REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cîţu: Vom abroga cu totul Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale

Cîţu: Vom abroga cu totul Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale

Replica API 15 ianuarie 2021 | 00:00 1418

Premierul Florin Cîţu a anunţat, joi, că Legea privind neînstrăinarea acţiunilor deţinute de stat la companiile naţionale va fi abrogată, ca un semnal pentru piaţa de capital, în sensul atragerii de noi investiţii străine în România.

Florin Cîţu

"Vom abroga acea lege, cu totul. (...) Aici nu este vorba de înstrăinare a acţiunilor, e vorba de a atrage capital în România. Asta facem, capitalizăm aceste companii. Nu avem resursele la buget să capitalizăm toate aceste companii, la nevoile pe care le au aceste companii pentru investiţii şi pentru a se dezvolta. Şi atunci, bineînţeles, că o parte din acţiuni sau din proprietatea acestor companii este transferată, în schimbul acestui capital, altor acţionari. Se întâmplă peste tot în lume. Şi, mai mult de atât, ceea ce am observat şi în România, dar şi în alte ţări, acolo unde am avut astfel de injecţii de capital şi au venit după aceea cu un management performant, cu o guvernanţă corporativă, (...) acele companii au fost salvate, au mers mai departe, au angajat oameni, au fost profitabile, au plătit taxe la buget. Asta este reţeta pe care vrem să mergem", a explicat Cîţu, într-un interviu la Radio Guerrilla, scrie Agerpres.

El a adăugat că România vrea să dea un semnal că are o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital.

"Ceea ce facem noi prin abrogarea legii nu înseamnă neapărat că mâine vom începe să vindem. Nu, este un semnal pe care-l dăm pieţei de capital, investitorilor străini că în România proprietatea privată este sfântă, în primul rând, şi, în al doilea rând, că nu suntem o ţară care nu doreşte să vină investitori. Deci, suntem o economie deschisă, o economie modernă, care ştie să lucreze cu instrumentele pieţei de capital", a declarat prim-ministrul.

Potrivit acestuia, vânzarea Petrom, privită "generic", a fost "un lucru bun". "Dacă mă uit astăzi, sunt multe elemente acolo ale privatizării, dar, generic, aşa a fost un lucru bun", a spus Florin Cîţu, întrebat despre vânzarea acestei companii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am inteles, nu avem prim ministru, avem un dealer
2
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
2
0
Bai escrocule,coadae topor stranilor,nu-ti ajunge cat parandarat ai incasat dela banci si multinationale.Dupa ce ca nu le taxezi ca sa vina bani la Buget ca" Nu are Tara bani" dupa cum tot melita de ani de zile penalul Cootat la varful statului,sub inaltul paronaj al Cocotatului,le-ati mai si dat "ajutoare" de zece miliarde de lei in doua transe.Desi au raportat profit.Acum vrei sa " capitalizezi " Hidroelectrica,Portul Constanta,Transgaz,Romgaz si cele-lalte companii ale statului care anual au profit net de zeci,sute de miloane de Euro.Dece nu privatizezi Taromul,pe care-l jumuliti de bani ?
3
0
Nu le vindeti ,le dati degeaba!In curand vom fi straini in tara noastra cu specimenele astea de guvenanti!Asta se vrea, ca tot ce mai avem sa le dam strainilor pe degeaba!
5
0
Daca merge ceva bine,este obligatoriu sa se intervina si sa se dea dracului treaba. Fara actiuni hotarate impotriva romanilor ar fi un guvern degeaba si votantii s-ar supara. Nu este normal ca Romania sa aiba un popor demn,fericit, cu un trai din ce in ce mai bun. Nici nu este recomandabil,caci altfel cum or sa aiba strainii mana de lucru ieftina si tinere frumoase ,sclave la produs ?
4
0
hahahaha adicatelea neicusorului asteapta de 30 de ani capitalul strain sa intre in RO si nu poate....ca acolo unde a fost posibil ....a ramas numai praful si publerea amintirilor acelor companii de stat in care a "intrat" capitalul privat strain....
4
0
ce stiu astia in afara de taieri si de favorizat multinationalele?
6
0
in stare sa ne vanda cu totul. locul lui va fi curand la rahova.
5
1
Daca Catu sau altii vand ce a mai ramas din averea statului trebuie impucati. Am spus impuscati nu judecati, poate se gaseste un patriot sa lichideze un astfel de vanzator de tara pentru ca altii sa nu mai incerce niciodata asa ceva.
9
0
Asta e bun de client la Balaceanca sau Sapoca! Sa vanda fe la ma-sa! Si asa am ajuns tara bananiera ,tara de mana.a7-a cu toti trogloditii care ne.-au condus si ne.conduc!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108