REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CNADNR se sparge. Devine CNIR

CNADNR se sparge. Devine CNIR

Replica API 12 august 2016 | 00:00 351

Reorganizări promițătoare

Reorganizări promițătoare

Compania Naţională de Autostrăzi va fi reorganizată. Va apărea Compania Naţională de Investiţii Rutiere, care se va ocupa de construcţia de drumuri şi autostrăzi. "C.N.I.R. va avea drept obiect principal de activitate “proiectarea, construirea, reabilitarea, modernizarea, repararea pe perioadele de garanţie tehnică a autostrăzilor până la data predării către C.N.A.I.R (fosta CNADNR-n.red), drumurilor expres, drumurilor naţionale, variantelor ocolitoare precum şi a altor elemente de infrastructură rutieră care fac parte din structura rutieră menţionată astfel cum acestea sunt aprobate prin documentele strategice la nivel naţional sau fac obiectul unor decizii ale autorităţilor publice naţionale în domeniul transporturilor”, după cum se arată în proiectul de act normativ care prevede reorganizarea CNADNR.

CNADNR îşi va schimba numele Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.). Practic CNIR se va ocupa de construcţia şi reparararea drumurilor iar CNAIR doar de întreţinerea reţelei existente. CNIR va prelua marile proiecte de care se ocupă acum CNADNR, dar care încă nu au fost demarate. Membrii Consiliului de Supraveghere sunt numiţi, revocaţi din funcţie şi suspendaţi prin ordin al ministrului transporturilor şi beneficiază de o singură indemnizaţie de şedinţă, lunar în procent de 15% din remuneraţia brută a directorului general C.N.I.R.

Conducerea executivă a C.N.I.R. este asigurată de un Consiliu Director format din directorul general, directorii generali adjuncţi şi directorii executivi, iar Consiliul de Administraţie este format din nouă membri, care vor avea mandate de patru ani. Capitalul social iniţial al noii C.N.I.R. este în valoare de 50.000.000 lei, şi este subscris şi integral vărsat în numerar de statul român în calitate de acţionar unic. Un procent de maxim 15% din valoarea acţiunilor deţinute de stat poate fi tranzacţionat la bursă sau poate fi vândut în mod direct către Instituţiile Financiare Internaţionale cu aprobarea Adunării Generale a Acţionarilor.

Mai mult, statul poate decide să vândă compania cu totul. “C.N.I.R. se poate privatiza, în condiţiile legii statul având opţiunea de a păstra pachetul majoritar de acţiuni sau acţiunea nominativă de control. Aprobarea privatizării se dispune prin act normativ”, se arată în proiectul de act normativ, scrie economica.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108