REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cocktailuri Molotov, pentru interlopi şi BMW-urile poliţiştilor

Cocktailuri Molotov, pentru interlopi şi BMW-urile poliţiştilor

Replica API 19 mai 2011 | 00:00 344

Majoritatea maşinilor arse în ultimii ani au fost incendiate intenţionat

Majoritatea maşinilor arse în ultimii ani au fost incendiate intenţionat

Incendierea autoturismelor, proprietatea unor persoane "incomode", a devenit, în ultimul timp, un altfel de război pe străzile constănţene. În ultimii 5 ani, zeci de maşini au ars "din senin", de cele mai multe ori noaptea. Poliţiştii şi pompierii au constatat de fiecare dată că, la mijloc, ar fi vorba de o mână criminală, chiar dacă nu s-au identificat, de fiecare dată, autorii faptelor, însă faptul că cei păgubiţi bănuiau cine ar putea fi autorii sau, de multe ori, chiar au dat şi numele acestora, confirmă faptul că este vorba despre reglări de conturi.

Se pare că incendierea maşinilor a devenit o monedă de schimb fie în rândul interlopilor, fie o răzbunare a unor indivizi certaţi cu legea, care recurg la gesturi de acest gen, pentru a "plăti" o poliţă. Cel mai recent caz este cel al interlopului constănţean Victor Şerban, zis "Gogu", care a constatat că cineva i-a incendiat maşina, la sfârşitul săptămânii trecute. Însă cele mai multe cazuri de maşini, din rândul celor arse intenţionat, au fost înregistrate între 2006 şi 2009, în timp ce intervalul 2010 - 2011 a fost unul cât de cât mai calm. De exemplu, în seara de Înviere din 2008, pompierii au fost solicitaţi la Murfatlar, unde un autoturisma fost incendiat, fără a se înregistra victime. Anchetatorii au concluzionat că persoane necunoscute au dat foc maşinii marca Lancia - CT 08 GDG, aparţinînd lui Dan Gavrilă, din localitate. Maşina acestuia a ars în întregime. Cam în aceiaşi perioadă, două maşini aparţinând unui preot din Murfatlar, au fost ţinta unui atac cu sticle incendiare, o femeie fiind cea care le-ar fi dat foc, după cum susţineau martorii, la acea vreme. Iniţial se credea că preotul însuşi şi-ar fi dat foc la maşini. Pe 23 noiembrie 2009, 5 tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 21 de ani, au intrat în vizorul Poliţiştilor din Murfatlar, după ce au incendiat o maşină şi au furat mai multe componente de la vagoanele CFR.

Nici poliţiştii n-au scăpat de răzbunări

În luna februarie 2010, maşina unui ofiţer al Biroului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, a fost incendiată de persoane necunoscute. Pe 4 februarie 2010, la ora 3 dimineaţa, un taximetrist a sunat la pompieri, anunţând că un BMW X5 a luat foc, în centrul Constanţei. Maşina a ars în proporţie de 90%, avariind şi alte două maşini. Bolidul era proprietatea firmei SC Cyprus Leasing România, dar era folosită de comisarul şef Remus Budur, de la Regionala Transporturi. Un incident asemănător a avut loc pe 27 septembrie 2009, când maşina "Renault", aparţinând comisarului Ionel Cazacu de la Poliţia Năvodari, parcat în faţa blocului în care locuieşte, a fost ţinta unui atac cu un cocktail molotov. Tot în toamna lui 2010, mai exact la finele lunii noiembrie, maşina de lux a interlopului Sarafu Stila, un Porsche Cayenne, a ars în interior, rămânând fără tapiţerie, după ce o persoană din clanul advers a aruncat un cocktail molotov. La scurt timp după aceasta, a început o altă avalanşă a maşinilor incendiate, în municipiul Constanţa. Astfel, două autoturisme de lux au fost distruse, pe strada Duiliu Zamfirescu, după ce o persoană le-a dat foc intenţionat, după cum susţin anchetatorii, într-o singură noapte, o săptămână mai târziu o altă maşină, un Volkswagen Passat, parcat pe strada Suceava, a fost incendiat, fiind avariate altele două care se aflau în apropiere, un Kia Seat şi un Hyunday. Chiar la începutul anului în curs, autoturismul Citroen C5, înmatriculat CT 14 TER, aparţinând companiei Oil Terminal, a luat foc în condiţii suspecte. Maşina era condusă de Cornel Atanasiu, şeful Serviciului Naval din cadrul companiei. Oamenilor le-a fost greu să creadă că cineva s-ar fi răzbunat pe Atanasiu, însă ancheta este încă în curs de derulare, iar anchetatorii nu exclud varianta ca o mână criminală să fi pus la cale totul. Cel mai nou caz înregistrat este cel al interlopului "Gogu", care şi-a găsit BMW-ul în flăcări, vineri dimineaţă, la ora 3. Surse din clanul advers suţin că Gogu şi-ar fi incendiat singur maşina, pentru a obţine banii din asigurare, întrucât nu ar mai avea destule fonduri.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108