REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Clădirea emblemă din centrul Constanţei DISPARE de pe hartă. Afaceristul Viorel Done o dărâmă!

Clădirea emblemă din centrul Constanţei DISPARE de pe hartă. Afaceristul Viorel Done o dărâmă!

Replica API 18 aprilie 2019 | 00:29 4031

Se rup filele de istorie!

Se rup filele de istorie!

Clădire cu însemnătate istorică, propusă spre demolare. Imobilul emblematic care a adăpostit sediul Alianței Franceze a ajuns o ruină şi nu de ieri de azi, ci de mai multă vreme. Iar acum i s-a decis soarta. Excluzându-se din start varianta unei consolidări, s-a propus demolarea acesteia. Cine a luat această decizie? Cunoscut afacerist Viorel Done, proprietarul acesteia. În locul imobilului, cel mai probabil se va ridica un hotel.

Nu mai are nici geamuri, uşi, ca să nu mai vorbim de podele sau instalaţii.Totul a dispărut, an de an se degrada mai mult. Ei bine, în viitorul foarte apropiat, ceea ce a mai rămas din clădirea care a adăpostit sediul Alianței Franceze va dispărea de pe harta Constanţei. Afaceristul Viorel Done o va demola şi îşi va ridica un hotel.

Clădirea construită de Anghel Saligny a fost, până-n 2005, sediul Alianţa Franceză, dar şi al unei grădiniţe. În 2006, imobilul a fost retrocedat proprietarilor Maria Constanţa Panaitide şi Felicia Stoenescu, care l-au scos la vânzare, iar Alianţa Franceză şi grădiniţa au fost nevoite să-şi mute sediile. Ulterior, clădirea a fost cumpărată de afaceristul Viorel Done, iar astăzi acesta intenţionează, potrivit unor surse, să investească într-un hotel cu multe etaje. Done a solicitat, prin Complex Astoria SRL, de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism pentru desfiinţarea imobilului situat pe bulevardul Ferdinand nr 78. Certificatul a fost emis miercuri, 17 aprilie a.c., şi are valabilitate doi ani. Afaceristul nu a putut fi contactat pentru mai multe informaţii.

Viorel Done a mai ajuns în atenţia opiniei publice şi în trecut, după ce a fost cercetat în mai multe dosare penale. Acesta deţine şi hotelul Astoria din Mamaia.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hahahah in fiecare an intra in reparatii capitale dar tot ieftina si naspeta este. Banii nu cumpara si clasa din nefericire pentru ea hahahaha
0
0
Marica la ce picioare scurte are cred si eu ca a parasit-o Done si e si cam batrana, atrage cu banii dar nici nu are cat vrea sa arate ...oricum Marica pare cam nefericita nu va mai luati de ea
3
0
Daca Done are un venit de 50 de lei pe luna, inseamna ca Marika are un venit de 0,5 lei pe luna, daca intelegi nuanta vierme Alex?!
4
1
Din pacate am ajuns sa l cunosc, este un imputit de om, o saracie care are venit de 50 de lei pe luna. Noroc cu Marika ca ii este si ei mila de viermele asta ca altfel era vai de capul lui. A ajuns sa manance la impinge tava si stea cu gura deschisa la o prajitura.
2
2
de la zaim pentru done: Parazitii - De ziua ta, cauta pe youtube
4
2
done viorel este un sobolan!
7
7
Unde nu-i cap, e vai de p.la lui Done!
1
5
Rusine pentru ca stergem o parte di istorie zi pe zi ce trecem in viata asta! Pacat!
2
2
Partica zaim marian sa iti dau muie cu ceasul pana cade steagu
7
0
De la "gura "nevesti-sii se trage ! A facut "gat" la Fagadau .
4
0
Asta e Constanta, cocalari si tiganie
4
3
trebuie oprit cu orice pret aceasta crima, cum sa darami o asa cladire frumoasa si sa construiesti un hotel?
5
3
Albit banii. Dai 2 mil.ca sa darami o cladire. Inghititi galusca
4
4
buzunarul primarului e plin acum asa e Dom primar?
5
1
Mai ni fiti rai poate face o biserica !---
6
2
Pe trendul PSD de acum, cand au ajuns toti HOTII sa faca legi ca sa scape de puscarie si sa faca ce vor fara ca justutia sa-i mai intrebe ceva, normal ca si capusa de Done face ce vrea muskiul lui!
14
1
de pe harta poate disparea o forma de relief, asezare sau oras. de cand sunt casele reprezenate pe harti!? intreb pentru un prieten.
2
6
Foarte tare! Cum reusesc unii sa obtina autorizatii de demolare a unor cladiri care trebuia sa fie emblematice pt un oras, cand unii nu resesc sa obtina o autorizatie de refacere a unei fatade,defapt nu li se da ca etc etc etc! Traiasca angajarii primariei
22
0
De ce autoritatile nu i intreaba pe acesti milionari de unde au banii?
25
7
Cine credeti ca comenteaza niste fomisti care nu au un leu in buzunar si judeca lumea Hoooo
13
26
Poponarul pedofil si sifon F.Munteanu sluga lui Done in face reclama la postul ala de kk
16
1
SEFA la directia de cultura este Magdalena Tita pusa de ministrul culturi in 2012 Hasoti din Constanta, vicepresedinte PNL. Cum pnl ul e mana in mana cu PSD ul, Presedintele PSD Tutuianu a lasat o in functie, desi s au distrus o gramada de monumente in orasul asta cu avizul ei
28
0
Din nou legea e aiurea adica un particular cumpara o cladire si e obligat sa o conserve,pai el a vrut dar nu s-a putut si gaseste 1000 de motive.Daca statul ar fi vrut sa pastreze cladirile de patrimoniu nu le vindea.
18
5
liniste . acum noi suntem la butoane ! este f corecta atribuirea locului. avem noroc de investitori inimosi . in campanie !
7
7
Done Viorel tu ai omorat fetele de la Beirut?
11
11
Done are un chiosc unde vinde tigari si bautura, si din vanzarea lor a strans bani ca sa cumpere o cladire istorica, sa o demoleze si sa construiasca hotel, asa-i ? Misto !
37
1
AU SCRIS TOTII FRUSTATI INVIDIOSI SI SARACILE DIN ORAS CARE NU AU REUSIT IN VIATA NIMIC DOAR BARFA A RAMAS DA CAPUL VOSTRU. SA VA AJUTE DUMNRZEU IN CONTINUARE SA RAMANETI FRAIERI SI CU GRIJA ALTUIA .
11
39
Pana azi nu am stiut ca e valoroasa. Ar trebui sa mai demolam si alte cladiri, ca sa stim ca sunt valoroase. Campaniile in presa tb sustinute cand se observa degradarea. Cladirea asta se degrada vazand cu ochii. Se vedeau si tiganii care intrau si luau tocurile de la usi si la 6 metri se afla politia. M.P. ai sustinut o campanie si nu stim noi? Atunci ce te lamentezi asa? Scrie calm acum. Te puteai lamenta pe parcursul a zece ani. Ai avut timp destul pt lamentari.
13
8
Ha Ha ! Un bishnitar care a vandut zeci de ani tigari de contrabanda pe Bdul Tomis vis-a -vis de securistul sifon de la Radio Doina FLORIN MUNTEANU pisha-mas pe muia lui de chior care construieste hotel.la TABARA NAVODARI cu shpagi !
40
4
cum adica l-a facut la avere, cand toate cladirile de pe tomis inclusiv dovi si hotel astoria erau ale tatalui ei, vrei sa zici ca done a facut-o de avere nu invers
14
4
Sa ma pupati in cur ma fraierilor! Invidiosi care nu ati ajuns la pizda mea! Done a facut ce a vrut si face in continuare! Si treaba ne merge minunat la amandoi! Bravo noua
9
35
Da chiar nu se poate mobliza nimeni... Cladirile lui Saligny le gasesti asa la orice colt de strada. Atunci hai sa daram si podul sa stim o treaba. Un oras de interlopi.
50
4
Done, mai tii minte cand erai la parnaie la valu si plageai in colt la telefon dupa nevastata ? Erai ca o fetita milionarule de carton si te imbracai cu haine ieftine te epilai ca o pizda de aia la pasarica , te-a parasit nevasta-ta , la caeila numai stai ti-a facut saritura de apartament bravo pizda ei
29
3
De-aia nu mai ploua! Pe meltenii si tiganii votanti de FAGADAU si PSD ii doare undeva. Pe putorile care stau in casa in ziua votului - stiu si un cretin care se ducea la gratar, pentru ca toti sunt la fel - ii doare fix la fel. Frumoasa Constanta din anii 70 se chinuie sa redevina satul de melteni colorati care era si va si reusi, incet incet. Si pentru o idiotenie de mai jos, DA, PRIMARUL ARE LEGATURA. Pentru ca daca vrea si e capabil, poate face enorm de multe. Nu e cazul impotentului nostrum. Om marunt si la fizic, si la personalitate. Sa va traiasca!
40
2
Acesta este rezultatul coruptiei in Romania si mai ales in Constanta sub guvernarea PSD Mazare sa ajunga un patrimoniu al statului in propietatea machidonului contrabandist Done !
41
2
ce treaba au machidonii cu DONE VIOREL, care este un moldovean contrabandist si camatar...sau iti place sa mananci cacat de mache la orice articol ??
22
10
Distruge Constanta!
36
3
Ce legatura are primarul cu proprietatea lui Done? Comunistule, vezi ca suntem in 2019, nu in 1989.
13
38
oferta ta de vanzare este un defetism ordinar pt a justifica demolarea cladirii, iar pretul de 2 milioane de euro e si mai descurajator.Orice popor are elemente si caracteristici ce-l diferentiaza de altele, eliminati toate caracteristicile astea si asimilati-va in uniformizarea asta a globalizarii, si atunci cand va prezentati ca romani cu ce iesiti pe dinainte? cu ce elemente si cu ce caracteristici?
24
8
E de vanzare de 12 ani cu suma de 2 mil euro,cu atat e si cumparata,cine vrea sa il cumpere
11
14
Cum a dat sefa de la directia de cultura aviz sa daramane cladire de patrimoniu???
48
4
tot "competentul" nostru primar aflat in campanie
39
4
Cine l a pus sa cumpere ???? Mare afacerist. Sa refaca cladirea si astfel sa i dea valoare. Aici un alt idiot este Vanturache, care ii permite sa faca hotel. Il reconditiona si l transforma in cladire de afaceri, dar unde minte nu i...
38
2
il pupa in cur pe dragnea si psd-ul
25
3
Ba dar toti se gasesc sa comenteze, ia cumparati ma voi o cladire ca asta si bagati milioane sa o reconditionati
11
41
Constanta, un oras de tot rahatul cu un viitor foarte cacaniu.Distrugeti si demolati tot ce a fost frumos in orasul asta.Ordinul arhitectilor grohaie ceva?
52
1
Nenorociti oameni.Nenorocita clica politica.
54
4
este nefericitul care permite distrugerea orasului si a cladirilor emblematice? Daca stiti de ce lasati sa se intample asta? Votati si pe urma rabdati orice? Voi de proteste n-ati auzit?
35
2
Done este criminal!. A comandat omorarea lui Itoafa in toamna anului 1998.
29
9
Nu spuneti glume? Cladirea a fost a Regalitatii ,deci a Statului Roman ,, a poporului roman . Done face parte din Familia Regala a Romaniei si nu stim ?
55
5
Niste cretini. De ce ati aprobat demolarea? Fagadau, sa-ti fie rusine. Va bateti joc de orasul asta.
61
5
Daca nu e clasata ca monument, o vor distruge. Demarata procedura de clasare ca monument istoric si poate fi salvata. Cladirea aceasta chiar ar merita putina implicare. E ultima sansa pana cand fagaduitorul nu va da drumul la demolare.
52
3
plaga mai mare ca machedonimea nu exista.
52
8
Cine ia dat-o, cine ia aprobat demolarea daca e de patrimoniu, si cine trebuie sesizat de vreo infractiune daca e infractiune? Daca totul e legal nu ne ramane decat sa bocim si asa sa-l ajute Dumnezeu. Sau sa-l pedepseasca.
39
6
O mostenit-o de la maicasa deporta. Rusine ca ne - am batut joc de patrimoniu
39
4
Cine sa dat viorel popescu este o mare curva si fosta dama de companie in japonia; totii o fut si o lasa.
23
2
esti cumva Fagadau..... ...chiar daca e a lui nu poate sa faca ce vrea,o fi anarhie in Romania,dar nici chiar asa Tot ce este patrimoniu tb conservat,altfel Romania dispare..
38
3
De cand este done "afacerist"? Eu il stiu camatar si contrabandist. Dar la cum merge tara, nu nma mira!
57
2
dar de ce Ministerul Culturii si Cultelor nu se auto sesizeaza sau nu este sesizat de vreun CETATEAN INTERESAT de soarta urbei? o fi dobandit el lega cladirea si o avea acte-n regula dar are voie sa distruga o cladire de patrimoniu?nu cred ca e doar treaba lui ce face cu ea. Atunci hai sa se darame si Cazinoul ca asa sta sa cada, si sa zicem treaba lu' Fagadau ce face cu Cazinoul, pe noi ce sa ne mai preocupe
64
3
RUSINE !!!!!
43
4
Nevasta-sa il darama! Ea trage sforile peste tot! O nesimtita si atat
41
5
dupa asta nu mai plangeti? ca dupa notre dame va rupeati camasa.. lasati tot felul de afaceristi sa distruga istoria orasului.. fagadau sper sa priumesti cu executare si sa executi, nu sa apuci sa fugi in madagascar
69
4
Daca a dobandit-o legal, cu toate actele in regula, este treaba lui ce face cu ea, corect?
24
63

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614