REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ciucă: Nu vom susține suprataxarea companiilor

Ciucă: Nu vom susține suprataxarea companiilor

Replica API 27 iunie 2022 | 00:00 851

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni, după ședința conducerii PNL, că liberalii nu susțin suprataxarea companiilor, propusă de PSD, și nici eliminarea cotei unice. „Nu cred că este momentul să venim cu taxe și impozite noi care să se îndrepte împotriva dorinței de a investi”, a declarat Ciucă. Premierul a spus însă că vor fi eliminate „o parte din excepții în ce privește fiscalitatea”.

„PNL va susține mentinerea cotei unice de impozitare astfel încât să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri. Nu vom susține suprataxarea pentru a putea să asigurăm protecția locurilor de muncă. (...) De asemenea, PNL a decis prin votul de azi să putem să eliminăm o parte din excepții în ce privește fiscalitatea în conformitatea cu PNRR”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat despre ce excepții este vorba, prim-ministrul a spus că ar fi vorba despre „eliminarea facilităților fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr și ne gândim la creșterea impozitului la jocurile de noroc”. „Sunt o serie de elemente tehnice care urmează să fie stabilite”, a spus Ciucă.

Despre taxa pentru educație și sănătate, cerută de PSD, care ar fi urmat să se aplice marilor companii, premierul a spus că „nu este momentul să venim cu taxe și impozite noi care să se îndrepte împotriva dorinței de a investi și de a asigura baza necesară echilibrului economic.”

Potrivit unor surse din partid, în cadrul ședinței, Ciucă a detaliat o parte dintre măsuruile pregătite de guvern. Printre acestea se numără și majorarea impozitului pe dividende de la 5% la 8%. La finalul ședinței, premierul a spus despre această măsură că „urmează ca în Ordonanța de Urgență să luăm și această decizie”.

PNL și PSD vor să mărească accizele la alcool și tutun, să aplice TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr și să mărească impozitul pentru jocurile de noroc la 40%.

Totodată, liberalii și social-democrații au convenit să scutească de impozit salariile din agricultură și construcții până la 10 mii de lei. Pragul de scutire în prezent este de 30 de mii lei.

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a propus și TVA-ului pentru sectorul HORECA de la 5 la 9%, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Companiile straine produc bani in tara si ii duc in afara. Romanul tot p***t ramane
1
0
Nu suprataxati companiile ,ci suprataxatii pe bietii romani
0
0
Taxati ma pe ei ma. Rupeti-i ma in doua daca puteti ma.
0
0
Sunteti acolo doar ca sa mai inventati alte taxe?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108