REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
26.9° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Ciucă: Aderarea la Schengen şi primirea noastră în OCDE vor creşte atractivitatea ţării

Ciucă: Aderarea la Schengen şi primirea noastră în OCDE vor creşte atractivitatea ţării

Replica API 7 septembrie 2022 | 00:00 883

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că aderarea la Spaţiul Schengen şi primirea României în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică vor creşte atractivitatea noastră, dar şi beneficiile celor care au decis sau vor decide să investească în ţara noastră, anunță news.ro.

Nicolae Ciucă

„Parteneriatul dintre Guvernul României şi Consiliul Investitorilor Străini este o certitudine, iar prezenţa mea astăzi, la evenimentul organizat de dumneavoastră confirmă relaţia de încredere pe care o avem. După doi ani de pandemie şi cu un război la graniţele ţării, care afectează economia la nivel global, e important să existe o colaborare bazată pe deschidere între investitori şi guvern, pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii pentru dezvoltare. Încă de la preluarea mandatului, am avut o consultare permanentă cu mediul de afaceri, am avut întâlniri cu reprezentanţii FIC şi cu cei ai altor organizaţii reprezentative, iar măsurile pe care le-am luat au reflectat acest dialog constant. Ne-am angajat să nu venim cu taxe noi şi să nu le creştem pe cele existente şi ne-am ţinut de promisiune, deşi nu a fost uşor acest lucru. Am promis stabilitate şi predictibilitate pentru investitori şi ne-am ţinut de cuvânt”, a afirmat Nicolae Ciucă, miercuri la evenimentul de lansare Proiectului „Va Urma”, iniţiat de Consiliul Investitorilor Străini.

Premierul a adăugat că Guvernul şi-a asumat să susţină investiţiile şi a fost alocată cea mai mare sumă în acest sens, din ultimii 32 de ani, şi anume peste 90 miliarde lei.

„Ne-am asumat să fim Guvernul care susţine investiţiile şi am alocat cea mai mare sumă pentru investiţii din ultimii 32 de ani, peste 90 de miliarde de lei. Această politică asumată de guvern a beneficiat şi de dinamica investiţiilor străine directe cu peste 21% în primele şase luni din acest an. Totodată, numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele şase luni din 2022, cu 35%, comparativ cu perioada similară din 2021. Acestea sunt lucruri concrete, fapte, şi nu pot decât să mă bucur că ne-am făcut bine treaba, că investitorii au încredere în România şi vin să investească în ţara noastră. Modernizarea şi dezvoltarea ţării beneficiază de un pachet de finanţare de 100 de miliarde euro, din care 90 de miliarde sunt bani europeni pe care îi vom folosi până în 2029. Impactul acestor sume impresionante va fi multiplicat prin efectele generate în economie”, a completat Ciucă, citează stiripesurse.ro.

El a mai precizat că „România s-a angajat să facă investiţii pentru a deveni un pol de securitate energetică în regiune şi suntem pe drumul cel bun în această direcţie”.

„Între timp, s-au adăugat provocări noi, cărora trebuie să le facem faţă, cele mai multe legate de resursele de energie. România s-a angajat să facă investiţii pentru a deveni un pol de securitate energetică în regiune şi suntem pe drumul cel bun în această direcţie. În paralel, susţinem proiectele verzi la care ne-am angajat prin PNRR pentru că vom depăşi la un moment dat şi această criză energetică, iar tranziţia către neutralitate climatică este un obiectiv pe care nu trebuie să îl abandonăm. Apreciez că membrii şi reprezentanţii Consiliului Investitorilor Străini (FIC) sunt interesaţi de economia viitorului, de proiecte menite să asigure o creştere economică sustenabilă pentru ţara noastră. Forumul România viitorului – avem potential care aşteaptă să fie pus în valoare de investitori, sper să luaţi în calcul rugămintea să vă aplecaţi as inovării. Tranziţia energetică şi transformarea digitală se află şi pe agenda guvernului şi încurajăm dezvoltarea unui dialog constructiv cu mediul de afaceri, mediul academic, din care să rezulte un plan pe termen lung pentru România, în conformitate cu nevoile cetăţenilor şi cu dezideratele europene. Pentru a atinge aceste obiective, vom lansa o agenţie operaţională şi eficientă dedicată investiţiilor străine care să fie punctul central de comunicare cu companiile interesate să investească în România”, a mai spus şeful Executivului.

Prim-ministrul a mai declarat că „aderarea la Spaţiul Schengen şi primirea ţării noastre în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică vor creşte atractivitatea noastră, dar şi beneficiile celor care au decis sau vor decide să investească aici”.

„Suntem angajaţi în poces de reformă – PNRR şi Foaia de parcurs OCDE – obiective de ţară cu sptructuri destinate, colab bună cu staff tehnic OCDE. Cred în puterea dialogului şi în soluţii luate împreună, pentru că vorbim de măsuri pe termen mediu şi lung, măsuri care vor contura un proiect de ţară adaptat la vremurile pe care le trăim, la provocările apărute la nivel global. Vă mulţumesc încă odată pentru parteneriatul onest, pentru că susţineţi investiţiile în România, deşi ştim că nu vă este întotdeauna uşor, şi vă doresc mult succes pentru că ,,va urma” cu siguranţă o Românie mai bună pentru generaţiile viitoare”, a conchis Ciucă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da cine te primeste in Schengen,pezevenchiule??! Te inviti asa,de unul singur.Nu mai da din coeur daca nu te reguleaza nimeni.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510