REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Chiru a depus memoriul prin care solicită demisia lui Mazăre

Chiru a depus memoriul prin care solicită demisia lui Mazăre

Replica API 13 august 2011 | 00:00 140

Preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, cere demisia de onoare a primarului Radu Mazăre, până la data de 1 septembrie, ora 11.00. În caz contrar, spune el, este decis să demareze procedura de strângere de semnături pentru demiterea edilului.

Chiru a depus vineri, 12 august, la Centrul de Informare Cetăţeni din cadrul Primăriei, un memoriu prin care îi solicită demisia edilului Constanţei, Radu Mazăre. "Întrucât problemele comunităţii trenează în rezolvare, ca urmare a deciziilor pe care dumneavoastră le luaţi în exercitarea mandatului, vă solicit demisia de onoare din funcţia de primar al municipiului Constanţa", scrie în memoriu. Printre problemele semmnalate este amintită administrarea defectuoasă a zonei peninsulare, care se află într-o avansată stare de degradare şi-n mod special Cazinoului. "În mod intenţionat, aţi încheiat un contract păgubos şi aţi adus Cazinoul Constanţa într-o stare de ruină, iar acum dovediţi că nu aveţi capacitatea de a gestiona această situaţie. Mă întreb cum de a fost posibil ca în urmă cu câţiva ani, în incinta Cazinoului să se ţină şedinţele Consiliului Local, iar după concesionare, emblema oraşului să rămână în paragină? Oare cine a semnat acel contract de concesionare? Nu cumva actualul primar?", se întreabă Chiru. Un al doilea motiv pentru care preşedintele PDL vrea să-l înlăture pe Mazăre face referire la strada Traian, o zonă cu probleme, predispusă la alunecări de teren. "În anul 2007, promiteaţi că până la sfârşitul lui 2008, strada Traian va fi consolidată. Suntem în 2011, iar lucrurile au rămas doar la stadiu declarativ. Cele zece blocuri turn în care locuiesc 650 de familii sunt predispuse unui risc major", a precizat el. Podul IPMC care se tot clatină este o altă problemă administrativă de care spune Chiru, primarul a încercat să scape de responsabilitate. "Aţi încercat să aruncaţi vina în curtea Ministerului Transportului, dar nu aţi reuşit! Ce ar trebui să facem, să aşteptăm să se prăbuşească pentru a vă trezi la realitate şi pentru a da dovadă de responsabilitate administrativă? Această problemă demonstrează, de asemenea, cât de interesat sunteţi de ceea ce se întâmplă în oraş. Concluzia: primar absent şi iresponsabilitate administrativă", a adăugat Chiru. "Lipsa interesului în conservarea patrimoniului oraşului şi transformarea acestuia în boom imobiliar" este o altă nemulţumire a preşedintelui PDL. "În prea lunga dumneavoastră şedere în fotoliul de edil al municipiului Constanţa aţi reuşit "marea performanţă" de a nu depune nici măcar un proiect pentru atragerea de fonduri europene în vederea restaurării clădirilor de patrimoniu. "Starea de ruină a clădirilor din zona veche a oraşului fac imposibilă vizitarea lor", a adăugat Chiru, care a mai făcut referire la dosarul FinCoGeRo, dar şi la taxele din municipiu, despre care susţine că sunt prea mari.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108