REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cine sunt profesorii şi demnitarii care au dat numele promoţiilor de la Universitatea Andrei Şaguna

Cine sunt profesorii şi demnitarii care au dat numele promoţiilor de la Universitatea Andrei Şaguna

Replica API 25 februarie 2019 | 22:45 816

Zeci de personalităţi au călcat pragul Universităţii Andrei Şaguna din Constanţa (UAȘ), ce împlineşte în acest an 27 de ani de la înfiinţare. Instituţia de învăţământ superior a fost vizitată de zeci de demnitari şi de profesori cunoscuţi, care au dat numele promoţiilor care au absolvit cursurile instituţiei.

Theodor Athanasiu, fost ministrul, a dat numele promoţiilor care au absolvit, în anul 2018, cursurile Facultăţii de Drept şi ale Facultăţii de Ştiinţe Economice. “Promoţia respectivă poartă numele lui Theodor Athanasiu pentru că el a ţinut cursul festiv. Este o tradiţie ca o personalitate din afară universităţii, dar care este simbolică pentru meseria respectivă, să ţină cursul de absolvire şi să dea numele promoţiei. Practica aceasta o avem de peste 15 ani”, a precizat preşedintele UAȘ, prof. univ. dr. Aurel Papari. Promoţia de la 20 de ani de la Şriinţe Economice poartă numele Guvernatorului Mugur Isărescu. Promţia, tot de 20 de ani, de la Jurnalism, poartă numele lui Emil Hurezeanu, amabsador în Germania. Promoţia de la Ştiinţe Economice, de acum 20 de ani, poartă numele Ecaterinei Andronescu, care este şi Doctor Honoris al Universităţii Andrei Şaguna.

“Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, fost ministrul al Învăţământului, Liviu Maior, academicianul Cătălin Zamfir, regretatul academician Theodor Dima, academicianul Ion Dogaru, fost premier şi fost preşedinte al Curţii de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu, care este şi doctor Honoris Causa al Universităţii Andrei Şaguna, academicianul Alexandru Surdu, care până în 2018 a fost vicepreşedintele Academiei Române, Mitropolitul Transilvaniei, Laurenţiu Streza, vrednic urmaş al mitropolitului Andrei Şaguna, ambasadorul nostru, fostul director al SRI, George Maior, care a dat numele unei alte promoţii, actualul preşedinte al CCR, prof. univ. dr. Valer Dorneanu a dat numele promoţiei nostre, din 2017, a Facultăţii de Drept. În 2017, cei de la Ştiinţe Economice au avut onoarea să audieze cursul prof. univ. dr. Florin Georgescu, primviceguvernantorul Băncii Naţionale”, a mai afirmat prof. univ. dr. Aurel Papari.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108