REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CLINICILE şi SALOANELE de înfrumuseţare PLÂNG după clienţi

CLINICILE şi SALOANELE de înfrumuseţare PLÂNG după clienţi

Replica API 25 noiembrie 2020 | 18:47 5029

Femeile au avut de suferit în primăvară când s-au închis saloanele de cosmetică, coafor şi întreţinere corporală. Clinicile de estetică, acupunctură, masaj, silicoane şi injecţii cu acid hialuronic au luat măsuri de igienă astfel încât, acum, la a doua carantinare, să nu-şi piardă clientele. Mai mult decât atât, au venit cu oferte la jumătate de preţ la tot felul de tratamente. Orice pentru a nu-şi falimenta afacerea. Pe de altă parte, femeile fidele acestor clinici şi cabinete spun că ce rost mai are să se îngrijească, dacă tot nu le vede nimeni. Acesta e motivul pentru care produsele de machiaj nu mai sunt la mare căutare, în special rujurile şi fondul de ten. ”Pentru ce să mă dau cu ruj pe sub mască?” se întreabă Petronela.

Femeile nu mai vor să se îngrijească?

Deşi clinicile şi saloanele vin cu oferte atrăgătoare, iar clienţii se îmbulzesc la ele, particularitatea cea mai ciudată pe care a scos-o la iveală pandemia este că nu se mai prezintă la programări.

“Una dintre cele mai dificile provocări cu care ne-am confruntat în clinica noastră în ultima vreme a fost... lipsa de seriozitate a pacienţilor! Fie nu au anunțat deloc, fie au făcut-o în ultima clipă astfel încât nu am putut reprograma pe altcineva. Persoane care ne-au contactat online, care au insistat pentru o programare rapidă și pentru care ne-am modificat programul, au renunțat la programare în ultimul moment.

După perioada de Stare de Urgență, când cabinetul a fost închis, ne-am întors cu foarte multe reguli noi! Reguli de igienă, de distanțare socială etc, care au impus diminuarea numărului de pacienți care pot fi asistați în același timp în clinică! Totul trebuie gândit la secundă astfel încât dumneavoastră, pacienții, să nu așteptați prea mult, să nu vă întâlniți cu prea multe persoane, să nu fiți expuși vreunui risc și să primiți tratamentul corespunzător. Atunci când cineva vine la altă oră decât cea programată, avem o problemă - înseamnă fie că va trebui să aștepte afară, în frig și ploaie, fie că va fi refuzat și reprogramat - REGULILE referitoare la numărul de persoane care pot intra în același timp NU POT FI ÎNCĂLCATE.

Atunci când o persoană programată la o anumită oră nu vine, și nici nu ne anunță, înseamnă că unul dintre puținele locuri disponibile la ora respectivă rămâne neocupat!”, spune un doctor de la o clinică de acupunctură.

Nu mai vrea nimeni să se tuneze

Ba da, dar nu pe timp de pandemie şi, oricum, multă lume nu are bani de îmbunătăţiri prea mari. “Dar ce, sunt vedetă?” explodează Larisa, o femeie care e nevoită să muncească de-acasă. “Nu zice nimeni să nu te duci la un epilat, la un masaj facial, dar să mă tunez? Când oi avea eu banii Loredanei, poate… Şi nici atunci. Nu vezi ce-au făcut din ea? Ce fată frumoasă a fost şi ce păpuşă bătrână au scos din ea. Doamne fereşte!”

“Dragă, cu toate tunările lor cu tot, toate sunt trecute prin ciur şi dârlog. Nici ăla care le dă bani n-are prea multă minte”, completează soţul Larisei.

“Să mă tunez ? Pentru ce?”, întreabă Mariana. Până trece pandemia, mă tund singură, îmi fac unghiile singură. Nu aşa bine ca un profesionist, dar decât să umblu prin spitale cu Covid, mai bine urâtă, dar sănătoasă.”

Promisiuni 100%, reduceri 50%

Mergem mai departe şi dăm peste clinici de remodelări corporale, cu reduceri de 50%. Promisiunile sunt 100% şi fac dovada pe trupul tău că tinereţea fără bătrâneţe există. Numai la ele vei obţine forma corpului mult dorit şi în cinci paşi tenul visat, cu tehnologii de ultimul răcnet. Dar degeaba, cabinetele de frumuseţe sunt goale, iar dacă vrei un coafat, trebuie să suni înainte să vezi dacă vine coafeza la muncă. Nu mai e ca înainte când sunai să prinzi loc.

“Da, e trist ce se întâmplă”, spune Leila, coafeză la un salon din Medgidia. Cam greu să menţii distanţa de 2 m faţă de un client pe care trebuie să-l tund, sau de o doamnă pe care trebuie s-o coafez. Nunţi nu mai sunt, petreceri nu mai sunt, aşa că, ce să facem, aşteptăm să treacă pandemia. Dacă înainte aveam 15 cliente pe zi, acum abia dacă deschide uşa salonului o clientă. E greu. Sunt în stare s-o coafez şi gratuit, dacă-mi aduce alte cinci cliente după aceea. Dacă nu, mă gândesc serios să renunţ la salonul meu.”

Z.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La sosea cu ele daca nu au rabdare la sugus
3
3
DAI DE SUS K PROSTUI DUS!!! ptr.,,lovitura grea": FEMEILE MULT KUR AR VREA dak parte AR AVEA ELE CAPRA MULT AR STA!!!
0
2
La salonul Eximia nu prea se poarta masca
4
2
LAS CA VINE IOO SA IMI UNFLATI BUZILE
4
2
La cat ,, bune profesioniste " sunt nu ma mira faptul ca au ramas fara clienti.In toata Constanta nu gasesti o cosmeticiana buna.
3
1
mU mU LAND
3
2
Bun nu mai aveti ce scrie???,
0
4
Stai linistit, treaba merge bine cu nevestele de marinari. Eu am grija de una, sotie de sef mecanic, e super amanta. Ma ia cu masina ei, mergem acasa la ea, eu intins pe bancheta din spate sa nu vada vecinii, baga masina in garajul vilei si apoi o facem in toate felurile. Mai nasol e ca urmeaza sa vina acasa prostu si ne strica treaba.
6
7
treceti pe masaje erotice ..acolo e banul
8
2
pt nevestele de marinari. De la gradinite si scoli, mergeau la cafele, apoi la saloane, apoi la amanti pe pl. Acum nici scolile nu s deschise, nici cafenelele, nici saloanele. Fratelli la fel inchis, raiul amantlacurilor.
8
8
Covid-ul a maturat tot ce era de prisos. Sa ne mai potolim, ca prea o luasem razna.
20
3
nu mai cheltuiti bani panaramelor.cel mult veverita s.o mai tundeti!
20
4
Patronala e smechera. Vai de capul lor de ieftinaturi. Au uitat zicala ca robinetul nu curge incontinuu!
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108