în afara legii, având în vedere că BN gestionează patrimoniul şi nu BN a luat această hotărâre. Cu atât mai mult, înainte cu câteva luni, BN a luat o hotărâre prin care a interzis vânzarea acestui sediu. Cu toate aceste reglementări, Pavelescu dovedeşte încă o dată că, deşi a fost exclus din PNŢCD, perpetuează abuzurile pe care le-a început de mult, nu respectă şi nu ţine cont de deciziile forurilor de conducere. Inventează fel şi fel de comitete de conducere, având în vedere că BN, în mare majoritate votând excluderea lui, în mod evident nu îi mai poate aproba nici o propunere. (...) S-a baricadat în sediu, apoi au ieşit unul câte unul când s-a terminat şedinţa. Probabil că şi-a atins scopul, nu a dorit să vedem ce membri participă, tocmai pentru a nu putea fi identificaţi dac fac parte din CNC cu adevărat sau sunt luaţi de pe stradă”, a spus Chesoi, pentru Replica.

De asemenea, Chesoi susţine că „aripa” Lupu depune toate eforturile pentru a stopa iniţiativa lui Pavelescu de a vinde sediul, apelând la procedurile juridice.

„Este posibil să poată merge mai departe cu vânzarea, numai că membri ai BN şi domnul preşedinte legal, Vasile Lupu, am depus la biroul notarial documente prin care solicităm biroului notarial respectiv să nu procedeze la vânzare, având în vedere faptul că hotărârile de vânzare nu sunt legal emise. (...) Nu numai că vrea să-l vândă, dar am aflat că o evaluare sumară a acestui sediu este de peste două milioane de euro, iar Pavelescu vrea să-l vândă cu 400.000 de euro. Măcar dacă ar fi organizat o licitaţie publică, n-am fi putut fi suspicioşi, însă cum nu avem încredere în Pavelescu putem bănui că nu este un preţ corect, dar nu asta ne interesează, ci faptul că acest sediu este necesar pentru reorganizarea partidului şi este o clădire de patrimoniu naţional”, a concluzionat Chesoi, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108