REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Clădirea de lângă Lupoaică NU face cinste Zonei Peninsulare: proprietarii au vrut s-o consolideze, Primăria NU I-A LĂSAT!

Clădirea de lângă Lupoaică NU face cinste Zonei Peninsulare: proprietarii au vrut s-o consolideze, Primăria NU I-A LĂSAT!

Replica API 23 mai 2019 | 00:00 528

Nu de puţine ori, Zona Peninsulară a Constanţei a fost „curăţată” de romii fără casă care-şi găseau, frecvent, culcuş în clădirile vechi, abandonate, clădiri pe care le transformau, în scurt timp, în adevărate ghene de gunoi. Autorităţile dezinfectau zonele afectate, însă acestea reveneau, în scurt timp, la starea iniţială.

Una dintre clădirile în cauză este şi cea situată pe bulevardul Tomis colţ cu Vasile Alecsandri, care arată dezastruos. Cei care ajung în zonă, mai ales turiştii, căci locuitorii s-au obişnuit cu imaginea deloc desprinsă din file din istorie, îşi lungesc ochii şi se întreabă de ce, într-o zonă atât de frumoasă, cu clădiri emblematice, se regăsesc astfel de imagini. „Aşa ceva nu există la noi!”, a spus un turist din Sibiu, venit la Constanţa, împreună cu familia.

De câţiva ani încoace, zona peninsulară a renăscut! A fost reabilitată, s-au înmulţit terasele, putându-se spune că începe să arate precum alte centre vechi din ţară ce reprezintă principala atracţie a turiştilor. Cu toate acestea, pe lângă clădirile dărăpănate, care încă ameninţă că se prăbuşesc pe bucăţi, o altă problemă cu care se confruntă constănţenii este repezentată de persoanele de etnie romă care au ocupat în mod abuziv zona.

Şi, nu numai că o ocupă abuziv, însă au grijă să-şi lase puternic amprenta. Mirosurile ce provin de la bunătăţile preparate la terasele din zona pizzeriei Cin Cin sunt asezonate cu alte mirosuri deloc plăcute, ce provin de la gunoaiele aruncate în imobilul din imediata propiere a pizzeriei, dar şi cu miros de urină şi fecale. Un turist din Sibiu, venit în vizită la Constanţa, nu şi-a putut lua ochii preţ de câteva secunde la imaginea...mirifică.

„Aşa ceva nu există la noi!”, a spus el. „Mă gândesc, oare autorităţile de aici chiar nu văd situaţia aceasta. Am observat că primăria este la doi paşi. Nu se poate, într-o zonă atât de frumoasă, să existe aşa ceva!”, ne-a spus turistul. Vecinii relatează că, în continuare, ţiganii îşi fac veacul în clădire, la ultimul etaj. Unii pleacă, alţii vin....

Administraţia locală nu are ce să facă, în afară de a aplica amenzi pe bandă rulantă, deoarece clădirea este revendică, iar, în prezent, imobilul are proprietari. „Cunoaştem situaţia acestui imobil, nu avem ce să facem, clădirea este revendicată.

Proprietarul a tot fost amendat”, a spus Florin Gheorghe, directorul RAEDPP Constanţa. Proprietarii Vasile şi Anca Mihaela Nicoale au avut intenţia, în 2018, de a consolida clădirea, însă comisia de urbanism din cadrum primăriei nu le-a dat voie, în condiţiile impuse, respectiv cu regim de înălţime S+P+2E+M, întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primarul daca nu poate si nu stie cum se conduce un oras sa invete de la Cluj Timisoara Sibiu Brasov etc nu sa lase cladirile sa se darime ---Nu cred ca l-a amendat ptr ca proprietarul facea ceva ---Nu plateste se blocheaza contul
3
0
ce a facut ma zona peninsulara? a renascut? pe bune? sunteti chiori sau sub efect zombi?
6
0
Intotdeauna exista solutii. Europa e plina de exemple de maiestrie arhitecturala pe cladiri vechi supraetajate. Dar trebuie sa existe cu adevarat un architect-sef si un primar, ambii priceputi si de treaba. Sa respingi pe virgule din regulament e in stare orice idiot. Q E D.
6
1
Din cate am vazut eu trecand prin zona nu mai e nimic de reabilitat structura de rezistenta e afectata si din pacate trebuie daramata!
4
1
Am ajuns sa ma gandesc cu nostalgie la Mazare .. vorba aia mai bine cu hotii decat cu prostii si incompetentii ... a ajuns un oligofren ca Vanturache sa hotarasca soarta orasului nostru .. intr-o societate normala la capacitatea lui intelectuala locul lui era maxim sa plimbe niste dosare pe la institutii in rucksac ul Ala cu care o arde .. dar cu sprijinul lui Fagadau care acum e alba ca zapada .. ceca facut ca viceprimar nu se mai pune .. s-a uitat acum e bun ca a dat in primire niste lume .. nu mai e rau .. au ajuns sa blocheze tot orasul ..cu Dancila ca prim ministru si ei se incadreaza ..
3
5
Mazare a facut magarii si cand era sef la Telegraf-TV.Neptun si cand era independent si l-a votat lumea ca primar, ca apoi sa intre in PSD fortat ca altfel facea puscarie de atunci. Ce dracu, parca ati trait in alt oras pana acum.
11
0
cand radu mazare se lupta pt constanta si mamaia il ridicati in slavi , 80 la suta sustinere , acum de ce nu luptati sa-l scoateti , de ce isi bate sasul joc de el ? asta pentru ca Ponta nu a vrut unul mai destept si maI al dracului decat el in psd .
1
20
Turistul din Sibiu , amintit in subiect , care se mira , cum in Constanta , cladirile istorice miros a urina.....trebuie sa inteleaga , ca o data ce a trecut Carpatii spre Constanta , intra in alt sistem de gandire , din pacate .
13
1
Regimul in zona e P plus 1 plus M, Cladirea in cauza la fel. O consolideaza cu un etaj in plus, asta din proiectare, ca din executie probabil mai rasar vre-o 2, sa fie, daca tot se apuca de treaba.
4
1
cladire de patrimoniu trebuie reabilita nu construit peste ea ar trebuii sa nu mai dea autorizatii aiurea in cartiere, unde intre doua case se ridica cite un bloc de 4, 5,6 etaje cevade neimaginat in tarile civilizate
9
0
citeste si tu ca tot omu' si vezi ca nicaieri acel proprietar nu a cerut sa faca P plus 9, prea exagerezi pentru a justifica samavolnicia primarului FagaBOU. Pai de asta arata urat zona peninsulara, pentru ca multi proprietari nu sunt lasati sa consolideze si sa restaureze cladirile, li se pun piedici, sunt amendati abuziv ca sa se sature si sa vanda cladirea respectiva mafiei imobiliare PSD, exact ca-n Timisoara, acolo tot centrul istoric e acaparat de tigani, tiganii cu metodele lor de intimidare au facut in asa fel sa puna mana pe cladirile istorice ale orasului.Asa vreti sa faceti si aici?
10
3
Mofturi, Constanta e eu kacat de oras.Cum i-a spus un cetatean lu Fagabou ieri: Ai transformat Constanta intr-un Vaslui cu garla , stirea e in Adevarul.
16
2
este o adunatura de dobitoci si curve!!!
15
2
Mama voastra de nesimtiti ! Ati confiscat orasul asta.Numai la bani va este capul.Zictir Fagadau !
17
1
Unde este vina autoritatilor?Ca nu ia lasat pe proprietari sa construiasca bloc??Legea spune clar:cladirile vechi trebuiesc restaurate, sunt considerate monumente culturale.Dar hai sa dam in PRIMARIE , ca nu lasa pe unii si altii sa construiasca blocuri....
9
13
daca ma intorc , pe multi am sa popesc eu
4
14
Probabil este o cladire de patrimoniu care trebuie reabilitata si conservata, nicidecum demolata pentru a se construi altceva. O capcana legislativa.
15
2
Unde-i vina autaritatilor? sau a primarului? O cazatura de cladire sa aiba 4 nivele dupa renovare? In caea zona?
11
11
RUSINEA CONSTANTEI ESTI!
22
4
E dovada clara ca fagadau ,un pielea pulii, nu vrea sa faca Constanta mai frumoasa ca beidaudul !!! Muie fagadau cu toate putorile si spagagii din primarie !!! Cu cacat !!!
27
4
Ce "dovada" vezi tu, coane? Ca eu citesc cu toti ochii si cu mintea: aia, de fapt, nu au cerut autorizatie pentru "consolidare", ci au cerut o autorizatie de constructie de peste doua etaje plus mezanin. Cu alte cuvinte, au vrut sa toarne un P plus 9, ca toti machedonii. Zona nu permite. Este ATAT de simplu!
29
9
deci uite dovada neimplicarii primarului, de asta arata zona peninsulara ca dupa razboi.Primarul are alte preocupari decat sa se ingrijeasca de cum arata zona istorica a orasului, primarul se ocupa mai mult cu ciuntirea spatiilor verzi, si cum sa dea mai multe terenuri la machidonii lui.
26
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272