REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Chiru: "Cu siguranţă voi candida, la Constanţa sau la Eforie"

Chiru: "Cu siguranţă voi candida, la Constanţa sau la Eforie"

Replica API 18 iunie 2011 | 00:00 138

Preşedintele PDL Constanţa,

Preşedintele PDL Constanţa,

Biroul Permanent Judeţean al PDL Constanţa a decis vineri seara retragerea sprijinului politic pentru directorul Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Marian Mitrea, respectiv directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Romulus Mincă. Pentru retragerea sprijinului politic în cazul lui Mitrea au votat 15 membri ai BPJ din cei 28 prezenţi, în timp ce 7 au votat pentru reconfirmarea în funcţie şi 6 pentru sancţionarea cu avertisment. La rândul său, Mincă a primit votul de blam din partea a 16 colegi din conducerea PDL Constanţa, în timp ce 9 au votat pentru reconfirmare, 2 pentru avertisment, iar unul a spus că nu ştie. Potrivit liderului PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, organizaţia va informa forurile superioare cu privire la decizia BPJ, acestea urmând să decidă dacă Mitrea şi Mincă vor fi înlocuiţi din funcţie.

"Eu cred că vor fi înlocuiţi", a spus Chiru, care a precizat faptul că PDL Constanţa a fost prima din ţară care a finalizat procedura de evaluare a şefilor de instituţii, motiv pentru care a şi primit aprecieri din partea prim-vicepreşedintelui Gheorghe Flutur. Tot în şedinţa de vineri, BPJ a decis sancţionarea prin avertisment a directorului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC), Dionisie Culeţu şi a şefului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Daniel Learciu. Pe lângă cei patru directori menţionaţi, au mai fost evaluaţi directorul Autorităţii Rutiere Române (ARR), Tudorel Calapod, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Constantin Dina, dar şi Chiru, în calitate de fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), funcţie la care a renunţat între timp. Calapod şi Dina au fost reconfirmaţi în funcţie, în timp ce lui Chiru i s-a apreciat ca meritorie activitatea de la ISC, din moment ce a primit "unanimitate de voturi din partea colegilor din BPJ în ceea ce priveşte reconfirmarea în funcţie", dacă ar mai fi fost la şefia inspectoratului. Facem menţiunea că din 28 de colegi, 26 l-au apreciat favorabil, în timp ce alte două chestionare nu au fost concludente - pe un chestionar nu era nimic completat, iar pe un altul scria "nu ştiu". Potrivit liderului PDL Constanţa, evaluarea şefilor de instituţii s-a făcut pe baza unor chestionare, care au cuprins atât criterii profesionale, cât şi de imagine. Chiru a mai spus că, în ceea ce-l priveşte, nu intenţionează să mai ocupe nici un post de conducere la vreo altă instituţie: "Este posibil ca până la alegerile parlamentare din 2010 să nu mai ocup nici o funcţie". De asemenea, liderul PDL Constanţa a reconfirmat faptul că va candida "pentru una din primăriile Constanţei". "Cu siguranţă voi candida, la Constanţa sau la Eforie, în funcţie de rezultatele sondajelor de opinie, dar întâietate are Constanţa", a declarat Chiru. În altă ordine de idei, în şedinţa BPJ de vineri s-a mai stabilit un program de acţiuni pentru preşedinţii de organizaţii. În plus, li s-a cerut parlamentarilor PDL de Constanţa să organizeze lunar conferinţe de presă cu privire la activitatea lor parlamentară. De asemenea, s-au stabilit sarcini de activitate pentru membrii BPJ, fiecare urmând să răspundă de una sau două localităţi din Constanţa. Chiru a mai anunţat faptul că şedinţa Liga Aleşilor Locali ai PDL s-a amânat pentru data de 3 iulie, din motive organizatorice, în timp ce alegerile de la organizaţia municipală Constanţa au fost amânate până în luna septembrie, în urma unei decizii a BPN. Până atunci, preşdintele interimar al organizaţiei este deputata Maria Stavrositu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108