REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cîţu, despre legea votată în Parlament: Cursul leu - euro s-ar deprecia imediat

Cîţu, despre legea votată în Parlament: Cursul leu - euro s-ar deprecia imediat

Replica API 22 septembrie 2020 | 23:14 1284

Cursul leu-euro s-ar deprecia imediat în cazul în care legea privind rectificarea bugetară adoptată de Parlament cu amendamentul creşterii pensiilor cu 40% ar trece, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la Realitatea Plus.

Florin Cîţu

"Deprecierea monedei naţionale a început în momentul în care (PSD, n.r.) au anunţat moţiunea de cenzură şi au anunţat că vor să revină asupra rectificării bugetare. Există acest risc: în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia şi ar exista acest risc pentru România să avem o depreciere a cursului, care înseamnă şi inflaţie. Eu atunci i-aş cere lui Ciolacu şi găştii lui să îşi asume deprecierea monedei naţionale. Dacă cursul ar merge mai sus de 5 lei, eu spun că trebuie să vină şi să-şi dea demisia, pentru că sunt direct responsabili pentru ceea ce se întâmplă în perioada următoare. Noi nu vom permite aşa ceva şi vom lua toate măsurile să evităm să ajungem acolo", a afirmat ministrul Finanţelor, întrebat despre posibilele repercursiuni asupra monedei naţionale ale măsurilor adoptate marţi de Parlament, scrie Agerpres.

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie.

Au fost înregistrate 242 voturi 'pentru', 147 'împotrivă' şi 11 abţineri.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pensiile speciale.
1
0
ce grijuliu te-ai facut tu cu cursul leu-euro. Dar cand ai facut atac speculativ la leu de a fost nevoita Banca Nationala sa pompeze 4 miliarde de euro ca sa-l stopeze si cursul leu-uero a sarit in aer cu vreo 20 de bani, nu te mai durea? futu-ti muia aia sa ti-o fut in gat!
5
2
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
3
3
Iorgus, Minca, Guse, Dn diaconescu si Murad......asta e gasca care vrea sa preia orasul nostru! Bai oameni buni, aveti grija ce faceti!!!! E nenorocire cu astia....
2
3
cat de ipocrit , nesimtit, incompetent, indiferent, samd sa fii fata de toti conationalii tai, incat in aceasta perioada, cand nr somerilor a crescut cu aprox 900000 oameni in urma recesiunii, cand pensiile speciale NU au fost abrogate sau impozitate cu 99% ,tu sa ceri indexari de 40% , tot felul de sporuri total nesimtite pt cei din sanatate si educatie pt motivul ca isi fac meseria aleasa ? chiar suntem toti corigenti la matematica, nu stim ca daca nu pui in portofel, nu ai ce sa mai scoti? batuti cu pietre in piata, asta merita psd, gasca de hoti care golit bugetul tarii !
4
5
bravo , bravo- ciumati nu si-au asumat nimic pe timpul guvernarii inafara pensiilor speciale si a plantarii ,.in posturi cheie, a tuturor curvelor din subordine. Nu-i nimuc, este un obicei acela ca sefii acestui partid sa frecventeze , la zi, cursurile puscariei- detinutul draknea va tine locul cald. Pensionarii, sper din tot sufletul, au inteles dezastrul care ne paste- iei doua luni pensia marita si apoi clachezi- totul sare in aer. Ce doriti, stabilitate sau promisiuni mincinoase? Aveti de ales, dar cu gandul la copii si nepotii vostri- regretele nu mai au nici un rost
2
7
pai de ce s-a depreciat mai catule, ca banii nu s-au dat!!! deocamdata s-a votat legea, sau poate manole cu traficantii aveau nevoie de scuze!!!
5
1
A gasit o scuza pentru cresterea euro care va urma. Tot nu stim care sunt investitiile pentru care se imprumuta masiv. Mult mai mult ca pesedeii. Tot incompetenti si lipsiti de respect pentru populatie si astia.
7
3
Are salariu 3000 euro pe luna. D aia il doare n cot de pensionari si copii.
8
3
maidanezul Citu
6
3
Dezastru???
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108