REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cireșele din piețele constănțene au prețul unui gram de aur! Video

Cireșele din piețele constănțene au prețul unui gram de aur! Video

Mariana MURAT 19 martie 2024 | 00:00 4071

La capitolul scumpiri, România ocupă un loc fruntaș pe lângă țările din occident. Dar nu mai este o noutate acest aspect și nici nu se întrevede la orizont vreo schimbare. Din contră! Cât despre producători, nici aceștia nu mai sunt ce au fost o dată, intercalându-se printre ei așa numiții bișnițari, care au început să-și facă apariția ca ciupercile după ploaie. Produsele de lux au fost aduse în piețele din Constanța, numai că nu sunt pentru toate buzunarele. Cât a ajuns să coste un kilogram de cireșe într-o piață din Constanța? Cât un gram de aur!

Ciresele din pietele constantene au pretul unui gram de aur! Video

Primele cireșe care au apărut pe tarabele din Constanța de la 13.000 kilometri distanță iar costul acestora este nici mai mult nici mai puțin de 250 de lei kilogramul, destul de aproape de prețul unui gram de aur. Chiar dacă numărul cumpărătorilor care își pot permite acest lux este limitat, comercianții nu fac nici un fel de compromis în ceea ce privesc prețurile, iar atunci când o fac, declanșează deseori reacții de indignare.

Ciresele din pietele constantene au pretul unui gram de aur! VideoPrețul cireșelor este de 250/kg

Pe lângă cireșe, în piețele din Constanța găsim și pepenii..., iar prețul pe kilogram ajunge la 19,50 lei. Iar o bucată cântărește undeva la 8 sau 10 kilograme, iar dacă vrei unul mai mic, nu există. Asta înseamnă, dacă vrem să ne satisfacem papilele gustative, scoatem din buzunar peste 200 de lei. Clienții sunt speriați de aceste sume exorbitante  „Ne mulțumim cu privitul, înghițim în sec și mergem mai departe”, ne-a declarat un constănțean.

Nu sunt singurele produse... de lux din piețe. Dacă aruncăm un ochi și la căpșuni, de exemplu, sesizăm că prețul, pe kilogram, este destul de piperat: 35 de lei.

Ciresele din pietele constantene au pretul unui gram de aur! Video

Cu ce scuză au apărut comercianții la prețurile exorbitante?

Vânzătorii au o scuză privind prețurile exorbitante și anume faptul că produsele sunt aduse din import, iar costul transportului este suportat de comerciant.

Ciresele din pietele constantene au pretul unui gram de aur! Video

Mai mult decât atât, personalul din aceste sectoare de muncă este limitat, ceea ce îi împiedică pe patroni să ajungă la capacitatea maximă de producție. Toate aceste aspecte pot contribui la creșterea prețului final pentru consumator.

Video:

Din păcate, cei mai mulți dintre constănțeni rămân cu poftitul. Prețurile exorbitante determinată consumatorii de rând să își pună în balanță opțiunile, iar mulți aleg să rămână cu banii în buzunar să achiziționeze cele necesare și urgente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo KURATZA MUYATZA SA KAKA IMPRASTIAT K RATzZzA!!
0
0
Sa se duca la dracu cu ciresele lor! Mancam portocale!
1
0
in km 4-5 ,cartofii noi,25 lei/kg
1
0
Cred ca Brasovul ,Clujul ,Sibiul sunt in aceiasi cocina . Pare usor mai spalata si parfumata . Nu te mai caca pe tine ca incepi sa puti . Romania este pe mana familiilor mafiote numite partide
5
1
Asa,si ? Vrei cirese inainte ca ele sa creasca in Romania,dai cat se cere sau ,doar te uiti. Care e problema? Crapi daca nu mananci cirese ? Papa mere ca sunt sanatoase si lasa vaicareala stupida. Iaca se clatina muntii ca romanache nu poate hali orice. Romanache nu iese la proteste sa apere agricultura romaneasca,sa ceara ticalosimii conducatoare sa lase porcariile si sa se apuce de munca,ca apoi nivelul de trai sa permita iaca,sa haleasca orice ghioalba fructe care inca nu se coc la noi. E scump? Foarte bine,sa fie si mai scump.
10
0
Ce sa spun,asta este problema in Constantza ca sunt cireshele scumpe in luna martie,spunetzi pretzurile la carne si produse din carne,oua,lapte si produse din lapte,produse de panificatzie si fructe si legume care sunt cele mai cerute de cumparator cand merge la piatza,lasatzi pretzul cireshelor in luna martie sau alte produse exotice.
10
0
Niciodata Constanta nu va fi un oras cum este Brasovul ,Clujul ,Sibiul.Constanta o groapa de gunoi intarcuita, cu dictatori corupti la puterea primariei cu autoritati corupte in tot orasul. Pentru ca autoritaile si primaria din Constanta sunt corupte.Toti sunt corupti.Toti iau spagi bani de la T*****I ,m*******i etc tarabe din piete.Degeaba visam ca vrem orase ca afara,parcuri.Uite ce k*t face cihtac in Constanta cu primaria si m********i lui.De 34 de ani cocina porcilor infractorii care conduc acest oras de 34 de ani.Constanta si constantenii furati de 34 de ani de hotii din primaria Constantei si autoritatile de control ale Constantei.De asta arata Constanta azi asa din cauza hotilor conducatori pe care nimeni nu ii opreste.Nu avem nimic in orasul asta.Doua dungi trase pe 50 m de strada asfaltata numita parcare mare realizre.Nu avem metrou,nu avem un tramvai,un stadion,un parc ca in Ue chitimia de la gara intarcuita de primar numit parc,milioane de euro furati de acesti infractori.
8
1
In alte tari de exemplu Germania manca si saracul si bogatul, cirese si zmeura afine cu salriul minim pe economieetc.Ce tot o dati de gard ca nu mancam pe vremea lui nea Nicu ktt.Mancam toti si mancam bine aveam peste zilnic proaspat din Marea Neagra azi ai un k*t adus de la sarbi,greci,bulgari.Nu aveam carne dar toti aveam cunostinte la abator,rude la tara,mai luam toti pe sub mana.Nu aveam iaurt dar aveam iaurt la placintarie, de oaie zilnic azi ai un kk.. si pateuri cu branza.Aveai salariu decent avea cu ce cumpara si saracul si bogatul.Ce fac azi este specula numai T*****I vand la tarabe in piete.Confiscat tot si amenzi.Nu cred ca ei cumpara cu50-100- 200 de lei Kg de cirese in acte. Pot opri specula tiganilor din piete ,au o gramada de autoritati de control.Politie locala,politie ,opc .Daca era o baba cu "cirese250 lei/ kg" eru toti pe ea. La t****i la trabe mai incet controale, le cad chilotii in vine la toti,le tremura kk iau spagi de la ei nu ii controleaza ii ocolesc.
10
2
La 250 ias da UN KLEY VANZATOAREY DAR CINE TINE TARABA IN LYPSA????
1
1
Otrava curata. Nici la pret mic nu as cumpara aceste cirese cancerigene.
7
1
Articol scris intentionat sa bage batul prin gard . Daca este comerciant si daca aplica un adaos comercial , este numit bisnitar . Atata timp cat isi plateste catre stat obligatiile fiscale , este un agent econimc care isi desfasoara activitatea legal .
4
5
Cand eram copil , vorbim de ani de dinainte de revolutie , apareau trufandale . Cei mai multi salariati nu-si puteau permite sa cumpere trufandale . Asa si acum , cei care pot sa isi permita sunt tot cei care au un salariu peste medie . Asa ca , nici inainte de 89 , nici in zilele noastre , nu toti pot sa-si permita trufandale
3
2
Se dau si la felie?
4
1
dar de c e nu au locatii in toata Romanioa cum au invadatorii nemti lidl si kaufland? aia de fac sute de mi euro profit anual... zilele trecute ma uitam la Milka, 7ei ciocolata, la distribuitor este 4.5lei. adaosul acestor mincinosi, preturi mici, este de suta la suta, d aia isi permit magazine de zeci de mi euro
3
2
o specula protejata . ce sa caute ciresele la vremea asta in piata ? la pretul asta e chiar o prostie sa fie importate .
13
1
Sa-si tina otravurile pline cu pesticide, sa le haleasca ei. Nu se stie de unde sunt aduse si sigur nici controlate nu sunt. Nici gratis nu m-as atinge de ele. Mai au si nesimtirea sa ceara atatia bani.
13
2
Iei câteva doar acompaniate de un covrig de buzău și umpli matu in post și te rogi sa.i de-a dzeu inspirație la nea corlacu sa facă covrigii din brânză Anu asta să mâncăm cu roșii sa putem continua postu
6
4
Nu ne spunea partidul amiralului de mucava ca toti cei care vand in piete sunt producatori si au certificate emise de catre primarie??? Cine a emis certificatele acestor " producatori dobrogeni" care vand banane ,portocale etc ," produse autohtone " dar din import????Mai bine emitea "certificate de bișN****
20
4
p***t e cine da, nu cine cere...
17
1
Cumparati cate 3 kile ca sunt foarte bune
11
1
Au dat piețarii hapsâni dislike la comentarii. :)) Sa vi se strice cireșele pe taraba. A, stai ca nu se strica astea, ca-s stropite.
26
2
Merita din plin
11
1
Ne am saturat deja de atatea scumpiri
18
0
Panarameee de vanzatori
17
2
Daca sunt de la 13.000 km distanta și încă nu s-au stricat în săptămânile astea cât le-a luat să ajungă cu containerul aici, cred că sunt stropite cu tot tabelul lui Mendeleev. In cazul asta nu mi-aș sabota propriul organism nici dacă le reduc la 2 lei kg. Le prefer pe alea viermănoase de la noi.
35
3
Să își bage în c*r bișnițarii 250 de cireșe... câte una, câte una...
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108