REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chiru, Chesoi şi Culeţu coc lista de candidaţi ARD la Constanţa

Chiru, Chesoi şi Culeţu coc lista de candidaţi ARD la Constanţa

Replica API 19 septembrie 2012 | 00:00 152

PDL ar vrea 11-12 colegii, PNŢCD - 2, FC - 1

PDL ar vrea 11-12 colegii, PNŢCD - 2, FC - 1

Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu au semnat, duminică, protocolul Alianţei România Dreaptă (ARD). Preşedinţii PDL, PNŢCD şi Forţa Civică urmează să finalizeze, în următoarea perioadă, platforma-program a alianţei şi să parafeze protocolul privind distribuţia mandatelor. În funcţie de decizia de la centru privind numărul de colegii care revine fiecărui partid, urmează ca şi în teritoriu să existe consultări.

Prima întâlnire a liderilor PDL, PNŢCD şi Forţa Civică la Constanţa va avea loc, cel mai probabil, la sfârşitul săptămânii. "Aşteptăm semnarea protocolului privind idstribuirea mandatelor, pentru a începe negocierile cu partenerii de alianţă. Conducerea este colectivă şi împreună vom stabili, în funcţie de protocol, câte colegii revin fiecăruia", a spus preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru. "PDL Constanţa probabil va face propuneri pentru 11-12 colegii, în funcţie de protocol, dar şi de discuţii şi solicitări de la partenerii de alianţă", a mai declarat Chiru. În privinţa candidaţilor, actualii parlamentari au drept de preemţiune. Teoretic, deputaţii Maria Stavrositu, Zanfir Iorguş şi Constantin Chirilă vor candida pentru încă un mandat, pe aceleaşi colegii. Şi Christian Gigi Chiru va candida pentru Parlament: "Sunt obligat să candidez, sunt preşedintele organizaţiei judeţene. Voi candida, momentan nu ştiu pe ce colegiu". Alţi candidaţi ai PDL vor fi desemnaţi din rândul responsabililor de colegii, a consilierilor judeţeni ori municipali. "Şefii de colegii pot să îşi depună o candidatură sau să propună pe cineva şi să meargă în tandem cu acea persoană, pentru a câştiga colegiul", a precizat Chiru. Reamintim, în acest context, şi cine sunt resposabilii de colegi, prin urmare persoanele cu şanse să candideze, din partea PDL pentru un mandat de parlamentar: C1 - Tudorel Calapod (cu precizarea că preşedintele interimar al PDL Năvodari este Florin Gheorghe), C2 - Nicolae Anghel, C3 - Stelian Gima, C4 - Constantin Chirilă (deputat), C5 - Zanfir Iorguş (deputat), C6 - Nicolae Şandru, C7 - Florian Constantin, C8 - Valentin Zeicu, C9 - Christian Gigi Chiru (preşedinte PDL Constanţa), C10 - Maria Stavrositu (deputat). Despre Florin Gheorghe facem precizarea că este deja de notorietate în partid faptul că îşi doreşte să candideze la Parlament, după ce, la locale, şi-a încercat şansele şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa. Referitor la Colegiul 7, acolo unde responsabil apare Florian Constantin, acesta urmează să îl "propulseze" drept candidat, potrivit unor surse, pe Iustin Roman. Dincolo de speculaţii, date clare privind împărţirea colegiilor şi desemnarea candidaţilor vor exista abia la finele acestei luni. Acelaşi lucru îl spun şi reprezentanţii PNŢCD Constanţa.

PNŢCD ar vrea 2 colegii

"Urmează să avem prima întâlnire de discuţii pentru stabilirea mandatelor probabil în week-end. Aşteptăm convocarea preşedintelui PDL Constanţa. În funcţie de protocolul care se va semna la centru şi care va fi transmis şi în teritoriu, urmează să negociem. PNŢCD ar dori două colegii la Constanţa", declară Tudorel Chesoi, preşedintele PDL Constanţa. El admite însă că ar putea primi doar un colegiul, în orice caz, până în prezent, din partea PNŢCD şi-au arătat interesul pentru o candidatură la Parlament: Tudorel Chesoi şi fostul deputat Andrei Gheorghe.

Şi culeţu ar candida, dacă sondajul "îi zice" să o facă

Şi fostul prefect Dănuţ Culeţu, preşedinte al Forţei Civice la Constanţa, ar candida pentru un post de parlamentar, dar asta numai în funcţie de ceea ce spun sondajele. "Trebuie discutat cu partenerii de alianţă", spune el referitor la eventualele pretenţii ale FC privind un anumit număr de colegii. La fel, şi despre o eventuală candidatură a sa: "Vreau să văd sondaje. Nu au fost încă făcute, dar vom face. Dacă din sondaje reiese că stau bine, candidez".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108