REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cine MINTE? Sensul giratoriu promis în intersecţia MORŢII nu s-a realizat!

Cine MINTE? Sensul giratoriu promis în intersecţia MORŢII nu s-a realizat!

Replica API 23 mai 2020 | 00:00 4224

Unde-i graba?

Unde-i graba?

În ciuda numeroaselor accidente care au avut loc la intersecția de la ieșirea din Lumina cu DN22 (Tulcea – Constanța), autoritățile se mișcă în ritmul melcului când vine vorba de simpla amplasare a unui sens giratoriu în zonă. Nici măcar protestele sau petițiile semnate din cauza accidentelor soldate inclusiv cu decese, nu au putut să grăbească acest proces.

Totul a rămas la stadiul de hârtii

Contactați pentru a ne lămuri în această privință, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța au dat asigurări că în această vară va fi amplasat sensul giratoriu la ieșirea din localitatea Lumina. Rugați să avanseze o dată concretă în acest sens, aceștia ne-au mai precizat că este greu de spus când anume se va întâmpla acest lucru, întrucât încă sunt la stadiul de semnat hârtii.

Asta, în condițiile în care președintele Consiliului Județean Constanța și prefectul județului au făcut front comun, doar în legătură cu acest subiect, avansând promisiuni ce vizau această inițiativă. Horia Țuțuianu, președintele CJC, anunța la finalul anului trecut că CNAIR se va începe lucrările pentru sensul giratoriu în luna ianuarie sau februarie. Mai aproape de realitate a fost George Niculescu, prefectul Constanței, care promitea că sensul giratoriu va fi disponibil înaintea începerii sezonului estival.

Ministrul Transporturilor, informat despre stadiul lucrărilor

Nu mai departe de ziua de vineri, 22 mai, a fost înregistrat un accident cu victime în intersecția DJ 226 cu DN22. Două victime au fost rănite în urma impactului, una fiind un copil, în vârstă de doi ani. Tot vineri, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, s-a aflat într-o vizită de lucru la Constanța. Acesta a fost informat cu privire la mai multe obiective de interes, inclusiv amenajarea sensului giratoriu de la intersecția DJ 226 cu DN 22.

"I-am expus domnului ministru mai multe puncte importante, la care lucrăm, atât eu, cât și colegii mei, și despre care considerăm că ar fi extrem de apreciate și de locuitorii județului. Aici mă refer și la realizarea sensului de la Lumina, care va spori siguranța șoferilor care tranzitează DJ 226 și DN22. (...) Per total, ministrul Lucian Bode s-a declarat mulțumit de progresele pe care le face județul nostru, dar este mult de muncă în continuare.", a afirmat George Niculescu, prefectul județului Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat de greu e sa faca un sens giratoriu din blocuri din alea de plastic umplute cu apa, si sa puna indicatoare ??
12
2
Are un semianalfabet mentinut de P.N.L. de care ard si copiii ! La toamna te-ai lins de voturi cheliosule !
6
3
Da, da, un Lidl in zona ar rezolva rapid problema !
26
2
Daca ati uitat M U I E PSD - ticalosi, hoti si mincinosi. Si nu numai lor.
20
2
dar cand are interes vre unu cu epolet de prin parlament care are vre un jeg de hotel prin mamaia sau vre unu care da spaga, baaah sa fiu al dracu daca trec dimineata nu e nimic iar seara cand ma intorc vad un sens facut esti nebun.din plasticuri din ala ce ai patit..pai futu va pastele mamii voastre de autoritatile pizdii. pe mamaia navodari sunt 70 de mii de sensuri din 100 in 100 de metri iar la lumina mor oameni si accidente de atat amar de timp si nu faceti nimic cum asa ceva?? prefectul pizidii si dracu sa va ia cu confort urban si drumuri si cu toata tara asta de distrusi arghhhhh
22
2
SA SE FACA UN LIDL, CA IMEDIAT APARE UN SENS, NU MAI TREBUIE SEMNATE HARTII SE ACCEPTA SI PLICURI
37
2
Glumesti multumit pt ce intersectie mortala de zeci de ani....
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108