REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CJC recomandă Asociației Elevilor din Constanța să înceteze cu protestele! VIDEO!

CJC recomandă Asociației Elevilor din Constanța să înceteze cu protestele! VIDEO!

Replica API 30 ianuarie 2019 | 18:28 549

Asociația Elevilor din Constanța a reluat protestele pe tema reducerii transportului județean cu 50%, iar în cadrul ședinței de miercuri, 30 ianuarie a.c., au avut loc dezbateri și contre pe acest subiect, în plus, înaintea începerii ședinței, în fața Prefecturii elevii din cadrul ONG-ului au scandat cu mesaje la adresa preșesintelui CJC, Horia Marius Țuțuianu. ”Țuțuianu să ne vadă, facem orele în stradă”, a fost mesajul elevilor la adresa conducerii CJC.

Echipați cu afișe și mesaje verbale elevii susțin că tot ceea ce a făcut Consiliul Județean a fost să prelungească inutil perioada de nerespectare a legii.

”În urma ineficienței grupului propus de președintele CJC Horia Țuțuianu, nu s-a respectat sub nicio formă, nicio promisiune și nimic din ce aceștia ne-au propus. Astăzi am inițiat un proces la Tribunalul Constanța, umează ca elevii să meargă mai departe cu toate demersurile, până când toți elevii din Constanța să beneficieze de 50% reducere la transportul județean și nu ne vom opri în a protesta până în momentul în care Consiliul va realiza cât le este elevilor de indispensabil și câtă nevoie au de acea reducere. Am încercat să purtăm discuții însă sigura variantă a rămas aceasta, de a protesta”, a spus Denisa Mocanu, reprezentant al Asociației Elevilor din Constanța.

De asemenea, discuțiile aprinse au continuat în sala de ședință, între Andrei Mihai Tănase, președintele AEC și Horia Țuțuianu președintele CJC.

”Dorim să se înceteze cu promisiuni deșarte și dorim să fie adoptat un proiect de hotărâre prin care elevii din județul Constanța să beneficieze de reducerile cu care sunt îndreptățiți. Până în momentul de față am primit argumente că acest proiect nu se poate adopta deși legea 1/2011 spune care sunt drepturile elevilor și că nu sunt nici bani, pe noi nu ne interesează ce înseamnă aplicarea, ce înseamnă finanțele, elevii au drept la o reducere de transport.”, a declarat Mihai Tănase.

Horia Țuțuianu a intervenit în timpul discursului acestuia, argumentând faptul că elevii nu pot cere ceva ilegal ba mai mult, se contrazic singuri, invitând-o la drept la replică pe Gabriela Bucovală, inspectorul general al ISJ Constanța, care a explicat că: ”Se decontează transportul în limita a 8 călătorii pe semestru sau 50 % dacă nu pot fi scolarizați în localitatea de domiciliu. 2328 este totalul navetiștilor. 600 de elevi nu beneficiază de decont deloc, iar dacă vorbim de elevii care se deplasează într-un UAT, vorbim atunci de un transport școlar.”

În urma acestor dezbateri, Horia Țuțuianu a declarat prin intermediul unui buletin de presă părerea la adresa protestului desfășurat în fața clădirii Prefecturii.

“Am fost întotdeauna deschis la dialog, chiar dacă nu am fost de acord cu metodele adoptate de reprezentanții acestui ONG. Indiferent de ce modalități adoptă pentru a impresiona opinia publică, eu NU pot și NU voi încălca legea. La prima întâlnire pe care am avut-o, Asociația Elevilor din Constanța a cerut subvenții pentru 5.000 - 7.000 de elevi. Ulterior s-au razgândit și au precizat că mai realist ar fi numărul de 30.000 de elevi. În primul rând, aștept din partea reprezentanților asociației un număr real de elevi pentru care solicită subvenție. În al doilea rând, așa cum le-am explicat în repetate rânduri, trebuie să respectăm pașii legali. Astfel, ținând cont de aspectele economice și juridice, după consumarea etapelor legale și în raport cu resursele financiare existente, vom fi în măsură să gândim o strategie în privința acordării acestor subvenții.”

În plus, reprezentanții departamentului juridic din cadrul Consiliului Județean Constanța le-au explicat elevilor motivele legale pentru care nu se poate acorda sprijin în formula solicitata de către ONG. Potrivit Legii nr. 328/2018 (act normativ intrat în vigoare la data de 31.12.2018) s-a menționat că, în temeiul acestei legi, Consiliile Județene pot acorda doar operatorilor de transport subvenții pentru transportul elevilor. La ședința grupului de lucru, ca și la întâlnirile anterioare la care s-a dezbătut același subiect, au fost prezentate detaliat procedurile legale care trebuie realizate anterior acordării oricărei subvenții, indiferent de categoria beneficiarilor pe care elevii trebuie să le urmeze.

Aceste proceduri implică parcurgerea următoarelor etape:

-Președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare de Utilități Publice va aproba, prin ordin, contractul-cadru de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport local sau județean de persoane până la sfârșitul lunii aprilie anul curent.

-După aprobarea contractului-cadru, Consiliul Județean Constanța va atribui contractul de delegare a gestiunii operatorilor de transport în conformitate cu prevederile legislației în vigoare privind achizițiile publice.

-Odată cu atribuirea contractului antemenționat, Consiliul Județean Constanța va aproba tarifele de călătorie pe care le practică operatorii. Așa cum s-a mai relevat și altă dată, aprobarea tarifelor este o etapă deosebit de importantă întrucât subvențiile se vor stabili prin raportare la tarifele aprobate de către consiliul județean.

În urma celor menționate mai sus, Consiliul Județean Constanța le recomandă reprezentanților din cadrul Asociației Elevilor din Constanța să renunțe la proteste și să aștepte rezolvarea pe cale legală.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La invatat, pentru ca aceasta Asociatie a format numai monstrii. Au si au avut numai reprezentanti mediocrii, care nu au facut altceva decat sa manance rahat!
3
0
Si la urgente eu ca si salariat plec acasa cu copilul si reteta pe care mi-o cumpar singur de la farmacie pentru a-mi trata copilul bolnav. Coloratii vin cu plozi garla si tot familionul in urgenta si apoi sunt cazati , spitalizati si tratati ba mai stau si moca la caldura pe bani publici si nemunciti. Asa si cu transportul copiilor pentru ca sunt niste copii, copiii nostri, tocmai ei nu au dreptul, ei care trebuie sa fie intretinti pe perioada scolii! E drept fraierilor de contribuabili? Din punctul de vedere ai imbuibatilor de la primarie, da. Ia uitativa sa vedeti ce salarii nesimtite au!
1
0
Daca au fost reproduse intocmai interventiile elevilor, si n-am niciun motiv sa pun la indoiala asta, imi dau seama de "ridicatul" lor nivel intelectual. Astia vor fi politicienii de maine. Invata de la varsta asta sa dea din gura, in ciuda vidului din capul lor... Viitor de aur tara noastra are...
2
1
au dreptate tinerii daca tiganii borati circula moca de ce copii si tinerii nu ar avea reducere la jumatate
7
0
Sugi pula lingaule. Bv lor. Asa se cer drepturi imbecilule. Stai in gura ma tii sub pat, unde ti e locul. Papagalule coco
5
4
invatati de la ei sa va cereti drepturile , nu sa mergeti la bucresti sa strigati muie psd ca sa aduceti alti hoti la putere!
6
1
Cand esti minor raspund parintii pentru faptele tale. Atunci cat de legala este aceasta asociatie? Copiii ar trebui sa si vada de scoala si parintii daca au nemultumiri sa ceara drepturi pentru copii.
4
12
Pisamas pe cjc-uu vostru de hoti si escroci urmasii lui NICUSOR PORCUSOR astia sunt copii seriosi le urez sa va scoata in suturi si sa va ia locul
14
3
Sa o fut pe ma-sa lu andrei tanase care face masaje erotice. Si pe retardatii astia care au lozinci. Eu beau si dansez cum vrea pl mea...ce treaba are ma-sa lu tanase cu dansul meu? Sa isi vada de masajele erotice si de curvasarelile de la flamanda ....
4
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108