REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Clanul Lalai mai face o victimă: o bătrână de 75 de ani, reţinută pentru contrabandă cu ţigări

Clanul Lalai mai face o victimă: o bătrână de 75 de ani, reţinută pentru contrabandă cu ţigări

Replica API 15 iunie 2012 | 00:00 157

Descinderi la Arsa şi Mangalia

Descinderi la Arsa şi Mangalia

Acţiune în forţă a poliţiştilor, în sudul litoralului, vizând mai multe persoane suspectate de contrabandă, într-o acţiune de prevenire a combaterii contrabandei cu ţigări. Încă de la primele ore ale dimineţii, Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, poliţiştii secţiei 3 Rurală, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia, jandarmii şi luptătorii DIAS, au desfăşurat 3 percheziţii, una în localitatea Arsa, comuna Albeşti, la Niculina Drăgan, de 75 de ani, şi încă două în municipiul Mangalia.

Cu această ocazie, la domiciliul Niculinei Drăgan a fost găsită cantitatea de 54.580 ţigarete fără timbru fiscal românesc, de provenienţă Bulgaria şi Ucraina, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative. Multe cartoane de ţigări au fost găsite într-un frigider. Deşi femeia spune că ea nu are nici o treabă cu contrabanda de ţigări, ea fiind doar proprietarul imobilului, oamenii legii au deschis dosar de cercetare penală pe numele ei, conducând-o la sediul Poliţiei pentru audieri, iar ulterior au reţinut-o.

Clanul Lalai a dat-o în "texte": cică avea ţigări pentru consum propriu!

Totodată, oamenii legii au extins cercetările şi în cazul fiului femeii, Ilie Drăgan, şi a nepotului acesteia, angajat al ISU Dobrogea. Localnicii spun că nepotul femeii, care este angajat ca pompier, s-ar fi ocupat de transportul baxurilor cu ţigări cu maşina personală. La celelalte 2 locaţii unde s-au făcut percheziţii, a fost identificată cantitatea de 8.600 ţigarete diverse mărci, fără timbru fiscal românesc. Ultimele două persoane la care s-au făcut percheziţii, membri ai clanului Lalai, a fost luată măsura sancţionatorie conform Legii 12/1990 R dispunându-se totodată confiscarea cantităţilor de ţigări fără timbru fiscal românesc identificate. Facem precizarea că peste membrii clanului Lalai, condusă de Ismail Iaşar, s-a descins chiar de la ora 5 dimineaţa. Membrii clanului erau de mai multă vreme în vizorul oamenilor legii, care spun că respectivii aveau legături cu anumite persoane care aduceau ţigaretele din Bulgaria şi le vindeau apoi pe piaţa neagră. După acţiunea oamenilor legii, membrii ai clanului Lalai s-au simţit "datori" să comenteze că au fost bruscaţi, dar nu au negat că aveau ţigări, însă au spus că erau pentru consum propriu! Ca o concluzie a acţiunii de ieri, mai multe persoane au fost duse la poliţie pentru audieri, iar femeia din Arsa, de 75 de ani, împreună cu fiul ei, au fost reţinuţi 24 de ore.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108