REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CHIȚAC vrea să o DESPĂGUBEASCĂ pe TAPANGEA, pentru TERENUL de pe CIȘMELEI

CHIȚAC vrea să o DESPĂGUBEASCĂ pe TAPANGEA, pentru TERENUL de pe CIȘMELEI

Replica API 22 decembrie 2021 | 00:44 4888

Terenul intravilan situat pe strada Cișmelei, numărul 21A, ajunge în atenția consilierilor locali, în ședința din 28 decembrie. Imobilul a făcut subiectul unui adevărat scandal între investitorul Georgeta Tapangea, locuitorii din zonă și Primăria Constanța. Arborii au fost tăiați, iar în locul acestora a apărut un excavator, paleți cu materiale de construcții, dar și muncitorii.

Tapangea voia să ridice un spațiu comercial cu regimul de înălțime S+P+2E. Construcția urma a fi realizată pe spațiu verde, pe un teren retrocedat de Radu Mazăre. În trecut, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac anunța că va face tot ce-i stă în putință pentru ajutorarea cetățenilor din zonă și pentru stoparea ridicării imobilului. ”Sunt alături de cetățenii blocurilor 2 și 3 de pe strada Cișmelei numărul 21 și voi apela la toate pârghiile legale pentru a opri construirea unui spațiu comercial pe spațiul verde retrocedat de Mazăre, respectiv autorizație semnată de Făgădău, avându-i complici pe consilierii locali care în 2006 au votat să se schimbe destinația terenului de la verde la numai bun de betonat, declara Chițac, la începutul lunii iunie.

În locul imobilului dorit de Georgeta Tapangea, Primăria Constanța dorește să realizeze o grădină publică. Din acest motiv, Chițac a inițiat un proiect de hotărâre în vederea exproprierii.

Tapangea ar urma să primească despăgubiri în valoare de 34.500 de euro. De altfel, în ședința din 31 august a.c., consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico - economice, faza de studiu de prefezabilitate pentru ” Amenajarea unei grădini publice în cartierul Tomis Nord zona Brotăcei – Tic Tac din Municipiul Constanța ”.

Trotuarul a luat-o la vale

După ce lucrările au fost stopate de Primăria Constanța, iar consilierii au votat ca aici să fie edificată o grădină publică, proprietara terenului, Georgeta Tapangea, nu s-a lăsat și a deschis un proces în instanță.

Problema este că, între timp, din cauza săpăturilor, trotuarul începe să se surpe punând în pericol viața celor ce tranzitează zona.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucrarile continua! Se inalta frumos!
1
0
Lucrarile continua, chiar este deschis proces. Nimeni nu vede?..
8
0
Geta cumparatoare de buna credinta ??? Ce gluma ! Asta a fost pe vremuri cofetareasa. Ea si sora sa, doua maki cracanate, dar tupeiste pana la nesimtire !
9
1
Eh ca sa vezi. Dupa ce a mancat kkt cu polinicul ca ce ii face el si asa si pe dincolo, uite ca acum i s-a facut mila si vrea sa o despagubeasca. Hai sictir fgm de hodorogo. Multa mwe cu kkt iti doresc si tie si familiei tale de craciun
8
1
Cumparatori de buna credinta raman fara bunul achizitioat daca au fost inselati,la fel ca in cazul masinilor furate si revandute amatorilor de chilipiruri.
7
0
domnilor si doamnelor.inainte sa scrieti acest articol nu puteti sa veniti pana aici sa vedeti ca deja blocul se ridica? unde face primaru gradina publica? la ultimul etaj?
24
0
Cercetata cum mm a luat terenul ala ,doar cu spaga
13
1
Sigur o sa fie un parc supraetajat cu taxa de stat pe banca prin sms
15
1
Aratsle ca poti!
6
2
Tapangea e cumparatoare de buna credinta! Proprietar s.a improprietarit racu!
7
5
voi in ce lume traiti? deja acolo e beton turnat, subsolul e gata si se ridica noua constructie. eventual doar sa cumpere primaria imobilul cand e gata sa nu se mai chinuie sa il vanda pe bucati
18
1
intr-una si va dori mereu mai multi bani despagubire. Sa-i dea banii dati pe teren si s-o puna sa demoleze pe banii ei. Plus mii de euro pe zi despagubire locatarilor ca le sta cu santierul ilegal sub geamuri.
23
1
De cate ori apar articole pe acest subiect ma apuca damblaua. Unde esti, fagadaule? Ai vazut ce-ai facut? Vezi ce daunator ai fost pentru acest oras? Vedeate-as langa mazare iar dupa ce iesi, sa te intorci la Altan Tepe-ul ala al tau de acolo de unde ai venit.
28
6
cum a ajuns cimpanezu tapangea proprietar acolo ca e venit de la muntii pindu
33
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468