REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Chirurgul de la Spitalul Militar acuzat că a uitat două foarfece într-o pacientă, ÎNCĂ UN SCANDAL!

Chirurgul de la Spitalul Militar acuzat că a uitat două foarfece într-o pacientă, ÎNCĂ UN SCANDAL!

Replica API 15 ianuarie 2019 | 07:12 534

Intervenţie chirugicală cu probleme post operatorii

Intervenţie chirugicală cu probleme post operatorii

Medicul Gheorghe Ștefan, din nou în atenția publică! După ce presa centrală a scos la iveală două cazuri șocante semnalate la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, unde chirurgul Gheorghe Ștefan este acuzat de comiterea unor erori grave în timpul intervențiilor chirurgicale a două paciente, la distanță de câțiva ani, iată că, un nou caz iese la iveală.

O femeie acuză cadrul medical de o intervenție chirurgicală eșuată, în urma căreia a avut de suferit aproape doi ani. Medicul este acuzat că a utilizat fire de sutură neresorbabile, respectiv nu a utilizat fire care, în mod normal, ar fi trebuit să dispară lent, prin absorbția treptată, de către organism. Instanța a constatat că forma de vinovăție prezentă în această cauză față de fapta săvârșită este neglijența. Pacienta a solicitat daune morale. Și a avut succes!

Paraschiva Ș. s-a prezentat la unitatea primiri urgențe a Spitalului Militar Constanța în iulie 2014. Aici, a fost diagnosticată cu colecistită acută litiazică cu peritonită localizată, astfel că a fost supusă unei intervenții chirurgicale efectuată de către medicul Gheorghe Ștefan, ocazie cu care s-a constatat o apendicită gangrenoasă perforată cu peritonită, motiv pentru care s-a practicat apendicectomia, lavaj și drenaj peritoneal.

Evoluția vindecării rănii, spune femeia, potrivit rolli.ro, nu a fost una favorabilă. După operație, a continuat să se simtă rău, solicitând ajutorul altor persoane pentru diferite activități pe care nu le putea efectua la locul de muncă. În mai 2015, aceasta s-a prezentat din nou la Spitalul Militar, la medicul care a operat-o. În urma consultării, a arătat pacienta în instanță, a efectuat o extracție a unui fir de sutură din locul unde efectuase operația de apendicectomie.

Ulterior, în octombrie 2015, s-a prezentat la unitatea medicală Ovidius Clinical Hospital, ca urmare a acuzării unor dureri la nivelul fosei iliace dreapta, unde s-a constatat că locul unde fusese operată în iulie 2014 prezenta o mică formațiune inflamatorie prin care se exterioriza un conținut purulent minim, motive pentru care s-a stabilit diagnosticul de granulom de fir și s-a practicat excizia corpului străin care era reprezentat de un fir de sutură neresorbabil, acesta fiind extras din locul cicatricii post-apendicectomie.

În noiembrie 2015, a fost, din nou, supusă unei intervenții medicale, la altă clinică din Constanța unde i s-a stabilit din nou diagnosticul granulom de fir. S-a efectuat extracția unui fir de sutură vechi din același loc al operației. Ulterior, a mers la Policlinica cu Plată, unde a efectuat un examen ecografic abdominal, în urma căruia s-a constatat la nivelul plăgii postoperatorii de pe linia mediană abdominală, o mică formațiune transonică cu un diametru de 10 mm, reprezentând în fapt o suspiciune de abces pentru care i s-a recomandat un consult chirurgical.

În decembrie 2015, s-a prezentat la clinica Rocomedicor unde a fost internată și operată, ca urmare a unei peritonite apendiculare. Având în vedere aceste lucruri, pacienta s-a decis să acționeze în judecată spitalul și medicul care a operat-o, solicitând 10.000 lei cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloarea investigațiilor medicale care au urmat intervenției chirurgicale din iulie 2014 și a medicației administrate, dar și suma de 50.000 euro cu titlu de daune morale ce rezultă din restricțiile impuse vieții sociale a pacientei pentru o perioadă de circa un an și jumătate.

Instanța i-a respins cererea, în parte, deoarece nu a făcut dovada privind câștigul nerealizat ca urmare a acestei intervenții și pe care în mod normal ar fi putut să îl obțină. Mai exact, instanța a dispus obligarea pârâților la plata în solidar către reclamantă a sumei de 1593 lei ce reprezintă cuantumul prejudiciului material suferit de către reclamantă și a sumei de 500 euro, în echivalent lei la momentul plăţii, ce reprezintă cuantumul prejudiciului moral, dar și suma de 4000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Decizia nu este definitivă. Contactat telefonic pentru un punct de vedere, managerul Spitalului Militar Constanța, comandant Aurel Trana, a precizat că nu poate oferi informații cu privire la acest caz, întrucât instituția pe care o conduce se află în subordinea MAI și are nevoie de aprobare. Cât despre medicul Ștefan Gheorghe, acesta se află în concediu medical şi nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un om desebit respecta pacientii la fel si personalul asistentii vorbesc frumos si zi si noapte sant langa pacienti,urat din partea celor care vorbesc de acest medic
1
1
Domnul doctor Stefan un OM valoros ! Am fost operat de dumnealui , militar fiind fara sa mi se ceara ceva sau sa am probleme ! In doua zile zburdam! Sigur cineva are alte interese! Doamna in cauza sa se uite putin si in gaoaza poate i-a ramas si vreun prezervativ !
2
1
Mi-a vazut cineva skateboardul?
0
0
Cumnatul meu a fost operat de Dr Stefan cu succes! Nu distrugeti viata unui OM! Fii puternic doctore!
8
3
cum poti sa nu observi doua ditamai foarfecele, ca sa vedeti cu cata grija si cu cat profesionalism se lucreaza acolo, oare cum se lucra daca pe masa de operatie aveau o vaca? cred ca uitau vreo doua topare in vaca
3
2
Am fost operat la spitalul militar de dl dr STEFAN. Am fost placut impresionat de profesionalismul colectivului de acolo. Felicitari lor. Cineva are interese meschine si mafioate ,si nu doresc binele cetatenilor.
5
3
Despre echipa de la Spitalul Militar, se poate spune ca sunt dedicati profesiei.
11
3
Dr Gheorghe Stefan este un profesionist adevarat. A deranjat ?
15
4
Eu am fost pacient la Spitalul militar si nu pot spune nimic de rau,tot respect ptr intreaga echipa
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108