REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Claudiu Palaz: "Construcţia unui nou CET nu este o soluţie. Soluţia este mărirea acelui ajutor pentru căldură"

Claudiu Palaz: "Construcţia unui nou CET nu este o soluţie. Soluţia este mărirea acelui ajutor pentru căldură"

Replica API 29 mai 2012 | 00:00 138

Candidatul UNPR la Primăria Constanţa,

Candidatul UNPR la Primăria Constanţa,

Candidatul UNPR la Primăria Constanţa, fostul prefect Claudiu Iorga Palaz, are reproşuri la adresa presei, la adresa contracandidaţilor, iar pe de altă parte susţine că este singura alternativă la actuala administraţie publică locală. Are soluţii, spune el, în timp ce alţii fac doar promisiuni fără acoperire.

Reporter: Domnule Palaz, auzim că aveţi o nemulţumire legată de relaţia cu presa. Despre ce este vorba? Este campanie electorală, ce alte aşteptări aveaţi?

Claudiu Iorga Palaz: Nu este vorba că sunt nemulţumit de relaţia cu presa, departe de mine gândul acesta, dar cred că presa ar fi foarte bine dacă ar prezenta candidaţii aşa cum sunt ei. Faptul că luăm un candidat şi îl ambalăm foarte frumos, pentru că respectivul candidat are o relaţie bună cu o parte a media, conduce la un deserviciu pe care îl facem constănţenilor. Eu cred că alegătorul ar trebui să îl cunoască pe candidat aşa cum este.

Rep.: Cum adică? Şi pe dumneavoastră vă prezentăm cu acţiuni, cu declaraţii pe care le faceţi.

C.I.P.: Poate pe mine mă prezentaţi cu acţiuni, aşa cum sunt, dar pe ceilalţi candidaţi îi prezentaţi - nu dumneavoastră neapărat - ambalaţi şi spuneţi: ia uite ce băieţi buni sunt ei.

Rep.: Fiţi mai exact. La cine şi la ce vă referiţi? Până acum, au fost prezentate programul electoral al lui Chiru, propunerile primarului Mazăre...

C.I.P.: Trustul de presă al primarului îl ia şi îl prezintă pe acesta cât de frumos este el, cât de deştept este el şi cât bine face el societăţii constănţene, dar nu spune cum s-a dus în acea grădiniţă, când i-a spus unei fetiţe de 5 ani: "Voi nu vă încălecaţi?", iar fetiţa i-a dat un răspuns pe măsură: "Noi suntem copii educaţi"; la care acesta, continuă în prostia lui şi spune: "Lasă că o să vă încălecaţi când o să vă faceţi mai mari". Vi se pare normal ca un primar în funcţie al unui oraş, şi chiar dacă nu era oraş, să jignească în halul acesta nişte copilaşi de grădiniţă? În halul ăsta a ajuns degradarea morală în Constanţa încât noi, constănţenii, să acceptăm ca un asemenea om să fie în fruntea urbei, să ne jigneasc ă copiii? Ce exemplu dăm copiilor noştri, dacă Mazăre vine şi spune unui copil de 5 ani: "Voi nu vă încălecaţi?".Ete aşa de obsedat Mazăre, este impotent intelectual încât nu-şi găseşte cuvinte să se adreseze acestor copii de grădiniţă?

Rep.: Aşadar, aveţi un reproş pe care i-l faceţi primarului Mazăre, nu presei.

C.I.P.: Nu, presa trebuia să ne spună în această campanie: acesta este Mazăre, gol-goluţ. Acesta este adevărul, nu este candidatul care pozează cu ajutoare pentru cei în vârstă, prin faptul că încearcă să facă această protecţie socială. Nu, ăsta e Mazăre: îi place să fie în halul acesta. Acesta este termenul: în halul acesta. La aşa ceva mă aşteptam din partea presei.

Rep.: Păi, poate ar fi cazul să vă apucaţi de presă. Şi, mai departe, în cazul altui candidat ce aveţi de reproşat?

C.I.P.: Celălalt candidat, şi mă refer la Chiru, nu mi se pare normal să i se laude progrămelul electoral cu care a ieşit în public, şi anume integrarea Constanţei la candidatura pentru capitală cultural-europeană, în condiţiile în care depinde acest lucru de un terţ. Presa ar trebui să prezinte: acesta este programul, dacă nu reuşeşte, nu există altă alternativă, nu are alt program. Vindem pielea ursului din pădure, cam acesta este programul electoral. Cred eu că dumneavoastră, presa, ar fi trebuit să prezentaţi candidaţii şi programele lor până la modul de realizare al acestora şi ce se întâmplă după.

Rep.: Bun, atunci spuneţi-ne care este oferta dumneavoastră, ce credeţi că puteţi realiza 100%.

C.I.P.: Programul meu electoral Deschide Constanţa, cel prezentat presei, este bazat pe probleme realiste. Eu degeaba încerc acum să îl prezint frumos...

Rep.: Prezentaţi-l pe scurt. Dumneavoastră sunteţi cel care ne-aţi "certat" că nu vă prezentăm.

C.I.P.: Nu, eu nu vreau să mă prezentaţi ambalat cu fundiţă, ci să mă prezentaţi aşa cum sunt. Din cele 10 puncte din programul meu, aşa cum sunt ele prezentate succint în pliante, unul se referă la micşorarea gigacaloriei - am arătat cum se poate face acest lucru. În paralel, contracandidaţii mei au venit cu soluţii fanteziste, gen construcţia unui nou CET. Cum să facem un nou CET ca să micşorăm gigacaloria? Cum să angajăm noi cheltuieli, şi ce să înţelegem: în toată această perioadă, până la construcţia noului CET, preţul gigacaloriei rămâne la fel, cel mai mare pe ţară?

Rep.: Eu am înţeles că vechiul CET va fi preluat şi va exista o investiţie privată...

C.I.P.: Adică, să păţim ca la Mangalia?! Soluţia mea este mărirea acelui ajutor pentru căldură, printr-o hotărâre de consiliu, ceea ce este pertinent şi se poate face imediat, iar pentru eficientizare, să se reabiliteze reţeaua termică a RADET-ului şi totodată să fie realizată anveloparea blocurilor, pentru a fi scăzut acest aport al ajutorului. Dar, să te apuci să faci un nou CET, să te apuci să spui că desfiinţezi RADET-ul şi descentralizezi către un privat, nu mi se pare pertinent. Utilităţile publice, mă refer la cele principale, trebuie să rămână în mâna autorităţii locale. În caz contrar, s-ar ajunge la o situaţie de genul Mangaliei. De aceea nu agreez propunerile prezentate populaţiei, dar nu sunt disecate aşa încât constănţeanul să înţeleagă ce reprezintă.

Ascultă interviul INTEGRAL: secţunea VIDEO

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108