REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CNI POMPEAZĂ bani în mai multe LUCRĂRI din judeţul CONSTANŢA

CNI POMPEAZĂ bani în mai multe LUCRĂRI din judeţul CONSTANŢA

Replica API 21 martie 2021 | 00:00 4074

În judeţul Constanţa au loc tot felul de lucrări, în ultima vreme. Printre acestea se numără şi cele în care Compania Naţională de Investiţii pompează bani. În prezent, mai multe proiecte se află în derulare în localităţile constănţene, dar şi în municipiu. Concret, vorbim despre lucrările de restaurare a Cazinoului, de construirea Sălii Polivalente, de construirea unui nou cămin studenţesc, dar şi de reabilitarea şi modernizarea mai multor centre culturale şi săli de sport de pe raza judeţului.

Compania Națională de Investiții (CNI) este o societate comercială pe acțiuni, înființată în anul 2001, care funcționează sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT). Programele Companiei Naționale de Investiții vizează construcția de săli de sport, consolidarea și reabilitarea sălilor de sport construite înainte de anul 2000, construirea de bazine de înot și de patinoare artificiale, precum și construire și reabilitare de așezăminte culturale. Principalii beneficiari ai acestor programe sunt autoritățile publice locale.

56,6 milioane de lei, investiţi în Cazino

“Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+1E+M, pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terase, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)” este unul dintre poriectele aflate în derulare şi care se realizează cu ajutorul CNI. Lucrările au început în aprilie 2020 şi valorează în total 56,6 milioane de lei. Până acum, au fost efectuate reparaţii la acoperiș, cât și la fațade. Au fost înlocuite ornamentele degradate. Au avut loc lucrări importante și la etaj, a fost recondiționată fereastra scoică dinspre Acvariu. În exterior a fost consolidat zidul de sprijin al promontoriului. Aceste lucrări au făcut parte din prima etapă de execuție ceea ce înseamnă decopertarea plafoanelor, pardoselilor, zidurilor și stâlpilor, expertizarea și înlăturarea tuturor elementelor care nu mai corespund normelor actuale.

Sala Polivalentă, în construcţie

Lucrările la Sala Polivalentă din Constanţa se află în Derulare. Termenul pentru finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă este 27 iulie 2022. Este un proiect în valoare de 71,28 milioane de lei, iar autorităţile promit că va respecta standardele federațiilor sportive de profil, privind dimensiunea suprafeței de joc și a numărului de locuri, și va putea găzdui competiții de handbal, baschet și volei de nivel național, european și mondial. Clădirea va avea aproximativ 4.000 de locuri pentru spectatori în gradene fixe, 1.300 de locuri în gradene telescopice, circa 800 de locuri în varianta folosirii spațiului de joc pentru amplasarea scaunelor suplimentare pentru activități non-sportive, locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

Un nou cămin studenţesc va fi construit la Constanţa

Stundeţii de la Universitatea Ovidius vor putea beneficia de un nou cămin studenţesc în viitorul apropiat. Lucrările vor fi edificate pe aleea Studenților, numărul 1A. Valoarea totală a contractului este de 16.691.203,62 de lei. Obiectivul va fi realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții. Căminul va avea o dispunere funcțională în regim de DS + P + 4E + 5 retras și va asigura în total 167 de locuri de cazare. Camerele sunt prevăzute a avea capacitatea de două locuri (cu excepția celor destinate persoanelor cu dizabilități) și vor fi dotate cu grup sanitar propriu. Clădirea va fi prevăzută cu spălătorie, uscătorie, călcătorie, cabinet medical, bibliotecă. Fiecare etaj va fi prevăzut și cu sală de mese cu chicinetă și sala de lectură.

Investiţie de 27 de milioane de lei şi la Sanatoriul Balnear Techirghiol

În martir 2019, a demarat proiectul pentru refacerea, în întregime, a secției de copii și dotarea ei cu aparatură de ultimă generație, printre care și robotică medicală, din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol. Secția de Recuperare Neuro-psiho-motorie este unică la nivelul țării: este singura secție în care, pentru tratarea copiilor cu deficiențe, sunt folosiți factorii naturali, adică apa și nămolul de Techirghiol. Un proiect în valoare de aproape 27 de milioane de lei, finanțat de Compania Națională de Investiții. O parte din clădiri au fost demolate, altele reabilitate. Pe lângă transformarea spațiului hotelier, proiectul presupune și dotarea cu aparatură de ultimă generație, inclusiv cu robotică medicală special realizată pentru tratarea deficiențelor copiilor. Termenul de finalizare ar fi trebuit să fie anul 2020, însă, potrivit informaţiilor oferite pe site-ul CNI, poriectul este încă în derulare.

În judeţ, sunt în derulare şi alte proiecte

Potrivit informaţiilor furnizate pe site-ul Companiei Naţionale pentru Investiţii, în judeţul Constanţa se află în derulare şi alte proiecte. PRintre acestea se numără reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Centrului Cultural de Tineret din Cumpăna. Proiectul este estimat la 3.352.335 de milioane de lei, fiind în proces de execuţie. De asemenea, CNI investeşte şi în construirea unei săli de sport în Limanu. Lucrările sunt estimate la 8.750.622 de milioane de lei, fiind în derulare, conform site-ului CNI. În plus, la Techirghiol, pe lângă lucrările la Sanatoriul Balnear, sunt efectuate şi lucrări de restaurare, consolidare şi punere în valoare a bisericii de lemn “Adormirea Maicii Domnului”, în scopul valorificării turistice. Proiectul este unul în valoare de 1.735.424 de lei.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt de necesiatate dar pe cand spitale noi, atragerea de investitii in crearea de locuri de munca ,mai suntem si zona portuara ...
0
14
astea-s contracte incepute de vechea administratie iar noua administratie numai spune nimic de reabilitarea stadionului farul si complexul de terenuri de tenis simona halep ori asta nu-i intereseaza
5
5
Ar trebui si parcuri industriale, pentru a plati salariati just nu la minim.
24
1
cni pompeaza bani in conturile euromateria si deltacon. adica in buzunarele lui strutinsky. licitatii cu cantec, crima organizata si tencuieli de mantuiala
42
1
mai produce cineva vreo piulita in tara asta ? ca de sali polivalente tot auzim...
26
1
Reabilitarea Cazinoului a fost semnata si aprobata pe 20.12.2019. Oare atunci erau hotii de la PSD sau Guvernul Orban?
12
5
Dl. Geo: Nu stiu ce o sa faca PNL-ul, nu prea dau semne ca vor face ceva dar PSD-ul trebuia sa aiba finalizate aceste investitii acum foarte multi ani. A fost la putere si la primarie si la centru si nu a facut nimic. Ceilalti cum au putut? Oradea, Cluj, Sibiu, Brasov, etc.
17
1
Noroc ca a fost pesedeu vreo 3 ani si la centru si local.. O sa vedem poola de la peneleu..
8
18

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468