REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cinci magistrați din cadrul Judecătoriei Constanța au dat în judecată Colegiul de conducere al aceleași instanțe

Cinci magistrați din cadrul Judecătoriei Constanța au dat în judecată Colegiul de conducere al aceleași instanțe

Replica API 3 septembrie 2018 | 00:00 1553

Nemulțumiri în „familia“ Judecătoriei Constanța! Cinci judecători din cadrul instanței au depus o acțiune pe rolul Tribunalului, prin intermediul căreia solicită anularea unei hotărâri a Colegiului Judecătoriei Constanța, act administrativ ce atestă măsurile stabilite la modificarea componenței comisiei de evaluare a activității profesaionale a judecătorilor din cadrul acestei instanței. Cei cinci magistrați sunt: Iulia Barac, Alina Crasovschi, Mara Iacob, Andreea Baltag și Bogdan Arhip. Acțiunea a fost formulată pe data de 30 august a.c.

Despre ce este vorba, mai exact? Judecătoria Constanța a emis, pe 6 iulie a.c., o hotărâre prin care se atestă măsurile stabilite la modificarea componenței comisiei de evaluare a activității profesionale a judecătorilor din cadrul acestei instanței.

Respectiv numirea judecătorului Ionuț Răzvan Pricop în calitate de membru desemnat, în locul judecătorului Diana Deculescu, transferată la judecătoria Sectorului 1 București, cu începere din 1 iunie 2018, și numirea judecătorului Elena Lavinia Crăciun. în calitate de membru supleant, în locul Mariei Timoașcă.

Comisia de evaluare, în urma propunerilor, are următoarea componență: membru de drept- Cătălin Jigău- numit în funcția de conducerea prin hotărârea 767, din 4 iulie 2018, a Secției pentru judecători a CSM, membru desemnat-Iulia Constanța Barac- numită în această calitate prin hotărârea 197 din 16 februarie 2016 a Plenului CSM, membru desemnat-Ionuț Răzvan Pricopi- instruit la data de 23 iulie a.c. și Lavinia Elena Crăciun, membru supleant, instruită la data de 23 iulie a.c.

Aceștia au obținut calificativul „Foarte bine“ la ultima evaluare a activității profesionale. Membrii supleanți sunt numiți pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii în funcție o singură dată. Plenul CSM a reținut propunerea de modificare a componenței comisiei de avaluare a actiovității profesionale a judecătorilor, constituită la nivelul Judecătoriei Constanța și a hotărât, pe 24 iulie a.c., în unanimitate de voturi, modificarea componenței comisiei, în sensul numirii lui Pricop în calitate de membru desemnat, dar și numirea lui Crăciun, în calitate de membru supleant.

Această modificare nu este pe placul a cinci judecători din cadrul instanței. Este vorba despre Iulia Barac, Alina Crasovschi, Mara Iacob, Andreea Baltag și Bogdan Arhip. În acest sens, magistrații au formulat o acțiune la Tribunalul Constanța, înregistrată pe rol ladata de 30 august a.c., prin intermediul căreia solicită anulare actului administrativ, respectiv a hotărârii nr. 15, din 6 iulie a.c. Încă nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
se aranjeaza condamnari cu procurorii de caz , procurori blat cu politisti si uite asa ne-am dus dracului cu tara cu tot .Am ajuns sa plangem dupa CEAUSESCU ...
0
0
Judeca pe impresii artistice , nu pe lege! Iau decizii pe hol, la tigara cu grefierele , rude cu una dintre parti.
3
0
cel de mai jos spune bine ce zice, judecatorii de la Judecatoria Cta sunt praf!!!
2
0
avem niste colegi ori foarte prost pregatiti ori corupti la constanta. ex 5 cazuri de executare silita cu aceeasi speta.la 2 din dosare se da o sentinta si la 3 din dosare o alta sentinta.ce sa creada cetatenii?
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108