REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chiru şi-a prezentat proiectul "Constanţa, capitală cultural europeană"

Chiru şi-a prezentat proiectul "Constanţa, capitală cultural europeană"

Replica API 22 mai 2012 | 00:00 155

Candidatul APC la primărie,

Candidatul APC la primărie,

În cursul zilei de luni, candidatul APC la Primăria Constanţa, Christian Gigi Chiru, a lansat un proiect, intitulat "Constanţa, capitală cultural europeană". Evenimentul a avut loc în Piaţa Ovidius, chiar în dreptul statuii ce îl reprezintă pe Ovidius.

"Campania electorală ne transformă şi ne face să uităm că suntem reprezentanţi ai comunităţii şi devenim captivi ai unor lupte partizane. Preocupat de viitorul oraşului nostru, am luat decizia să depăşesc acest tip de conduită neconstructivă şi să mă comport ca un primar responsabil. Constanţa are şanse bune să devină capitală cultural europeană, pe modelul Sibiului. Are nevoie de investiţii, de noi locuri de muncă. Iniţiez astăzi, 21 mai 2012, proiectul Constanţa, capitală cultural europeană. Vă invit să susţineţi oraşul nostru în acest proiect îndrăzneţ", a declarat Christian Gigi Chiru. Potrivit acestuia, situaţia Constanţei, la nivelul promovare cultură, a ajuns în asemenea hal din cauza proastei administraţii, motiv pentru care are nevoie de demararea proiectului mai sus menţionat. "Suntem deficitari nu numai în plan cultural, suntem şi în planul investiţiilor, infrastructurii. Ca iniţiator, trebuie să mă asigur că două paliere de susţinere ale acestui proiect sunt active. Mă refer la susţinerea liderilor comunităţii şi susţinerea populaţiei Constanţei. În acest scop, invit toţi liderii formali şi informali ai municipiului, să ne organizăm într-un comitet de iniţiativă, care să pună la punct o foaie de parcurs şi să formeze un plan de proiect", a mai spus Chiru. Din postura de capitală cultural europeană, Constanţa ar putea atrage jumătate de milion de euro în investiţii. "Dacă Sibiul a reuşit să atragă investiţii în valoare de 150 milioane de euro, având o populaţie de două ori mai mică faţă de noi, cu siguranţă Constanţa ar putea atrage în jur de 450 - 500 de milioane de euro, care vor ajuta la crearea a mii de locuri de muncă, dezvoltarea zonei metropolitane, finalizarea tronsoanelor de autostradă, extinderea aeroportului Kogălniceanu, un nou proiect şi o nouă viziune asupra portului turistic, reabilitarea zonei Peninsulare", a declarat candidatul APC la Primăria Constanţa. Şi cum proiectul a fost lansat, membrii APC s-au apucat deja de strâns semnături. Printre cei care au dat cu subsemnatul s-a aflat şi Tudor Chesoi, preşedintele PNŢCD Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108