REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ciolacu: Conform statutului, Şerban Nicolae trebuie validat de CExN al partidului

Ciolacu: Conform statutului, Şerban Nicolae trebuie validat de CExN al partidului

Replica API 27 februarie 2020 | 00:00 436

Marcel Ciolacu

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că Şerban Nicolae trebuie să fie validat în Comitetul Executiv Naţional al partidului pentru a fi candidat la funcţia de preşedinte al Senatului.

"Nu se anulează votul de la Senat (din grupul parlamentar al PSD - n.r.). Nu m-am implicat în niciun fel în votul de la Senat. Am luat act de votul colegilor din Senat, conform statutului, că respectăm un statut, el trebuie validat în Comitetul Executiv. E o procedură pe care am urmat-o mereu. Primul vot se dă în grupul parlamentar, pe urmă toate funcţiile se validează în CExN", a spus Ciolacu la Realitatea Plus.

El a adăugat că nu crede că Radu Oprea sau Titus Corlăţean mai au vreo şansă să fie preşedinţi ai Senatului, după ce a fost exprimat un vot de către senatorii PSD.

Ciolacu a menţionat că votul pentru alegerea preşedintelui Senatului va avea loc abia după şedinţa CExN al PSD.

Grupul senatorial al PSD l-a desemnat marţi, prin vot, pe Şerban Nicolae pentru a candida la şefia Senatului, iar pentru cele trei posturi de vicepreşedinte din Biroul permanent au fost desemnaţi Teodor Meleşcanu, Robert Cazanciuc şi Liviu Marian Pop. În favoarea acestei propuneri au votat 35 de social-democraţi, iar 26 au fost împotrivă.

Alegerile la grup s-au desfăşurat în două tururi de scrutin. În primul tur au candidat Şerban Nicolae, Titus Corlăţean şi Radu Ştefan Oprea, iar primii clasaţi pentru turul doi au fost Şerban Nicolae şi Radu Ştefan Oprea, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pesedeii cacatul la lins !!! Validat !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108