REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cîţu: Independenţa energetică a UE şi oprirea comerţului cu Rusia, soluţii pentru oprirea războiului din Ucraina

Cîţu: Independenţa energetică a UE şi oprirea comerţului cu Rusia, soluţii pentru oprirea războiului din Ucraina

Replica API 10 mai 2022 | 00:00 684

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmă, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Europei, că independenţa energetică a Uniunii Europene şi oprirea totală a comerţului cu Rusia sunt soluţiile pentru oprirea războiului din Ucraina.

Florin Cîţu

"Din 2007, suntem parte din marea familie europeană. Ziua Europei are o semnificaţie deosebită pentru Uniunea Europeană şi pentru statele membre. Unitatea şi solidaritatea sunt valorile fundamentale ale Declaraţiei lui Robert Schuman, în urmă cu 72 de ani. În contextul agresiunii ilegale şi neprovocate a Rusiei în Ucraina, UE a demonstrat spiritul european prin solidaritatea, unitatea şi răspunsul solidar al statelor membre arătate Ucrainei", a scris pe Facebook Florin Cîţu, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Europei, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, la începuturile UE, crearea pieţei comune a cărbunelui şi a oţelului au asigurat pacea, stabilitatea şi prosperitatea în Europa.

"Două lucruri fundamental liberale: producţia comună şi, mai târziu, comerţul liber, au salvat şi au condus la cea mai puternică comunitate economică. Astăzi, soluţiile pentru oprirea războiului din Ucraina rezidă în aceleaşi două instrumente: independenţa energetică a Uniunii Europene şi oprirea totală a comerţului cu Rusia", a adăugat Cîţu.

Preşedintele Senatului încheie mesajul citând din Declaraţia de la 9 mai 1950: "Pacea mondială nu va putea fi salvgardată fără eforturi creatoare pe măsura pericolelor care o ameninţă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un criminal de tara
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212