REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cîţu: Cererile pentru amânarea ratelor la bănci vor putea fi depuse în 45 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei

Cîţu: Cererile pentru amânarea ratelor la bănci vor putea fi depuse în 45 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 741

Florin Cîţu, foto news.ro

Cererile către bănci pentru amânarea ratelor pot fi depuse în 45 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei care prevede această măsură, termenul iniţial fiind astfel extins, a anunţat luni ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, în debutul şedinţei de Guvern.

"Am extins la 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei perioada până la care să se facă o cerere către bancă (pentru amânarea ratelor, n.r.). Iniţial termenul era până la sfârşitul perioadei de stare de urgenţă", a precizat Cîţu.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a arătat că dobânda pentru creditele ipotecare nu se mai capitalizează, iar celor care solicită amânarea ratelor şi au restanţe la plată li se dă posibilitatea să îşi aducă creditele la zi până la momentul în care solicită această suspendare.

"Să aibă creditele la zi la momentul solicitării suspendării obligaţiei de plată. Să aibă creditele plătite", a explicat ministrul Finanţelor, potrivit Agerpres.

În context, prim-ministrul a precizat că a primit corespondenţe din partea unor asociaţii şi grupuri de companii prin care a fost informat că aceştia îşi plătesc ratele la credite într-o anumită perioadă a lunii şi că ar putea să nu beneficieze de aceste facilităţi dacă nu li se oferă posibilitatea plăţii ratelor.

Anterior, ministrul Finanţelor a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că Ordonanţa de Urgenţă care amână plata ratelor urmează să fie corectată în şedinţa de Guvern de luni din cauza faptului că au fost omise câteva observaţii.

"Ordonanţa care amână plata ratele romanilor până la 9 luni nu este retrasă! Câteva observaţii ale MFP care clarificau mai multe discuţii apărute în spaţiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în şedinţa de Guvern de la ora 17:00 corectăm această eroare", a precizat ministrul pe reţeaua de socializare.

Ordonanţa de urgenţă privind suspendarea ratelor a fost aprobată în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută. Potrivit actului normativ, plata ratelor se poate suspenda, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, pe o perioadă de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

Ministrul Finanţelor a anunţat vineri că normele de aplicare a ordonanţei vor intra în discuţia Guvernului "foarte rapid, săptămâna viitoare luni sau joi".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atat de prost e ca se incurca de la ora la ora in ceea ce spune. Acum e ord. f. proasta , maine nu mai e ord. Cum sa tii o asemenea facatura in cea mai imp. functie din guvern. Poporul i-a ales cu 80% , poporul s-o traga. Din pacate acum se pierd si vieti omenesti, nu numai pierderea nivelului de trai marca Iohanis, o paiata, Orban bufon, Catu de pa alta planeta. Si ailalti sant la fel. Dar deocamdata e vorba de viata si sanatatea romanilor.
4
1
katule impusca-te si gata
3
0
L-am vazut pe papagalul asta vorbind in sedinta de guvern de azi. Ulterior, Orban - care nu e nici el vreo lumina - a trebuit sa traduca ce a spus nespalatul pentru ca cetateanul sa inteleaga ceva din balbele lor. N-am vazut inca un individ mai constipat la minte KCITU... Vai mama lui, e de un penibil fara replica...
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108