REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
14.3° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ciprian Fronea, şeful Gărzii Financiare Constanţa: "Evaziunea cu cereale în Constanţa tinde spre 0, nu mai au ce să fure"

Ciprian Fronea, şeful Gărzii Financiare Constanţa: "Evaziunea cu cereale în Constanţa tinde spre 0, nu mai au ce să fure"

Replica API 12 iulie 2012 | 00:00 143

Continuă acţiunile împotriva medicilor şi farmaciştilor infractori

Continuă acţiunile împotriva medicilor şi farmaciştilor infractori

Noul şef al Gărzii Financiare Constanţa, Ciprian Fronea, are 37 de ani, activează în sistem din 1998, iar din 2000 este comisar în cadrul instituţiei pe care acum o conduce. Este economist, căsătorit şi are doi copii. Fronea îi ia astfel locul lui Mihai Ovidiu, al cărui interimat pornit de la data autosuspendării fostului şef, Cristian Radu, a expirat. Ciprian Fronea a fost numit prin ordin al şefului ANAF pe post de comisar şef al Gărzii Financiare Constanţa începând cu data de 3 iulie, decizia sosind la Constanţa pe data de 10 iulie. Poate va ajunge, astfel, şi la urechile purtătorului de cuvânt al Comisariatului General al Gărzii Financiare, Alexandru Cristea, care, în seara zilei de 10 iulie, ne asigura, din postura sa oficială, că nu există nici un şef nou la structura constănţeană.

Cipria Fronea va continua acţiunile specifice instituţiei, atât cele de sezon, privind activitatea agenţilor comerciali de pe litoral, cât şi cele referitoare la comerţul cu cereale. În paralel, se va lucra şi la mega-dosarele fraudelor din sistemul de sănătate, deschise de fostul şef al Gărzii, actualul primar al Mangaliei, Cristian Radu. "Voi lua legătura cu fostul meu şef, să văd exact cine avea în lucru dosarele şi în ce stadiu se află, pentru finalizarea cercetărilor. S-au făcut deja câteva dosare penale, inclusiv pe decontarea medicamentelor din programul de oncologie. Este o lucrare majoră, care necesită timp, dar o vom duce până la capăt", a declarat Fronea, pentru "Replica". Este vorba despre medicii de familie şi farmaciile constănţene implicate într-un jaf de zeci de milioane de euro, prin reţete compensate de la bugetul de stat, întocmite însă pe numele unor pacienţi fantomă, cazuri prezentate în premieră de "Replica" şi care au stârnit reacţii intense pe plan naţional. În ceea ce priveşte evaziunea cu cereale, şeful Gărzii Financiare susţine că, de la introducerea taxării inverse a tranzacţiilor comerciale cu produse cerealiere, aceasta tinde spre 0. "De circa un an şi jumătate, de la introducerea taxării inverse a TVA, evaziunea cu cereale tinde spre 0. Practic, obiectivul evazioniştilor era să fure acel TVA datorat statului, acum, că nu mai, nu mai au ce să fure. La fel s-a întâmplat şi cu fierul vechi, acum 10 ani, când făceau furori evazioniştii din Cuza Vodă. De când s-a scos TVA, nici ei nu mai aveau ce să fure", a spus Fronea.

Controlul la Oil Terminal nu a scos nimic senzaţional în evidenţă

Noul şef al Gărzii Financiare Constanţa ne-a vorbit şi despre mult mediatizatul caz al Oil Terminal şi al controlului în forţă derulat la societatea petrolieră constănţeană în luna martie a acestui an, la care au participat nici mai mult, nici mai puţin de 135 de comisari. "Am fost şi eu printre comisarii convocaţi la acea acţiune, împreună cu cei din structura centrală a Gărzii Financiare. La 4 dimineaţa ne-au sunat să ne prezentăm la acţiune. În urma tuturor verificărilor, nu s-au constatat însă decât diferenţe nesemnificative între stocurile înregistrate şi cele reale, de doar câteva tone. Iar la rulajul Oil Terminal, o astfel de cantitate nu înseamnă practic nimic", a precizat Ciprian Fronea. Acesta ne-a vorbit şi despre foştii săi colegi, plecaţi din Garda Financiară după ce au picat examenul impus de ANAF. Fronea ne-a spus că, din informaţiile sale, aproape toţi angajaţii Gărzii care au rămas fără loc de muncă în urma examenelor din iulie 2011 au contestat în instanţă ordonanţa de guvern care a impus această examinare. Dintre aceştia, cei mai mulţi au obţinut deja câştig de cauză, iar dosarele lor au ajuns până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă vor câştiga şi aici, statul va fi pus într-o situaţie ingrată, fiind obligat, practic, să-i reangajeze în funcţii, cu plata salariilor din perioada cât au fost scoşi din sistem. "Sincer, nu am idee ce o să se întâmple, pentru că este vorba despre o hotărâre de guvern în vigoare, instanţa supremă va decide cu exactitate. Omeneşte vorbind, ca şi coleg, mi-i doresc pe toţi înapoi, cine n-ar avea nevoie de oameni, într-o instituţie atât de importantă şi într-un judeţ atât de greu, cum e Constanţa?", a mai spus Fronea, şeful Gărzii Financiare Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108