REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CJC a primit undă verde pentru noua casă a Acvariului

CJC a primit undă verde pentru noua casă a Acvariului

Replica API 22 mai 2020 | 07:39 1883

Consiliul Județean a primit în data de 21 mai, un Certificat de Urbanism pentru extinderea Delfinariului Constanța, conform AC numărul 251/25.02.2019. Mai exact, vă reamintim faptul că CJC dorește"Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța" încă de anul trecut. Lucrarea a fost adjudecată de o firmă din București, Green Business SRL, administrată de omul de afaceri Ioan Cristian Samson.

Acvariul avea nevoie de o clădire redimensionată și modernă

Reprezentanții Consiliului Județean doresc întregirea Complexului Muzeal, cu un nou sediu al Acvariului, mult mai spațios și mai modern, chiar în curtea unde se află și Delfinariul. În acest sens, CJC a demarat deja lucrările.

Conform reprezentanților Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Acvariul avea nevoie de o clădire redimensionată și modernă, motiv pentru care administrația județeană a lansat, nu demult, o licitație pentru elaborarea documentației tehnico-economice (SF, PUD, PT+DDE, PAC, documentaţie as-built, proiect de monitorizare a comportării în timp, a documentațiilor complete necesare depunerii, obținerii și predării către beneficiar a tuturor avizelor, acordurilor sau autorizațiilor) și asistencă tehnică din partea proiectantului necesare derulării proiectului ”Construirea, organizarea și dotarea unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Știinţe ale Naturii Constanţa”, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 558/ 4.08.2017 privind aprobarea programului pentru dezvoltarea investițiilor în turism - Masterplanul investițiilor în turism și a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiții în turism. Valoarea totală a contractului fără TVA este de 773.275.76 lei.

Ce spune Adrian Bîlbă

Directorul Adrian Bîlbă chiar a declarat faptul că, nu demult, în Complexul Muzeal au fost câțiva topografi care au făcut măsurători pentru a putea demara lucrările. „Ne mutăm în casă nouă. Noul Acvariu va fi realizat în Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, mai exact, în dreapta intrării principale. Au venit topografi ai firmei care se va ocupa să facă niște studii. De licitație s-a ocupat Consiliul Județean, la fel ca și marile investiții din Complex” a declarat dr. Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Cine a câștigat licitația?

Licitația a fost adjudecată de firma administrată de omul de afaceri Ioan Cristian Samson, Green Business SRL. Sediul social al firmei înființate în 2011 este pe strada Dezrobirii, numărul 45, Sector 6, București.

În calitate de integrator de proiecte Green Business face parte dintr-un grup de firme ce furnizează servicii de proiectare, inginerie si executie de lucrări în domenii de activitate diverse și oferă servicii personalizate clienților cu scopul de a raspunde nevoilor de dezvoltare și implementare a proiectelor. Această firmă este cel mai mare dezvoltator de proiecte de transport cu autobuze electrice din România, parcul creat ridicându-se la 90 de autobuze electrice iar investițiile generate fiind de peste 60 de milioane euro.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce se intampla cu cladirea actualului acvariu ??? Se ofera lui busu ??? Sa faca vrajeala marii doi ???
4
1
Dupa parerea mea , singurul loc perfect pentru Acvariu este FALEZA DE LA CAZINO . Este un loc care atrage multi vizitatori .
3
1
ocupati-va si de o parcare decenta pentru complexul muzel al stiintelor naturii.
8
0
Da, suntem de acord cu construirea unui nou acvariu modern, mare si cu multe specii de pesti si crustacee.
11
0
Acum o sa avem loc si pentru 2-3 balene! :D
6
0
balba un hot ordinar care isi injura angajatii ca la usa cortului . o spune un fost angajat .
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108