REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cică între USR şi PLUS NU s-a RUPT nimic la CJ!

Cică între USR şi PLUS NU s-a RUPT nimic la CJ!

Replica API 13 noiembrie 2020 | 00:17 2155

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a convocat consilierii judeţeni în prima şedinţă ordinară, de la învestire. În cadrul şedinţei s-au supus votului mai multe proiecte de hotărâre. Pe ordinea de zi au figurat, printre altele, depunerea jurământului de către 3 consilieri judeţeni, rectificarea bugetului de venituri a Spitalului de Pneumoftiziologie, precum şi alegerea vicepreşedinţilor.Totodată, pe lângă discuțiile avute în ceea ce privește proiectele de hotărâre, au fost aleși și vicepreședinții Consiliului Județean. În urma votului, s-a decis ca vicepreședinții să fie Stelian Gima (PNL) și Petre Enciu (USR). Surpriza a venit, însă, din partea PLUS, care a avut propriul candidat pentru unul din posturile de vicepreşedinte. Semn că alianţa USR-PLUS se clatină. Petre Enciu zice că nu s-aîntâmplat nimic grav.

După şedinţă, Mihai Lupu a făcut declaraţii de presă, alături de cei doi vicepreşedinţi aleşi. ,,Vor fi colaboratorii mei, cu atribuții pe care le vom stabili de comun acord. Un lucru este foarte clar, domnul Petre Enciu va avea atribuțiuni pe fonduri europene, pentru că expertiza sa îl recomandă pentru acest lucru, iar Stelian Gima, cu bogata lui experiență, va avea o zonă destul de vastă de acoperită pentru că multe lucruri trebuie făcute, preluate, multe lucruri care nu s-au făcut până acum cu seriozitate, trebuie puse în funcțiune”, a spus Lupu.

Mă bazez pe ei pentru că au experiență

Președintele Consiliului Județean Constanța, va semna vineri, dispoziția de numire a celor doi în funcții. „Începând de mâine, prin dispoziția președintelui Consiliului Județean, își vor exercita atribuțiile.. Mă bazez pe ei pentru că au experiență, sunt doi oameni tineri, ambițioși, chiar dacă unul vine dintr-o zonă mai puțin cunoscută nouă. Eu am spus-o și în campania electorală că îmi doresc ca tinerii aceștia minunați, echilibrați, să colaboreze cu mine, pentru că tineretul aduce dinamica și te scoate dintr-o rutină. Sunt alături de ei, îi ajut în tot ce își propun și cred că vor face o treabă foarte bună“, a explicat Mihai Lupu.

Enciu: Le mulțumesc consilierilor pentru încrederea acordată

La rândul său, Petre Enciu a precizat: ,,Sunt foarte onorat și vreau să îi asigur pe locuitorii județului că îmi voi depune toată ambiția și priceperea acumulată de-a lungul carierei mele pentru a găsi cele mai bune solutii pentru județul nostru. Le mulțumesc consilierilor pentru încrederea acordată astăzi. Vom incerca să punem cât mai multe puncte în aplicare din alianța USR PLUS.”, a declarat noul vicepreședinte, Petre Enciu de la USR.

De precizat faptul că, pentru funcţia de vicepreşedinte, alianţa USR-PLUS nu a avut un candidat comun. Din partea USR a fost propus Petre Enciu, iar din partea PLUS, Edward Ilyus Nedelcu. Petre Enciu a declaratspune că nu se pune vorba despre vreo luptură: ,,Nu s-a întâmplat nimic grav cu alianţa USR-PLUS. Ea rămâne în picioare. A fost o simplă problemă în procedura Alianţei care nu dădea nişte paşi clari în desemnarea candidaţilor pentru postul de vicepreşedinte şi am decis, împreună, să mergem cu două candidaturi. I-am lăsat pe cei de la PNL să decidă care dintre noi este mai bun.”, a lămurit Enciu.

Avem posibilitatea să demonstram că ce s-a întâmplat pe 27 nu a fost degeaba

Şi PNL-istul Stelian Gima a luat cuvântul. ,,Le mulțumesc colegilor că m-au votat, mulțumesc și domnului președinte, Mihai Lupu. Se spune că dacă nu faci pace cu trecutul, riști șă nu faci treabă. Avem posibilitatea să demonstram că ce s-a întâmplat pe 27 nu a fost degeaba”, a completat Stelian Gima de la PNL.

A.V., Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa nu se poata fura ca la sectorul 1 e inadmisibil, il dam in judecata pe sofer de atudorache ptr ca nu a furat vot si la Constanta, asta inseamna Romania fara hotia, n est pas?
2
2
alt machedon expert, ne se intelege ca ciobanii astia nomazi nu vor face nimic bun pentru comunitate ci numai pentru ei si satra lor.
7
0
cica cica da
2
0
ce scarba imi e de astia, mai ales ca ii cunosc! enciu, cacagheorghe, paris, securistii astia de la usri, adunat IQ lor face cat al lui Botezatu si adunate realizarile lor profesionale, meritocratia, da cu minus.
5
2
PLUS Constanta lucreaza murdar a tinut departe cativa membri care aduceau sute de voturi la Mangalia si USR PLUS nu are NICIUN consilier. Daca USR ar fi candidat singur ar fi castigat 2 consilieri dar le au lipsit 40 de voturi pentru a trece pragul care datorita aliantei PLUS a fost de 7 la suta in loc de 5 la suta.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108