REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Chiţoiu: Noua structură de control fiscal, în subordinea ANAF. Are ca obiectiv reducerea la jumătate a evaziunii

Chiţoiu: Noua structură de control fiscal, în subordinea ANAF. Are ca obiectiv reducerea la jumătate a evaziunii

Replica API 19 februarie 2013 | 00:00 271

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a declarat, luni, după şedinţa USL, că noua structură de combatere a evaziunii fiscale se va afla în subordinea ANAF, iar obiectivul este reducerea la jumătate a evaziunii şi fraudei fiscale într-un an de zile, informează Mediafax. Ministrul Finanţelor a declarat că noua structură de control va fi formată prin preluarea atribuţiilor de la Garda Financiară, Direcţia de Supraveghere şi Control Vamal şi Direcţia de Inspecţie Fiscală din cadrul ANAF şi se va afla în subordinea ANAF. "În maxim două săptămâni vom da actul normativ care este un act normativ cu putere de lege, pentru că va reorganiza trei instituţii ale statului, urmând ca în termen de maxim 45-60 de zile să putem să constituim noua structură care se va constitui la nivel naţional şi nivel regional", a explicat Chiţoiu.

Ministrul a precizat că obiectivul noii instituţii va fi acela de a reduce la circa jumătate nivelul evaziunii fiscale întregistrat în prezent. "În toate evaluările făcute de organismele internaţionale şi de organismele de pe plan intern, evaziunea şi frauda fiscală în România se ridică undeva la 7-8 puncte procentuale din PIB. Noi, dacă reuşim cu această structură să reducem măcar în primul an de activitate la jumătate evaziunea şi frauda fiscală, considerăm că avem trei-patru procente ca pondere în PIB venituri colectate în plus la bugetul general consolidat", a explicat Chiţoiu. El a precizat că noua structură de control va verifica doar operatorii economici asupra cărora există suspiciuni de evaziune şi fraudă fiscală. De asemenea, ministrul a menţionat că sprijinul din partea MApN şi a Ministerului de Interne va fi pentru a monitoriza şi a supraveghea împreună cu organele fiscale anumite "operaţiuni speciale". Premierul Victor Ponta a declarat că ANAF va rămâne la Ministerul de Finanţe, precizând că, în calitate de prim-ministru, va coordona activitatea de evaziune fiscală nu doar prin ANAF, ci şi prin celelalte instituţii, având posibilitatea de a cere informaţii de la DGIPI, SRI şi SIE.

Sursa:Antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108