REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Chițac nu mai vrea al doilea viceprimar! Video

Chițac nu mai vrea al doilea viceprimar! Video

Mirela PASCAL 8 iunie 2023 | 00:00 2181

Consiliul local al municipiului Constanţa a votat, în ședința din 26 mai a.c., eliberarea din funcție a viceprimarului Florin Cocargeanu. Rămas cu un singur viceprimar, Vergil Chițac, primarul Constanței, a explicat, pe larg, motivele care au condus la eliminarea lui Cocargeanu din primărie, precizând că, până la alegeri, Constanța va funcționa cu un vice, în persoana lui Ionuț Rusu, care a preluat și atribuțiile fostului său coleg.

Chitac nu mai vrea al doilea viceprimar! Video

Cred că a fost o continuare firească a acțiunilor pe care le-am avut cu ceva timp în urmă, în sensul în care i-am retras toate atribuțiile. Deseori, domnul Cocargeanu a votat împotriva proiectelor de Hotărâre de Consiliu Local pe care eu le-am inițiat. Eu înțeleg că dumnealui este om politic și că aparține unui partid, însă totuși el făcea parte dintr-o echipă administrativă, o echipă de guvernare locală. Din perspectiva aceasta, votul dumnealui este, n-aș spune suspect, cât bizar. I-am atras atenția și totul a culminat în momentul în care, noi am propus și s-a aprobat în final, o hotărâre de Consiliu Local, prin care voiam să ne împrumutăm cu 250 de milioane de lei, tocmai pentru a susține proiecte, partea noastră de finanțare, cheltuielile neeligibile. (...) Am zis să îi dau ocazia, domniei sale și partidului pe care îl reprezintă, să iasă din această ipocrizie. Cred că mai puțină ipocrizie și mai multă onestitate ar da bine. Atunci am propus în Consiliul Local plecarea lui și, așa cum ați văzut, s-a aprobat. Toată lumea a văzut că el, de mai mult de o lună, nu mai era un viceprimar cu atribuții. Bineînțeles că oamenii s-au întrebat de ce, dacă nu mai are atribuții, își ia în continuare salariul. Nu ține de culoarea politică, ține de umanitate. Eu nu am făcut decât să duc la capăt un demers, care trebuia făcut. Dincolo de faptul că face parte dintr-un partid, care era într-o alianță  politică de guvernare cu noi, care a și condus la numirea și votarea lui ca viceprimar, nu poți să te întorci, având această funcție, și să votezi împotriva propunerii făcute de primar. Șchiopăta, știți foarte bine, de atâta timp, această alianță politică. Proiectele acestea nu sunt ale lui Chițac! Mi-am dat seama că nu a înțeles”, a declarat Vergil Chițac.

Întrebat dacă va mai avea Constanța al doilea viceprimar, Chițac a răspuns: ”În acest moment, nu. Vom vedea în funcție de discuțiile politice. Consiliul este suveran. Consilierii pot veni cu propuneri în acest sens. E o decizie politică. Nu intru în asemenea discuții pentru că nici nu m-am gândit. La momentul acela, a fost să nu mai propun niciun viceprimar”, a precizat Chițac.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108